ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Πιο δύσκολο πρόγραμμα, πιο καλός Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει το πρωτάθλημα έχοντας αφήσει πολλές υποσχέσεις στα φιλικά του παιχνίδια και δείχνοντας ικανός για εκκίνηση ανάλογη της περσινής. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Το περσινό αψεγάδιαστο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, με τις συνεχόμενες νίκες, του έδωσε την ευκαιρία να βγάλει άμεσα το “μείον” μπροστά από τη βαθμολογική του συγκομιδή. Και ταυτόχρονα του χάρισε ψυχολογία, χρόνο, αυτοπεποίθηση. Σαφώς και βοήθησε ένα πρόγραμμα μάλλον ευνοπϊκό στην όλη διαδικασία.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει το πρωτάθλημα και στις πρώτες πέντε αγωνιστικές παίζει ματς στα οποία πέρσι δεν κέρδισε ούτε ένα! Στη Λαμία έχασε με 1-0, από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ έχασε, στο Βικελίδης ήρθε ισόπαλος 1-1 ισοφαρίζοντας με πέναλτι στο 90′, από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ηττήθηκε, το ίδιο και από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Αυτά είναι κατά σειρά τα πέντε πρώτα παιχνίδια που έχει να δώσει σε αυτό το ξεκίνημα.

Ωστόσο ο φετινός Παναθηναϊκός δείχνει από τα φιλικά κιόλας πως θα είναι μια ομάδα πολύ διαφορετική από την περσινή. Πιο ποιοτική, μιας και οι παίκτες που ήρθαν του ανεβάζουν τον βαθμό στον συγκεκριμένο τομέα. Πιο ικανή απέναντι σε κλειστές άμυνες. Με περισσότερες προσωπικότητες στο ρόστερ του που μπορούν να πάρουν πάνω τους την ομάδα σε δύσκολες καταστάσεις και να καθορίσουν ένα παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός που είδαμε στα φιλικά παιχνίδια σαφώς και έχει ανάγκη από επιπλέον μεταγραφική ενίσχυση, τόσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όσο και στο κέντρο της άμυνας, αλλά μεσοεπιθετικά μπορεί να βγάλει πολλά… γούστα και να προσφέρει ωραίο ποδόσφαιρο και αποτελεσματικότητα.

Η ομάδα ατομικά έχει ανέβει επίπεδο και αυτό μεταφράζεται φυσικά και στο σύνολό της, λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει ο Γιώργος Δώνης. Η απόκτηση ενός κεντρικού χαφ είναι απαραίτητη, καθώς είναι ελάχιστες οι λύσεις που υπάρχουν στον άξονα, ενώ σαφώς χρειάζεται και ένας κεντρικός αμυντικός από το… πάνω ράφι για να δώσει μεγαλύτερη σιγουριά στην άμυνα.

Exit mobile version