ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE 1

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1: Γκέλα με το καλημέρα

Συνεχίζεται η κακοδαιμονία του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμία. Οι "πράσινοι" δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, είδαν τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 20ο λεπτό με τον Ρόμανιτς, ισοφαρίζοντας στο 35ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μακέντα, έπειτα από τη χρήση VAR. Φωνάζουν στο τριφύλλι για χέρι του Βύντρα στη φάση που προηγήθηκε του γκολ της Λαμίας.

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1: Γκέλα με το καλημέρα

Ο Δώνης επέλεξε το 4-3-3, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Κολοβέτσιο – Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόχανσον δεξιό μπακ, τον Ινσούα αριστερό μπακ, τον Κουρμπέλη αμυντικό χαφ, τους Χρήστο Δώνη και Ζαχίντ ως εσωτερικούς μέσους, τον Χατζηθεοδωρίδη δεξιό εξτρέμ, τον Κολοβό αριστερό εξτρέμ και τον Μακέντα στην επίθεση.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε η διάθεση του Παναθηναϊκού για κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που συνέβη βάσει κατοχής της μπάλας, αλλά όχι από πλευράς δημιουργίας. Οι ανασταλτικοί της Λαμίας είχαν κλείσει καλά τους δημιουργικούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να περάσουν αρκετά λεπτά δίχως επικίνδυνη φάση μπροστά από τα καρέ των γηπεδούχων.

Στο 20ο λεπτό συνέβη η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, με τον Λουκά Βύντρα να βρίσκει πεντακάθαρα τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, αλλά τον διαιτητή να μην υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Για την ακρίβεια δεν έδωσε ούτε καν… ασίστ στο VAR για να τσεκάρει την προφανέστατη παράβαση. Και στην εξέλιξη της φάσης, η βαθιά μπαλιά του Μπεχαράνο με στόχο τον Ρόμανιτς και ο κακός υπολογισμός του Διούδη, επέτρεψε στον δεύτερο να σκοράρει σε κενό τέρμα (1-0, 20’).

Οι πράσινοι πίεσαν, αφού ξεπέρασαν το «διπλό» σοκ από το πέναλτι που δεν δόθηκε και το γκολ του Ρόμανιτς. Κι οι προσπάθειες του Μακέντα δεν βρήκαν στόχο, η λύση δόθηκε από το… VAR. Η προσπάθεια του Κολοβού βρήκε στο χέρι του Πλιάτσικα, ο Σκουλάς πήγε να δει τη φάση στο βίντεο και η παράβαση ήταν γεγονός. Ο Μακέντα δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα, ισοφαρίζοντας για τον Παναθηναϊκό (1-1, 35’). Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ιταλός έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς είδε τον Βελλίδη να μπλοκάρει τη μπάλα μπροστά του, έπειτα από προσπάθεια του Ινσούα.

Το ισόπαλο 1-1 ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να “σβήνει” το προβάδισμα της Λαμίας και να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στόχο να ολοκληρώσει την ανατροπή. Παρά την προθυμία, υπήρξε φανερό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, με τη Λαμία να έχει κλειστεί “έξυπνα” πίσω και τον Ζαχίντ να μην βρίσκεται σε καλή ημέρα. Βλέποντας ότι το παιχνίδι κυλάει χωρίς ο Παναθηναϊκός να είναι κυρίαρχος, ιδίως στο επιθετικό σκέλος, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να κάνει την πρώτη του διορθωτική κίνηση, περνώντας στο ματς τον Γιοάν Μολό αντί του Χατζηθεοδωρίδη (60′).

Όσο περνούσε η ώρα, τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού γίνονταν όλο και πιο… βαριά, με την προοπτική ακόμη μιας γκέλας στην έδρα της Λαμίας να “πειράζει” το μυαλό των “πρασίνων”, κάτι που φαινόταν στις επιλογές τους. Η δεύτερη κίνηση του Δώνη έγινε στο 82′, με τον Γιάννη Μπουζούκη να περνά στο ματς για να αποτελέσει ένα ακόμη δημιουργικό στήριγμα στα τελευταία λεπτά, αντί του Χρήστου Δώνη, αλλά το σκορ παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (82′ Μπουζούκης), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60′ Μολό), Κολοβός, Μακέντα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ