ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΤΣ

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 3-0: Τριάρα στην τελική πρόβα, έτοιμος για τα επίσημα

Ο Παναθηναϊκός είχε μία πολύ άνετη βραδιά στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας καλό βαθμό στην πρόβα τζενεράλε, απέναντι στην παθητική Ξάνθη (3-0). Δυο γκολ ο Μακέντα, σκόραρε ο Κολοβός, ορεξάτος ο Ζαχίντ που "έφτιαξε" το τρίτο τέρμα των πρασίνων.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0: Τριάρα στην τελική πρόβα, έτοιμος για τα επίσημα

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 3-0: Παράσταση για ένα ρόλο ήταν η πρόβα τζενεράλε του Παναθηναϊκού ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έπαιζε… μόνη της στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, διατήρησε τα ποσοστά κατοχής στα… ύψη, πετυχαίνοντας τρία γκολ, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Φεντερίκο Μακέντα (πέτυχε τα δύο από τα τρία πράσινα τέρματα στο 37′ και στο 53′) και Γκαϊάς Ζαχίντ (έφτιαξε το τρίτο γκολ και ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις) και τον Κολοβό να βάζει και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (41′). Το επόμενο Σάββατο, ο Παναθηναϊκός ξεκινά τη φετινή του πορεία από τη Λαμία, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Το ματς

Με δύο αλλαγές, σε σχέση με το προηγούμενο δυνατό φιλικό με τη Μπεσίκτας, εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, καθώς τη θέση του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Ζοάο Νούνες, ενώ στα “φτερά”, προτιμήθηκε ο Δημήτρης Κολοβός αντί του Χατζηγιοβάνη. Από τα πρώτα λεπτά, οι παίκτες του Δώνη είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, με την Ξάνθη να αδυνατεί να τους… ενοχλήσει. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο, ο μέσος όρος της κατοχής της μπάλας έφτασε το 82% για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, αν και υπήρξε διάθεση, δεν βρισκόταν ο τρόπος για να απειληθεί η εστία του Αμπάντ.

Από το 20ο λεπτό και έπειτα άρχισαν να δημιουργούνται οι πρώτες καλές στιγμές για το τριφύλλι, με κύριο εκφραστή τον δραστήριο Γκαϊάς Ζαχίντ. Στο 22′, ο Νορβηγός έβγαλε τη σέντρα, με τον Δώνη να στέλνει άουτ τη μπάλα με το κεφάλι. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ζαχίντ με εξαιρετική προσπάθεια απέφυγε δύο παίκτες της Ξάνθης, αλλά το πλασέ του κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Ξάνθης, ενώ η τρίτη καλή στιγμή ήρθε στο 30′, με τον Ινσούα να εκτελεί με το κακό του πόδι, έπειτα από μπαλιά του Ζαχίντ, δίχως να ανησυχήσει τον Αμπάντ.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.515 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα δύο πράσινα γκολ ήρθαν “μαζεμένα”, σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Στο 37′, ο Κίκο Μακέντα μπήκε στην περιοχή, κέρδισε τις κόντρες και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0, ενώ στο 41ο λεπτό, ο Ιταλός δεν κατάφερε να σκοράρει μετά τη σέντρα του Ινσούα, κάτι που έκανε ο Κολοβός, σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Σκορ το οποίο αποτύπωνε πλήρως την εικόνα ενός παιχνιδιού, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι από το πρώτο μέχρι το 45ο λεπτό, με την Ξάνθη να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να αλλάξει σχεδόν τη μισή ενδεκάδα του, περνώντας στο παιχνίδι τους Μαυρομμάτη, Νούνες, Ζαγαρίτη, Αποστολάκη και Μολό. Παρά τις αλλαγές, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους πράσινους να έχουν τα ηνία του ματς, φτάνοντας μάλιστα και σε τρίτο γκολ. Στο 53ο λεπτό, ο Φεντερίκο Μακέντα υποδέχθηκε την πάρε-βάλε πάσα του Ζαχίντ και έκανε το 3-0, για να ακολουθήσει δεύτερο “κύμα” αλλαγών για το τριφύλλι.

Οι Κότσαρης, Αλεξανδρόπουλος, Καμπετσής, Θεοχάρης και Βέργος πέρασαν στο ματς, αντί των Διούδη, Κολοβού, Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλου και Μακέντα. Λίγο νωρίτερα, η Ξάνθη έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στο ματς, με τον Ρενέγια να εκμεταλλεύεται λάθος εκτίμηση της πράσινης άμυνας και να πλασάρει λίγο άουτ από θέση πλάγια αριστερά. Στο 77′, οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν και την πρώτη τους τελική εντός στόχου, με τον Κότσαρη να μπλοκάρει με άνεση το σουτ του Κοβάσεβιτς, ενώ στο 82′ ο νεαρός κίπερ του Παναθηναϊκού έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ντε Αμορίμ. Η τελευταία καλή στιγμή ήταν για τους “πράσινους”, με τον Μολό να τεστάρει τον Αμπάντ στο 87′ και τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να διώχνει σε κόρνερ.

Παναθηναϊκός: Διούδης (62′ Κότσαρης), Πούγγουρας (46′ Μαυρομμάτης), Νούνες (46′ Κολοβέτσιος), Ινσούα (46′ Ζαγαρίτης), Γιόχανσον (46′ Αποστολάκης), Κολοβός (62′ Καμπετσής), Κουρμπέλης (62′ Θεοχάρης), Ζαχίντ, Δώνης (62΄Αλεξανδρόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (46′ Μολό), Μακέντα (62′ Βέργος)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.