ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η καρδιά του που είπε “όχι” σε μία πρόκληση, τα εμφατικά κενά σε κέντρο και άμυνα και μία… απορία!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το θέμα Δώνη - Χάντερσφιλντ που... έσβησε αμέσως, την ενίσχυση σε μεσοαμυντικό επίπεδο που αργεί, εκφράζοντας παράλληλα και μία απορία αναφορικά με το ρόστερ.

Η καρδιά του που είπε

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο πρωτάθλημα και μέχρι τώρα το ρόστερ είναι βελτιωμένο επιθετικά, αλλά με… επικίνδυνα κενά μεσοαμυντικά. Είναι φανερό, ότι ο Ζαχίντ και ο Κολοβός έχουν δώσει μεσοεπιθετικά άλλη δυναμική σε σχέση με πέρυσι, αλλά επίσης είναι φανερό, ότι έχει αργήσει πολύ ο Νταμπίζας να κλείσει τα κενά σε στόπερ και αμυντικό χαφ. Θα έπρεπε ήδη να είχαν κλείσει αυτά τα δύο κενά. Ναι, υπάρχει ο Ρόντγουελ, ναι ο Παναθηναϊκός κάνει υπομονή, για έναν παίκτη που θα κλείσει και τα δύο κενά στην θέση του αμυντικού μέσου και του στόπερ, αλλά και αυτός θέλει ένα μήνα για να είναι έτοιμος, αφού προετοιμασία δεν έχει κάνει.

Ο Παναθηναϊκός παίζει με την φωτιά λίγες ημέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Στη άμυνα απουσιάζει ο υψηλόσωμος και επιβλητικός στόπερ, που ο Παναθηναϊκός ψάχνει από τον Μάιο και έχουμε φθάσει Αύγουστο και δεν έχει κλείσει. Στα χαφ, όλοι κάνουμε τον σταυρό μας μην πάθει τίποτα ο Κουρμπέλης. Αν –χτύπα ξύλο- γίνει κάτι, δεν υπάρχει έτοιμος αμυντικός μέσος από πίσω. Υπάρχει μόνο ο νεαρός Αλεξανδρόπουλος, που ακόμα δεν είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος και από κει και πέρα δεν υπάρχει κλασικός αμυντικός μέσος. Μεγάλη η καθυστέρηση και για τον στόπερ και για τον αμυντικό μέσο, που θα έπρεπε να ήταν από τις πρώτες μεταγραφές της ομάδας και όχι οι τελευταίες.

Αντίθετα η προσθήκη των Ζαχίντ, Κολοβού μεσοεπιθετικά θα κάνει την διαφορά για τον Παναθηναϊκό με το καλημέρα, όπως φάνηκε και στα φιλικά και περιμένουμε να δούμε και τον Μολό και τον Μπέκ, που έχουν έρθει για τα άκρα.

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.334 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οσον αφορά τον Δώνη και το θέμα, που προέκυψε με τη Χάντερσφιλντ, το έσβησε ο Ελληνας τεχνικός πριν καν… ανάψει. Εκεί έπαιξε μπάλα ο Δώνης, εκεί θα ήθελε να πάει και προπονητής κάποια στιγμή. Στην Αγγλία. Είναι ένα όνειρο που έχει και ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Ένα άλλο όνειρο, που πραγματοποιήθηκε, ήταν να γίνει προπονητής στον Παναθηναϊκό. Παρά το ότι η πρόκληση ήταν μεγάλη ο Δώνης απάντησε αρνητικά στο ενδιαφέρον των Αγγλων, διότι δεν μπορεί τώρα να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να φύγει. Η καρδιά του λέει όχι.

Προσοχή. Αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός μπορεί να το έκανε. Αλλά από τον ίδιο εξαρτιόταν τι θα γίνει και για αυτό ευχαρίστησε τους Άγγλους, αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για το μέλλον. Οι Άγγλοι θα μπορούσαν να καλύψουν την ρήτρα του Δώνη, για να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό (προβλέπεται στο συμβόλαιό του), αλλά από την στιγμή, που ο Δώνης δεν ήθελε να φύγει το θέμα δεν προχώρησε. Και δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο Δώνης είπε τους τελευταίους μήνες όχι σε πρόταση από το εξωτερικό. Εχει πει άλλο ένα ηχηρό όχι. Τώρα προέχει ο Παναθηναϊκός και η φετινή χρονιά, που ο Δώνης πιστεύει, ότι η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι και πιο ανταγωνιστική. Για να συμβεί αυτό, εγώ λέω, ότι θα πρέπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να καλυφθούν τα μεσοαμυντικά κενά.

*Δεν καταλαβαίνω, γιατί ο Παναθηναϊκός πάει και παίρνει παίκτες άπειρους και χωρίς παραστάσεις από το εξωτερικό για την επίθεση και δεν δίνει κάποια χρήματα παραπάνω, για να ανανεώσει τον Χατζηγιοβάνη, που έχει βγει από τα σπλάχνα της ομάδας, έχει πλέον παραστάσεις και πέρυσι έκανε μία πολύ καλή χρονιά.

* Η Λαμία είναι μία πικρή ιστορία για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το παιχνίδι του Σαββάτου δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός θα το πάρει και θα κάνει την καλύτερη αρχή με τις λύσεις, που έχει μεσοεπιθετικά.

* Ας ελπίσουμε ο επιθετικός, που θα έρθει για να δώσει λύσεις από τον πάγκο, όταν δεν παίζει ο Μακέντα, να μην είναι ελεύθερος και χωρίς προπονήσεις με ομάδα κανένα τετράμηνο, διότι θα θέλει δύο-τρεις μήνες, για να επανέλθει. Και μέχρι τότε τι γίνεται;

* Το έχω πει και θα το ξαναπώ και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει, ούτε που με νοιάζει. Ο Δώνης είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στον σύλλογο, που είναι Παναθηναϊκός, ξέρει το μεγαλείο αυτού του συλλόγου και το αποδεικνύει συνέχεια. Το κακό είναι, ότι στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας είναι ελάχιστοι οι Παναθηναϊκοί, που ξέρουν που βρίσκονται.

* Μεγάλο είναι το θέμα με τους παίκτες, που δεν υπολογίζονται και δεν έχουν αποχωρήσει ακόμα. Σε 9 ημέρες, πρέπει να φύγουν μία ντουζίνα παίκτες. Δεν το βλέπω…

* Μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα κάνουμε τον απολογισμό, πως πήγε για τον Παναθηναϊκό και αν έγιναν αυτά που έπρεπε.

* Ο Γιάννης Αλαφούζος ασχολείται και πάλι καθημερινά με τον Παναθηναϊκό, όπως γινόταν τα δύο πρώτα χρόνια που ήταν στην ομάδα με ότι αυτό… σημαίνει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...