Ο Διονύσης Δεσύλλας αναλύει τον νέο Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου, μια εβδομάδα πριν από τη σέντρα στο πρωτάθλημα.

Τα όσα είδαμε στο χθεσινό φιλικό του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ξάνθη είναι ένα μικρό δείγμα των όσων πιθανότατα θα δούμε από το «τριφύλλι» τη νέα περίοδο. Ποδόσφαιρο κυριαρχίας, υπομονή απέναντι σε κλειστές άμυνες, πλάνο, συγκέντρωση στον στόχο, ταχύτητα και δεδομένη ποιότητα μεσοεπιθετικά σε μεγαλύτερο βαθμό από πέρυσι.

Οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα η οποία επέλεξε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας να ταμπουρωθεί για τα καλά (στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή ήταν στο εντυπωσιακό 82-18, ενώ οι τελικές ήταν 9 για τον Παναθηναϊκό και μόλις 0 για τους Ακρίτες!), μετά την πρώτη 25ηλεπτη δυσκολία, ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στις απαιτήσεις και τις όποιες δυσκολίες της αναμέτρησης.

Με απλό ποδόσφαιρο, με τους ακραίους μπακ να συμμετέχουν ενεργά στο επιθετικό παιχνίδι, με τον Ζαχίντ να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για τη δημιουργία, με τον Κολοβό να βγάζει ξανά διάθεση έχοντας συμμετοχή σε δυο γκολ (ένα που σημείωσε και ένα στο οποίο είχε σημαντικό ρόλο από το ξεκίνημα της φάσης) και με τον Μακέντα να εκτελεί, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έδειξαν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Ο βαθμός ετοιμότητας ενόψει της νέας χρονιάς είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ δεδομένη θεωρείται, πλέον, η εξτρά ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Οι «πράσινοι» έχουν σαφώς περισσότερες λύσεις σ’ αυτόν τον χώρο, έχοντας βάλει στο ρόστερ τους καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Η άμυνα και η όλη ανασταλτική λειτουργία δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι σε μια Ξάνθη που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα, κάτι που σε μεγάλο βαθμό ήταν αποτέλεσμα της αποτελεσματικής πίεσης του Παναθηναϊκού.

Αυτό που στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας είναι ότι σε συνδυασμό με τους παίκτες που αποκτήθηκαν και με αυτούς που θα αποκτηθούν, η ομάδα δείχνει να είναι καλοδουλεμένη. Ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, ο Παναθηναϊκός παίζει ένα οργανωμένο και όμορφο ποδόσφαιρο και μένει να φανεί τι μπορεί να κάνει σε διάρκεια και σε υψηλό επίπεδο.

Ο στόχος είναι η φετινή ομάδα να είναι καλύτερη και πιο ανταγωνιστική. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Όλα θα φανούν σύντομα…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου