ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η πιο κρίσιμη χρονιά στην ιστορία του!

Ο Τάσος Νικολογιάννης εξηγεί στο νέο του blog στο Panathinaikos24.gr, γιατί η χρονιά που έρχεται είναι η πιο κρίσιμη στην ιστορία του τριφυλλιού, κάνοντας αναφορά και στα μεταγραφικά ζητήματα, αναλύοντας τα δεδομένα για τον Τζακ Ρόντγουελ.

Απουσίαζα για λίγες ημέρες εκτός Αθηνών και οι φίλοι του Παναθηναϊκού με ρωτούσαν με την ίδια αγωνία: «Τι θα γίνει; Θα δούμε άσπρη μέρα;» Απάντηση δεν είχα να δώσω, διότι με την παρούσα διοίκηση κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στον σύλλογο.

Οι φίλοι της ομάδας, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για να γίνει ο Παναθηναϊκός η ομάδα, που θα παίρνει τίτλους και θα κάνει ευρωπαϊκές πορείες στην προσπάθεια που κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τον Βοτανικό. Και έτσι είναι. Η χρονιά που έρχεται είναι η πιο κρίσιμη για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Η θα αλλάξει σελίδα ο σύλλογος και θα γίνει ο Παναθηναϊκός, που όλοι θέλουμε να βλέπουμε στο ποδόσφαιρο, ή θα μείνει στα ίδια και θα… πανηγυρίζουμε, όταν η ομάδα θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην Ευρώπη και όταν οι παίκτες και οι υπάλληλοι θα πληρώνονται στην ώρα τους.

Για να αλλάξει σελίδα ο σύλλογος απαραίτητη προϋπόθεση είναι το γήπεδο. Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα ξέρουμε που πάει το πράγμα. Υπάρχει μία αισιοδοξία τώρα, αλλά επειδή έχουν δει τα μάτια μου πολλά, αν δεν δω μπουλντόζες να μπαίνουν μέσα και να αρχίσουν τα έργα δεν θα είμαι σίγουρος για τίποτα. Αν το γήπεδο στο Βοτανικό γίνει, αν πέσουν οι υπογραφές τους επόμενους μήνες και εξασφαλιστεί, ότι δεν θα υπάρξει προσφυγή, διότι δεν θα υπάρχει κανένα κενό, τότε θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση και από τα μεγάλα πορτοφόλια.

Ηδη ο απλός κόσμος έχει κάνει μία απίστευτη προσπάθεια, για να δει την αγαπημένη του ομάδα και πάλι πρωταγωνίστρια στο γήπεδο και όχι κομπάρσος. Αν αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά ο Βοτανικός θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση και πιστεύω, ότι του χρόνου τέτοια εποχή η ομάδα θα έχει αλλάξει χέρια και μαζί θα αλλάξει και επίπεδο. Αν κάτι στραβώσει, δεν αλλάζει τίποτα. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, θα μικραίνει και άλλο και θα κατρακυλάει στην ευρωπαϊκή βαθμολογία. Για αυτό χωρίς αμφιβολία η χρονιά, που έρχεται είναι κομβική, για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

*Αγωνιστικά από τα φιλικά, που έχουμε δει μέχρι τώρα η ομάδα δείχνει να είναι καλύτερη και οι παίκτες, που έχουν έρθει θα κριθούν στην πορεία. Κάποιοι, όμως, όπως ο Ζαχίντ(επιλογή του Δώνη) είναι εξαιρετικοί παίκτες και φαίνεται, ότι κάνουν την διαφορά.

*Πέρσι τέτοια εποχή ο Νίκος Νταμπίζας, είχε πει ότι άμεσα θα επανέλθει η κανονικότητα στις πληρωμές παικτών και υπαλλήλων. Εκτός του ότι ο Ινσούα και κάποιοι άλλοι παίκτες, για να πάρουν την δόση Μαίου έστειλαν εξώδικο, στους υπαλλήλους της ΠΑΕ και στο Κορωπί υπάρχουν ακόμα χρωστούμενα τριών μηνών από πέρσι (τον Ιούνιο και τον Ιούλιο τον ξοφλήθηκαν πριν λίγες ημέρες). Φυσικά ο Αλαφούζος πληρώνει και έχει την ευθύνη για αυτή την κατάντια (εξώδικα, χρωστούμενα για μήνες), αλλά ανάλογη ευθύνη έχει και ο Νταμπίζας, που άλλα υποσχέθηκε πέρυσι τέτοια εποχή και άλλα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

* Επειδή διαβάζω διάφορα να σας πω τι ακριβώς ισχύει με τον Ρόντγουελ. Αν έρθει θα υπολογίζεται κυρίως για στόπερ και αν χρειαστεί θα παίζει και αμυντικό χαφ, άρα άλλο στόπερ δεν θα αποκτηθεί. Αν δεν έρθει τότε ο Παναθηναϊκός θα ψάξει άλλο στόπερ και άλλο αμυντικό χαφ εκτός αν βρει πάλι δύο σε ένα.

* Ο Δώνης είναι από τους ελάχιστους σε αυτό τον σύλλογο, που πονάνε την ομάδα και θέλει να βλέπει τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος, ότι στο γήπεδο θα παρουσιάσει, ότι καλύτερο μπορεί με το ρόστερ, που θα έχει. Με 5.5 εκ. ευρώ μπάτζετ θαύματα δεν γίνονται…

* Και κάτι ακόμα. Μια ζωή αυτός ο σύλλογος υποφέρει από διχασμό. Ας πάμε ένα βήμα παρακάτω με σκοπό όλοι να βάλουμε το χεράκι μας, για να γίνει και πάλι μεγάλος ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός.

Exit mobile version