ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Με χαμηλούς τόνους, αλλά με στόχους για κάτι καλύτερο

Η χρονιά αρχίζει και ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο πρωτάθλημα με υψηλότερους στόχους και φιλοδοξίες και φυσικά με ταπεινότητα και δίχως μεγάλα λόγια. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Η χρονιά αρχίζει και ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο πρωτάθλημα με υψηλότερους στόχους και φιλοδοξίες και φυσικά με ταπεινότητα και δίχως μεγάλα λόγια. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Μπορεί το ρόστερ ακόμη να μην έχει ολοκληρωθεί, μπορεί ελλείψεις να υπάρχουν κυρίως στη θέση του αμυντικού χαφ και του στόπερ, αλλά η ενίσχυση είναι κάτι που θα γίνει, έστω και καθυστερημένα σε ορισμένες θέσεις. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό – η καθυστέρηση κάποιων μεταγραφών δηλαδή – είναι κάτι το οποίο το περιμέναμε όλοι μας και το τονίζαμε από τον Ιούνιο. Μια ομάδα με λίγα διαθέσιμα για μεταγραφές, είναι αναγκασμένη να περιμένει και να ελπίζει ότι θα μπορέσει να αποκτήσει κάποιους παίκτες την τελευταία στιγμή και σε καλύτερη τιμή. Υπομονή, λοιπόν, λίγες μέρες, για να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το πράσινο ρόστερ στην τελική του μορφή. Πάμε παρακάτω…

Η χρονιά αρχίζει. Βρισκόμαστε μια μέρα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και το πρώτο επίσημο ματς του «τριφυλλιού» κόντρα στον κακό του δαίμονα τα τελευταία χρόνια, τη Λαμία. Ο Παναθηναϊκός, μετά τα πολλά και δυνατά φιλικά, ρίχνεται στη μάχη έχοντας φέτος μια ομάδα σαφώς ισχυρότερη, σαφώς πιο δυνατή από τη μέση και μπροστά (αναφέραμε παραπάνω τις ελλείψεις που υπάρχουν τώρα), σαφώς με μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος, κάτι που πέρυσι δεν υπήρχε και φάνηκε στον εξαιρετικά κακό δεύτερο γύρο.

Φέτος τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Δε λέει, φυσικά, κανείς ότι οι «πράσινοι» είναι σε θέση να χτυπήσουν πρωτάθλημα και να ανταγωνιστούν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Σε καμία περίπτωση. Μπορούν, όμως, να είναι πιο ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν με αξιώσεις καλύτερα πράγματα απ’ ό, τι πέρυσι… κι όπου βγει.

Δε χρειάζονται μεγάλα λόγια ούτε πολλές υποσχέσεις. Άπαντες στην ομάδα γνωρίζουν ότι όλα θα γίνουν με σκληρή δουλειά, με ταπεινότητα και με την μπάλα… χαμηλά. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός ακόμα δε θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, σε κάθε επίπεδο. Για να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμα, μέχρι ο Σύλλογος να βγει από την κρίση, οικονομική και διοικητική. Σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως το τριφύλλι είναι ικανό φέτος να ανέβει ένα σκαλοπάτι και όχι μόνο να κερδίσει τη συμπάθεια και το χειροκρότημα. Να κερδίσει βαθμούς και λίγη από τη χαμένη του αίγλη. Η αρχή πρέπει να γίνει αύριο στη Λαμία…

Στα της ενδεκάδας, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, το 4-3-3 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα δούμε τα ίδια πρόσωπα με αυτά στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη.

Exit mobile version