ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Έκλεισε «ραντεβού» για τη Λαμία!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για το απόλυτα θετικό δείγμα του Παναθηναϊκού εν όψει της πρεμιέρας του ερχόμενου Σαββάτου.

Το φιλικό με την Ξάνθη ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο τεστ και ένας λόγος παραπάνω για να αισθανθείς έτοιμος εν όψει της πρεμιέρας. Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη μπορεί να μην έκρυψε τη μπάλα, πιστοποίησε ωστόσο για μια ακόμη φορά πόσο βελτιωμένος είναι σε όλους τους τομείς και κυρίως εκεί που το πρόβλημα «φώναζε».

Η ομάδα έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο της ποιότητάς της, ενώ υπάρχουν πολλές έξτρα λύσεις και βάθος στο ρόστερ. Από εκεί που είχες 2-3 παίκτες που με μια κίνηση μπορούσαν να σου ξεκλειδώσουν και να σου καθαρίσουν ένα ματς τώρα οι επιλογές είναι περισσότερες, όπως και οι παίκτες που θα «ταίζουν» τον ευρισκόμενο σε τρομερή κατάσταση Μακέντα.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν όπως ακριβώς τον ήθελε και τον είχε σχεδιάσει ο προπονητής του. Με εξαντλητικό πρέσινγκ και κατοχή 82-18, φαντασία στην ανάπτυξη και τη δημιουργία αλλά και αποτελεσματικότητα. Οι πινελιές που έχουν μπει στην ομάδα σαφώς και κάνουν την εικόνα της πιο όμορφη καθώς παίκτες σαν τον Ζαχίντ, τον Κολοβό, ακόμη και τον Μολό έχουν χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

Για να μην μπερδευόμαστε αλλά και ξεχνιόμαστε σαφώς και έχεις «θέματα», σαφώς και το ταβάνι σου είναι ακόμη χαμηλό. Η όλη κουβέντα γίνεται με βάση το σήμερα αλλά και με τα όσα μπορεί ο καθένας μας να σκεφτόταν για το σήμερα ένα μήνα πριν όταν και ξεκινούσε η προετοιμασία. Μακάρι τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά, να κάναμε άλλη συζήτηση και να μιλούσαμε για «άλλον» Παναθηναϊκό, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να κρίνουμε αυτό που έχουμε και όχι αυτό που θα θέλαμε και που αξίζουμε να έχουμε.

Η εικόνα του τριφυλλιού κόντρα στην Ξάνθη σκόρπισε ελπίδες και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί μας έλυσε αρκετές απορίες για το πως ανταποκρίνεται η ομάδα κόντρα σε αντιπάλους από αυτούς που θα βρει πολλούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στα φιλικά της Ολλανδίας και της Τουρκίας ήταν τέτοια η δυναμικότητα των αντιπάλων που σε έκανε να αλλάξεις το στιλ παιχνιδιού σου, να μην κάνεις εσύ παιχνίδι αλλά να περιμένεις. Τέτοια ματς… δεν θα υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία θα πρέπει να είσαι εσύ το αφεντικό. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ούτε πνίγηκε ούτε μπλοκαρίστηκε από την σφιχτή άμυνα, είχες υπομονή, λύσεις και απαντήσεις.

Το ερχόμενο Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα κόντρα σε μια ομάδα που σε έχει ταλαιπωρήσει σε βαθμό… κακουργήματος τα τελευταία χρόνια. Εννοείται πως για κανένα παιχνίδι δεν μπορείς να κάνεις ασφαλείς προβλέψεις πριν αυτό γίνει, ωστόσο σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με «προίκα» μια δουλειά που ήδη έχει αρχίσει να βγαίνει. Ένα ξεκίνημα διαφορετικό από πέρσι αφού ότι βαθμούς παίρνεις… θα τους παίρνεις και δεν θα έχεις να σβήσεις κανένα -6 και παράλληλα ένα ξεκίνημα που στις πρώτες δέκα αγωνιστικές σε βρίσκει απέναντι σε αντιπάλους που δεν κέρδισες πέρσι. Άλλο και τούτο πάλι…

Exit mobile version