ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Αντώνης Πετρόπουλος: «Να στηρίξουν οι επιφανείς Παναθηναϊκοί το PAO Alive – Θα αλλάξει επίπεδο ο σύλλογος»

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τον περσινό και τον φετινό Παναθηναϊκό, την πολυμετοχικότητα, τον Γιώργο Δώνη ενώ στάθηκε και στο όνειρο που είχε από παιδί να αγωνιστεί με τα πράσινα. Τι είπε για το PAO Alive και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αντώνης Πετρόπουλος: «Να στηρίξουν οι επιφανείς Παναθηναϊκοί το PAO Alive – Θα αλλάξει επίπεδο ο σύλλογος»

Ο Αντώνης Πετρόπουλος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για 5 χρόνια πετυχαίνοντας 12 γκολ σε 51 εμφανίσεις. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μίλησε στο Panathinaikos24.gr για την περσινή σεζόν, για το.,. αναγκαστικό πείραμα με τους νεαρούς Έλληνες, για τον Γιώργο Δώνη, για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο PAO Alive και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Όλα αυτά στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.

Πως είδες τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη σεζόν;

«Ο Παναθηναϊκός πέρυσι ήταν μία ομάδα κατά κύριο λόγο νεανική. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα στηρίζεται σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, πράγμα ιδιαίτερα θετικό για μένα. Η δουλειά που γίνεται από το τεχνικό τιμ είναι πολύ καλή και σε συνδυασμό με τις καλές προσθήκες  φέτος τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι αυτοί οι παίκτες παίζουν ήδη ένα χρόνο μαζί  και έτσι θα αποδώσουν καλύτερα τη νέα σεζόν, μιας και η ομάδα θα είναι πιο… δεμένη».

Ήταν πετυχημένο το… αναγκαστικό πείραμα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές την περασμένη σεζόν;

«Κατά τη γνώμη μου είναι κάτι πολύ θετικό, μιας και ήδη έχουν αναδειχθεί κάποιοι παίκτες. Ο Παναθηναϊκός από παλιά έβγαζε παίκτες από τα σπλάχνα του, όπως οι Καραγκούνης Γκούμας και Μπασινάς. Τα τελευταία χρόνια λόγω των συγκυριών η ομάδα στηρίζεται πλέον σε Έλληνες παίκτες νεαρής ηλικίας.Θυμάμαι και το εγχείρημα του 2014 με τον Γιάννη Αναστασίου, όπου ο Παναθηναϊκός στηριζόταν πάλι σε Έλληνες παίκτες και κατέκτησε το Κύπελλο μάλιστα. Σίγουρα τότε όλο αυτό δεν γινόταν στον βαθμό που έγινε τώρα, αλλά και πάλι ήταν ένα αντίστοιχο πετυχημένο πείραμα».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Γιώργο Δώνη;

«Ο Γιώργος Δώνης είναι ένα καταξιωμένος προπονητής, με τον οποίο έχω δουλέψει και εγώ και η αλήθεια είναι πως μου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις. Αγαπάει την ομάδα και και αυτό φαίνεται. Δουλεύει και προσπαθεί για το καλύτερο ώστε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που πρέπει να πρωταγωνιστεί. Αυτό το ξέρουν όλοι! Από τους φιλάθλους μέχρι το τεχνικό τιμ. Η ομάδα πρέπει να παίρνει πρωταθλήματα, κύπελλα και να κάνει καλές πορείες στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πατήσει στα πόδια του και να ξαναγίνει όσο μεγάλος ήταν».

Μπορεί αυτή η ομάδα του Παναθηναϊκού να κατακτήσει ένα τίτλο;

«Όλοι ξέρουμε ότι οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, τρέφονται με τίτλους. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πρέπει να ξεκινάς τη σεζόν και ο στόχος σου να είναι το πρωτάθλημα, το κύπελλο και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Αυτό το ξέρει καλύτερα απ΄ όλους ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος έχει πετύχει πολλά ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι οι παίκτες τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι. Είναι στο DNA της ομάδας να στοχεύει και να κατακτά τίτλους. Όταν μιλάμε για Παναθηναϊκό πρέπει να μιλάμε για τίτλους. Πιστεύω ότι σύντομα η ομάδα θα επιστρέψει στους τίτλους. Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Αν η ομάδα όμως είναι δεμένη και παρουσιάζει ένα αξιόλογο σύνολο αυτό θα γίνει».

Πως ο Παναθηναϊκός των εκατομμυρίων επί πολυμετοχικότητας έφτασε στο σημείο να τιμωρείται λόγω χρεών προς παίκτες και να μην μπορεί να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

«Ήταν άλλα τα χρόνια τότε. Όπως έχω πει και παλαιότερα είμαι από τους τυχερούς μιας και έπαιξα στο σύλλογο σε μία καλή περίοδο της ιστορίας του. Έπαιξα στην ομάδα που ήθελα από μικρός και εκεί έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είχα την τιμή τότε να παίξω δίπλα σε τρομερούς παίκτες τόσο Έλληνες όσο και ξένους. Δεν πίστευα ποτέ ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στο σημείο που είναι τώρα. Να τιμωρείται δηλαδή με αφαίρεση βαθμών στο ελληνικό πρωτάθλημα και να μην μπορεί να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από και και πέρα και πολλές ομάδες και στο εξωτερικό περνάνε μία κρίση.

Σίγουρα για τον Παναθηναϊκό αυτό έχει κρατήσει περισσότερα χρόνια. Θεωρώ βέβαια ότι ο Γιάννης Αλαφούζος κράτησε την ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο.  Μπορεί στη συνέχεια να έχει κάνει λάθη, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Από κει και πέρα πρέπει να βλέπουμε το τώρα. Οι νεαροί παίκτες έχουν ισχυρά κίνητρα, μιας και μέσα από τον Παναθηναϊκό μπορούν να πάρουν μία μεταγραφή και να αναδειχθούν. Γι΄ αυτό πρέπει να δίνουν το 100%. Πιστεύω ότι με τους Δώνη και Νταμπίζα η κανονικότητα έχει επανέλθει στον Παναθηναϊκό και θεωρώ ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Το ελληνικό στοιχείο αποτελεί βασική προϋπόθεση για μία ελληνική ομάδα, ώστε να πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός συνόρων;

«Πάντα πρέπει να υπάρχουν Έλληνες παίκτες. Εμείς σαν χώρα είχαμε μία ξενομανία. Σίγουρα έχουν περάσει τεράστιοι ξένοι ποδοσφαιριστές από τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο. Τα 5 χρόνια που αγωνίστηκα εγώ στον Παναθηναϊκό έβλεπα ότι οι ακαδημίες είχαν πολύ… ταλέντο. Αυτό φυσικά γινόταν και παλαιότερα. Είναι σαν να έχει ένα… κάρμα ο Παναθηναϊκός και  να βγάζει καλούς παίκτες από τις ακαδημίες του. Γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες και από κει και πέρα είναι στο χέρι των παιδιών να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και να αναδειχθούν.

Όσον αφορά για το ελληνικό στοιχείο που με ρώτησες, πρέπει να στηριχθούν τα νέα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει αυτό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το τέλειο αποτέλεσμα έρχεται με την παρουσία Ελλήνων και καλών ξένων, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να αποδώσουν καλύτερα. Δεν είναι σωστό να παίρνουν παίκτες αμφιβόλου αξίας, ειδικά τώρα που τα χρόνια είναι δύσκολα. Εγώ πέρυσι χαιρόμουν που έβλεπα την ομάδα με τόσους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι απαιτητικός και θέλει διακρίσεις. Μέσα από αυτή την διαδικασία όμως οι παίκτες γίνονται καλύτεροι».

Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή ως παίκτης του Παναθηναϊκού;

« Έχω ζήσει ωραίες στιγμές στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα η καλύτερη στιγμή ήταν η κατάκτηση του νταμπλ του 2010. Είχα την τύχη και την ευκαιρία να αγωνιστώ στην ομάδα που ήθελα από μικρός. Ταυτόχρονα είχα την τιμή να αγωνιστώ με τρομερούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν και καλά παιδιά. Κρατάω επαφές ακόμα μ΄ αυτά τα παιδιά και είμαι τυχερός  μιας και πήρα στοιχεία που τα «χρησιμοποιώ» ακόμα και σήμερα».

Ποια είναι η γνώμη σου για το εγχείρημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλο με το PAO Alive, για έναν Παναθηναϊκό ενιαίο και αδιαίρετο;

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει στηρίξει ήδη το εγχείρημα αυτό, γεγονός που αποδεικνύεται από το ποσό που έχει μαζευτεί. Ο άνθρωπος έχει παρουσιάσει ένα πλάνο. Όλοι ξέρουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι Παναθηναϊκός και είναι τρελαμένος με την ομάδα. Το μπάσκετ το έχει σ΄ ένα υψηλό επίπεδο τόσα χρόνια και όλοι οι Παναθηναϊκοί ξέρουμε τι εστί Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Από κει και έπειτα αν αυτό που έχει παρουσιάσει γίνει πραγματικότητα, τότε ο Παναθηναϊκός σαν οργανισμός θα αλλάξει επίπεδο. Θεωρώ ότι αν βοηθήσουν κι άλλοι επιχειρηματίες τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Όλα αυτά σε συνεννόηση με την πολιτεία θα βοηθήσουν, ώστε ο Παναθηναϊκός να φτιάξει το δικό του γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται την δική του έδρα. Η Λεωφόρος ήταν μία πολύ δυνατή έδρα. Όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν την έδρα τους. Εγώ θεωρώ ότι η έδρα του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι στη Λεωφόρο, αλλά δεν γίνεται. Θεωρώ όμως πρέπει να μπει στο γήπεδο του».

Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια των επιφανών Παναθηναϊκών σ΄όλο αυτό το πρότζεκτ;

«Αυτό το έχει πει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Πρέπει φυσικά να βοηθήσουν και οι επιφανείς Παναθηναϊκοί σ΄όλο αυτό. Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε όπως και ο κόσμος. Εύχομαι αυτό το εγχείρημα να πετύχει, μιας και θα είναι καλό για τον Παναθηναϊκό οργανισμό».

Στο τελευταίο κομμάτι της συνέντευξης του Αντώνη Πετρόπουλο στο Panathinaikos24.gr του αναφέραμε κάποια ονόματα κι αυτός έκανε το δικό του σχόλιο.

Χενκ Τεν Κάτε

«Θεωρώ ότι ήταν ένας πολύ καλός προπονητής. Είχε ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ και αν θυμάσαι τότε οι παίκτες δεν είχαν βγάλει ούτε ένα τραυματισμό. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάτσει περισσότερα χρόνια στον πάγκο. Είχε παρουσιάσει ένα πολύ καλό σύνολο όσο βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας».

Νίκος Νιόμπλιας

«Ο Νίκος Νιόμπλιας είχε πολύ καλή πορεία. Είναι εργασιομανής, τελειομανής και έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στην κατάκτηση του νταμπλ του 2010. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται στα ποδοσφαιρικά δρώμενα».

Τζιμπρίλ Σισέ

«Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας απίθανος τύπος. Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω «τυπάρα», αλλά έτσι λέμε τον Γιώργο Καραγκούνη (σ.σ γέλια). Ένας άνθρωπος που τα έχει όλα. Στον Παναθηναϊκό ήταν ευγενικός και μ’όλα τα παιδιά ήταν καλός. Ήταν τρελαμένος με την μπάλα και ήθελε πάντα να κερδίζει».

Νικόλας Πατέρας

«Ο Νικόλας Πατέρας ήταν συνεχώς κοντά μας και αγαπούσε πολύ την ομάδα. Τότε ήμασταν δεμένοι. Ερχόταν πριν από τα παιχνίδια και συζήταγε μαζί μας. Ένας άνθρωπος που έχει δώσει πολλά στον Παναθηναϊκό».

Γιώργος Καραγκούνης

«Τυπάρα. Ήταν ο αρχηγός μας και τυγχάνει να είναι και φίλος μου. Ο Καραγκούνης ήταν ένας ηγέτης. Παίκτες σαν τον Γιώργο Καραγκούνη πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του ποδοσφαίρου γενικότερα και του Παναθηναϊκού ειδικότερα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ