ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Χατζηβρέττας: «Χαραγμένα στην καρδιά μου τα όσα έζησα – Όλοι οι Παναθηναϊκοί να στηρίξουν τον Γιαννακόπουλο»

Ο Νίκος Χατζηβρέττας μιλάει αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr για τον... παλιό αλλά και νέο Παναθηναϊκό, τα όσα έζησε στο τριφύλλι, τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ δεν παραλείπτει να τοποθετηθεί σχετικά με το PAO Alive.

Χατζηβρέττας: «Χαραγμένα στην καρδιά μου τα όσα έζησα - Όλοι οι Παναθηναϊκοί να στηρίξουν τον Γιαννακόπουλο»

Ο Νίκος Χατζηβρέττας μιλάει αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr για τον… παλιό αλλά και νέο Παναθηναϊκό, τα όσα έζησε στο τριφύλλι, τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ δεν παραλείπτει να τοποθετηθεί σχετικά με το PAO Alive.

Ένας από τους παίκτης που πέτυχαν πολλά με την πράσινη φανέλα. Ένας πραγματικός… εργάτης, ο οποίος βγήκε ουκ ολίγες φορές μπροστά στα δύσκολα και βοήθησε την ομάδα σε σημαντικές στιγμές.

Το χέρι του… καυτό και η άμυνα που έπαιζε «έσπαγε» τα… κόκκαλα του εκάστοτε αντιπάλου. Φυσικά, αναφερόμαστε τον Νίκο Χατζηβρέττα. Έναν αθλητή που συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε αρκετούς τίτλους.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.336 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μίλησε στο Panathinaikos24.gr για όλους και για όλα,  στέλνοντας μάλιστα το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού για το PAO Alive.

Πως είδες τον Παναθηναϊκό τη σεζόν που μας πέρασε;

« Ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ και είναι απόλυτα λογικό οι φίλαθλοι της ομάδας να έχουν υψηλές απαιτήσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουν συνηθίσει η ομάδα να είναι στην κορυφή. Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά η αλλαγή προπονητή ήταν καθοριστική για την βελτίωση της ομάδας. Ο Ρικ Πιτίνο κατάφερε να βγάλει την προσωπικότητα του Παναθηναϊκού και έτσι η ομάδα έγινε άκρως ανταγωνιστική. Στην Ευρωλιγκα μπορώ να πω ότι ο Παναθηναϊκός έφυγε με ψηλά το κεφάλι, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ μετά την έλευση Πιτίνο. Ο Ρικ Πιτίνο είναι μία τεράστια προσωπικότητα και στο πρόσωπό του οι παίκτες βρήκαν την… έμπνευση που τους έλειπε.

Ο Παναθηναϊκός στους «8» βρήκε απέναντι του ένα δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα στα παιχνίδια με την Ρεάλ ήταν ανταγωνιστικός και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλα αυτά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μιας και στο ελληνικό δρώμενα η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να… μαλώνουν μεταξύ τους και να κάτσουν να τα βρουν για το καλό του ελληνικού μπάσκετ».

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει φέτος κάποιες πολύ καλές προσθήκες. Το Final- 4 μπορεί να είναι ένας εφικτός στόχος φέτος; Πρέπει να είναι αυτοσκοπός;

«Μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που έχει κατακτήσει 6 ευρωπαϊκά κύπελλα δεν μπορεί να μην  έχει το Final -4 σαν αυτοσκοπό. Ειδικά όταν υπάρχει μία τέτοια διοίκηση με οικονομική ευρωστία  που στηρίζει οικονομικά την ομάδα, δεν γίνεται οι απαιτήσεις να είναι χαμηλότερες. Έτσι έχει μάθει τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος της. Όλοι στον Παναθηναϊκό έχουν στο μυαλό τους να πάει η ομάδα ξανά στο Final – 4 και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Την περσινή χρονιά η ομάδα ξεκίνησε πολύ άσχημα και ολοκληρώθηκε με έναν τρόπο αισιόδοξο. Όταν μία ομάδα έχει μία διοίκηση σαν αυτή που έχει ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να μην αποτελεί αυτοσκοπός το Final -4».

Ποια είναι η άποψή σου για την κριτική που έγινε πέρυσι στον Νικ Καλάθη;

«Ο Νικ Καλάθης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, ο οποίος αποδεικνύει μέσα στο παρκέ τι είναι. Είναι ένας μπασκετμπολίστας με υψηλή μπασκετική ευφυία και ο ρόλος του είναι να καθοδηγεί την ομάδα και μέχρι στιγμής το κάνει πάρα πολύ καλά. Τώρα αν περιμένουμε να βάζει σε κάθε ματς 30 πόντους είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Είναι ένας παίκτης με ηγετικά στοιχεία, ο οποίος μπορεί να πιέσει στην άμυνα, να μοιράσει ασίστ και να καθοδηγήσει σωστά την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ είναι τυχεροί που τον έχουν. Παίζει σε μία απαιτητική θέση και είναι δύσκολο να βρεις έναν τόσο καλό παίκτη σ΄ αυτή τη θέση. Δίκαια έχει αυτό το υψηλό συμβόλαιο, μιας και είναι ένας σημαντικός παίκτης σε μία νευραλγική θέση. Τώρα οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν τόσα χρόνια τον Διαμαντίδη, ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλέι μέικερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Νομίζω ότι η έννοια πόιντ γκαρντ είναι ταυτόσημη ένα παίκτη σαν τον Διαμαντίδη, ο οποίος δημιουργεί, καθοδηγεί και σκοράρει. Σίγουρα ο πήχης είναι πολύ ψηλός για τον Καλάθη, αλλά είναι ένας εξαιρετικός παίκτης».

Ποια είναι η γνώμη σου για τις φετινές προσθήκες του Παναθηναϊκού;

«Είναι δεδομένο ότι μιλάμε για καλούς παίκτες, οι οποίοι έπαιξαν στο NBA και έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να δούμε πως θα προσαρμοστούν. Με λίγα λόγια όλοι οι παίκτες καλοί είναι, αλλά πρέπει να δούμε το κατά πόσο όλοι αυτοί θα γίνουν ομάδα. Το NBA με την Ευρώπη έχει διαφορετικούς κανονισμούς, αλλά από κει έπειτα με την κατάλληλη καθοδήγηση οι παίκτες θα προσαρμοστούν. Μιλάμε για παίκτες με μπασκετική παιδεία και με κολλεγιακή εμπειρία. Αυτά από μόνα τους, τους κάνουν ικανούς να προσαρμοστούν σε μία υψηλού επιπέδου ομάδα. Φυσικά όλα αυτά ισχύουν, αν και μόνο οι παίκτες έρθουν με τη διάθεση να προσφέρουν, να είναι έτοιμοι να… ακούσουν και να μάθουν και όχι να έρθουν να κάνουν τα…δικά τους».

Πως έζησες από κοντά τους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλο;

«Κατ΄αρχάς, σαν ελληνικό μπάσκετ οφείλουμε πολλά στους δύο αυτούς ανθρώπους. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για μένα προσωπικά. Ήμουν μέλος της ομάδας και έζησα πολλές μεγάλες στιγμές μαζί τους. Το μπάσκετ οφείλει πολλά στους δύο αυτούς ανθρώπους, μιας και στα δύσκολα ήταν εκεί για να στηρίξουν το ελληνικό μπάσκετ. Γι΄ αυτό είπα και πριν ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα τους και να τα… βρουν. Όλοι εμείς αγαπάμε το ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να του δώσουμε την αξία που του αρμόζει.  Ο Θανάσης και ο Παύλος Γιαννακόπουλος κράτησαν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ σε στιγμές πολύ δύσκολες».

Ποια ήταν η στιγμή που σου έχει μείνει χαραγμένη από τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία, διότι είναι πάρα πολλές. Ήταν δύο άνθρωποι που ζούσαν από πολύ κοντά την ομάδα και πολύ έντονα. Παρακολουθούσαν από κοντά τις προπονήσεις, έκαναν πλάκα με τους παίκτες ενώ όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά με αυστηρό ύφος έκαναν παρατηρήσεις. Ήταν δύο άνθρωποι που όλοι τους σεβόντουσαν και ήταν μέσα στην ομάδα πραγματικά. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη. Ήταν δίπλα σε κάθε παίκτη και στα καλά και στα δύσκολα».

Τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εσένα;

«Εγώ έζησα 6 υπέροχα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Κατακτήσαμε τίτλους, έζησα σ΄ένα εξαιρετικό περιβάλλον.Οι διαπροσωπικές μου σχέσεις τόσο με τους παίκτες όσο και με τους προπονητές ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικές. Για μένα ήταν μία μεγάλη εμπειρία. Έμαθα πολλά πράγματα. Όσον αφορά όχι μόνο το τακτικό κομμάτι αλλά και σχετικά με την μπασκετική αντίληψη αλλά και τι νοοτροπία για το τι σημαίνει ομάδα.  Μου έχουν μείνει χαραγμένα όλα αυτά και δεν θα τα ξεχάσω ποτέ».

Θυμάσαι κάποια στιγμή που σου έχει μείνει περισσότερο χαραγμένη;

«Ζήσαμε πολλά, μου έχουν μείνει πολλά και δεν μπορώ να πω κάποιο συγκεκριμένο. Έχουμε ζήσει τρομερές στιγμές με τους συμπαίκτες μου και με τους ανθρώπους της ομάδας. Πολλά ταξίδια. Ωραία χρόνια, μιας και εκεί εγώ έχτισα την οικογένεια μου. Ζήσαμε τρομερές στιγμές τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Είναι λογικό να μην μπορώ να ξεχωρίσω μία».

Ποια είναι η άποψή σού για την προσπάθεια που γίνεται με το PAO ALIVE για έναν Παναθηναϊκό ενιαίο και αδιαίρετο;

« Νομίζω ότι όλο αυτό θα ήταν ιδανικό. Ο τρόπος σκέψης είναι σωστός, μιας και όλα τα μεγάλα κλαμπ πρέπει να στηρίζονται στα… πόδια τους και όχι στον εκάστοτε επιχειρηματία. Είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα, το οποίο εύχομαι να πετύχει. Πρέπει όλοι οι Παναθηναϊκοί, τόσοι οι επιφανείς όσο και οι μη,  να στηρίξουν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και να μπορέσει να πετύχει». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.