ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο Δώνης «φτιάχνει» έναν άλλον Παναθηναϊκό!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον ...διαφορετικό Παναθηναϊκό, που φτιάχνει ο Γιώργος Δώνης, τις μεταγραφές, που κάνουν την διαφορά και τις μεταγραφές, που έρχονται!

Ο Δώνης «φτιάχνει» έναν άλλον Παναθηναϊκό!

Σε άλλο ένα φιλικό παιχνίδι υψηλού επιπέδου ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο στάθηκε σαν ίσος προς ίσο, αλλά αδικείται και από το τελικό αποτέλεσμα. Με βάση τις ευκαιρίες το δίκαιο θα ήταν να είχε κερδίσει μέσα στην Τουρκία ο Παναθηναϊκός την Γαλατά και όχι να χάσει με 2-1. Εχω ξαναπεί, ότι στα φιλικά δεν μετράει το αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα της ομάδας και η βελτίωση, που δείχνουν οι παίκτες . Και σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός είδε στα μάτια την πρωταθλήτρια Τουρκίας, που ετοιμάζεται να παίξει σε ομίλους του τσάμπιονς λιγκ. Το ίδιο έγινε και κόντρα στον Αγιαξ και κόντρα στην Φέγενορντ. Είναι πλέον φανερό, ότι ο Δώνης φτιάχνει έναν άλλον Παναθηναϊκό σε σχέση με πέρυσι. Η ομάδα πλέον έχει αυτοματισμούς στο γήπεδο, αφού οι παίκτες έχουν δουλέψει ένα χρόνο με τον Ελληνα τεχνικό, οι παίκτες είναι βελτιωμένοι, πιο «ψημένοι» με δυνατούς αντιπάλους και αρχίζουν και βγάζουν προσωπικότητα στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός και κόντρα στους Τούρκους έκανε αρκετές καθαρές ευκαιρίες και έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Κόναν, ο οποίος σαν εκτελεστής τα «σπάει» στις προπονήσεις και αυτό είναι μεγάλο ατού, για έναν επιθετικό. Να έχει επαφή και γκολ δηλαδή. Η ομάδα δεν είναι μόνο, ότι κάνει ευκαιρίες, αλλά τις κάνει με διάφορους τρόπους. Από πλάγια μπήκε το γκολ και την σέντρα του Βέργου, από τον άξονα με τις πάσες Κολοβού και Ζαχίντ, παραλίγο να σκοράρει ο Μακέντα, που στο δεύτερο ημίχρονο είχε μία καταπληκτική ενέργεια, με την οποία άδειασε τον αντίπαλό του, αλλά το τελείωμα δεν ήταν το ιδανικό.

Και αμυντικά ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά. Τα γκολ μπήκαν από στημένη φάση, όπου η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον σκόρερ και σε μία φάση αντεπίθεσης. Σε οργανωμένη άμυνα ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε φάση από την πολύ ποιοτική Γαλατασαράι και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας και όχι μόνο στην αμυντική τετράδα(που ήταν πολύ καλή).

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.664 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αποκάλυψη για μένα είναι ο Δώνης. Σαν αμυντικό χαφ και ύψος έδωσε στην ομάδα και ήταν ανασταλτικά πολύ καλός, αλλά και δημιουργικά βοήθησε. Γενικά ο Χρήστος είναι fit φέτος, φαίνεται, ότι έχει δουλέψει το καλοκαίρι και ίσως είναι η χρονιά του. Ο Κολοβός κάθε ματς, που περνάει δείχνει, ότι ήρθε στην ομάδα, για να κάνει την διαφορά. Εχει πολύ όρεξη και φαίνεται. Μόλις τον έβαλε στον άξονα ο Δώνης, ανέβηκε το κέντρο του Παναθηναϊκού, αλλά πήγε καλά δεξιά και ο Χατζηθοεδωρίδης.

Ο Ζαχίντ είναι πιο πίσω σε προετοιμασία(στον ΑΠΟΕΛ έκανε προπονήσεις χωρίς ένταση και φάνηκε στις μετρήσεις), αλλά μην τον φοβάστε. Ξέρει καντάρια μπάλα και την κάθετη πάσα την έχει για πλάκα, όπως και την εκτέλεση με σουτ έξω από την περιοχή. Σε λίγο καιρό θα είναι πανέτοιμος.

Αν φάνηκε κάποιο πρόβλημα να υπάρχει χθες είναι σε κάποιες στημένες φάσεις. Και ρωτάω εγώ ; Πόσες ομάδες στην Ευρώπη δεν θα έχουν πρόβλημα στα στημένα με τους ένα, δύο πανύψηλους παίκτες, που έχει η Γαλατά; Πολύ λίγες, Μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται-δυστυχώς-να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι στην Ευρώπη. Όταν παίζει με τόσο δυνατούς αντιπάλους είναι αδύνατον να μην υστερεί κάπου. Εξάλλου στην άμυνα θα γίνει μία προσθήκη (με τον Σένκεφελντ να παραμένει ο βασικός στόχος και να υπάρχουν σημαντικές ελπίδες), ενώ θα γίνουν και άλλες ποιοτικές προσθήκες με ένα αμυντικό χαφ, έναν ακραίο και έναν επιθετικό. Και μην ξεχνάμε, ότι στην Τουρκία δεν έπαιξαν δύο βασικότατοι παίκτες της ομάδας. Ο Κουρμπέλης και ο Μπουζούκης.

Μακριά από εμένα οι υπερβολές και οι διθύραμβοι σε μία εποχή, που ο κόσμος του Παναθηναϊκού υποφέρει, από την κατάντια της ομάδας και την απουσία της για πολλά χρόνια από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και την Ευρώπη. Αυτό, όμως, που βλέπουμε στα φιλικά δεν μπορούμε, παρά να το σχολιάσουμε θετικά. Σου δίνει ελπίδα, ότι ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι και θα έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ. Φυσικά θα απέχει από τον Παναθηναϊκό, που όλοι θέλουμε να βλέπουμε, αλλά θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

*Εύχομαι και ελπίζω με αυτά, που κάνει ο Μακέντα (χθες στο δεύτερο ημίχρονο), να μην φέρει κάποια τρελή πρόταση και αποχωρήσει. Θα είναι μεγάλη απώλεια. Αν μείνει ο Μακέντα με Κολοβό και Ζαχίντ κοντά του θα κάνει …..παπάδες.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.