ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Φλύαρος και… soft στη Λαμία

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον κακό Παναθηναϊκό της Λαμίας και την «γκέλα» με το ξεκίνημα της Σούπερ Λίγκας.

Φλύαρος και… soft στη Λαμία

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον κακό Παναθηναϊκό της Λαμίας και την «γκέλα» με το ξεκίνημα της Σούπερ Λίγκας.

*Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στα φιλικά παιχνίδια με την η καλή ανάπτυξη που έβγαζε η ομάδα και τη διάθεση των ποδοσφαιριστών, «εξαφανίστηκαν» με το «καλημέρα». Όχι, δε φταίει η… κατάρα της Λαμίας, ούτε τα… δαιμόνια. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν υποτονικοί και φλύαροι στην πρεμιέρα και το πλήρωσαν.

*Όταν από το πουθενά δέχεσαι ένα γκολ, δίχως να έχεις απειληθεί κι όταν δημιουργείς σε όλο το παιχνίδι… δυόμιση ευκαιρίες, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Δε δικαιούσαι να ζητάς κάτι από το ματς. Φεύγεις με το «Χ» και λες και «ευχαριστώ».

*Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη σημερινή αναμέτρηση ήταν η μεσοεπιθετική λειτουργία. Απέναντι σε μια ομάδα που προτίμησε- ίσως γιατί έτσι το έφερε και η συγκυρία του αγώνα- να παίξει φουλ άμυνα, το «τριφύλλι» δεν είχε τις λύσεις. Ο Ζαχίντ ήταν καλά κλεισμένος, τα εξτρέμ δε βοήθησαν καθόλου, τα ακραία μπακ δεν είχαν επιθετική παρουσία, όπως θα περιμέναμε, και ο Μακέντα ήταν μόνος του ανάμεσα στα στόπερ. Η μπάλα δεν έμπαινε στην περιοχή με αξιώσεις. Ο Βελλίδης πέρασε ένα από τα πιο… χαλαρά απογεύματα στην καριέρα του.

*Εκτός από την κακή μεσοεπιθετική λειτουργία, παρατηρήθηκε και μια έλλειψη πάθους. Η ομάδα ήταν πολύ soft κόντρα σε μια Λαμία, που είχε παίκτες οι οποίοι όποτε χρειαζόταν έπαιζαν δυνατά. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες, ειδικά όταν βλέπεις ότι δε σου βγαίνει καμία έμπνευση μεσοεπιθετικά, οφείλεις να έχεις περισσότερο τσαγανό και να βγάζεις έναν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Αλλιώς, την πατάς. Όπως κι έγινε…

*Φυσικά και δε χάθηκε τίποτα, ούτε πρέπει να φέρνουμε την καταστροφή. Μιλάμε για την πρώτη αγωνιστική. Ένα καλό και νικηφόρο ξεκίνημα, όμως, θα ήταν ότι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του και θα ανέβαζε την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Τώρα, η… γκέλα με το καλημέρα, αλλά και η απαράδεκτη εμφάνιση του «τριφυλλιού» φέρνει ξανά μια δυσπιστία στις τάξεις των φιλάθλων και μια… μουρμούρα από νωρίς. Το κλίμα θα γυρίσει μόνο με βελτίωση και νίκες στη συνέχεια…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ