ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα

Ο Παναθηναϊκός βλέπει τη Λαμία να συνεχίζει να είναι κάτι παραπάνω από... κακός δαίμονας, αλλά δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τη μοίρα του. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα

Δυστυχώς η καλή εικόνα των φιλικών πήγε… περίπατο το απόγευμα του Σαββάτου στη Λαμία. Τη στιγμή που ο κόσμος είχε “ψηθεί” για τα καλά (και… ψήθηκε και από τη ζέστη για να δημιουργήσει μια τρομερή ατμόσφαιρα στο ΔΑΚ Λαμίας), η ομάδα δε βοήθησε για να κάνει ο Παναθηναϊκός ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και να πάρει το πρώτο τρίποντο.

Οι συνθήκες έμοιαζαν ευνοϊκές, αφού η Λαμία κατάφερε να… μαζευτεί μόλις πριν από λίγες μέρες και στα φιλικά απογοήτευε. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να βγάλει στο γήπεδο όλα όσα μας έδειξε στα φιλικά και να καθαρίσει ένα παιχνίδι που οι παίκτες του θα έπρεπε να είναι περισσότερο υποψιασμένοι: η προϊστορία που θέλει τους πράσινους να δεινοπαθούν στην πόλη της Φθιώτιδας δεν έγινε μάθημα για την ομάδα του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να πετάξει ένα πρώτο 25λεπτο και να βρεθεί να κυνηγάει το σκορ.

Και τι έκανε για να το ανατρέψει; Αν εξαιρέσουμε μια παραπάνω ένταση που έβγαλε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, εκεί που είχε 1-2 ευκαιρίες και βρήκε και το γκολ με το πέναλτι του Μακέντα, κατά τ’ άλλα άφησε τον χρόνο να κυλά δίχως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά ποτέ με ένα δεύτερο γκολ που θα του χάριζε και το τρίποντο.

Οι μεσοεπιθετικοί του ήταν όλοι σε πολύ άσχημη μέρα, εμπνεύσεις δεν υπήρχαν, αυτοματισμοί δε βγήκαν. Προσπάθησαν οι πράσινοι να παίξουν με την μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά η Λαμία ήταν πολύ οργανωμένη στα μετόπισθεν και δεν έκανε λάθη ποτέ. Μάλλον εύκολα κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας, που φανερά ήταν ο στόχος της σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός είχε συντριπτική κατοχή μπάλας, κάτι που ζητάει ο Δώνης προκειμένου εκείνος να έχει τον ρυθμό, όμως η κατοχή δεν αρκεί, αν δεν απειλείς μέσω αυτής. Είναι διαφορετικό να έρθεις ισόπαλος, έχοντας δημιουργήσει και χάσει 4-5 ευκαιρίες και διαφορετικό να μην κάνεις τίποτα μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Επιπλέον, οι πράσινοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι και από τις πολλές στημένες φάσεις που είχαν. Τα χτυπήματα, κυρίως από τον Ζαχίντ, ήταν άσχημα με αποτέλεσμα τα πολλά κόρνερ και τα φάουλ πέριξ της περιοχής της Λαμίας να μείνουν ανεκμετάλλευτα. Αν προσθέσουμε και το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, τις πολλές καθυστερήσεις στο δεύτερο ημίχρονο (κάθε 3-4 λεπτά σταματούσε το παιχνίδι), τον κάκιστο αγωνιστκό χώρο και το VAR που αντί να δώσει πέναλτι για το 0-1 έτρωγε… σουβλάκια, δε θέλει και πολύ να γκελάρεις.

Το θέμα είναι πως για τον Παναθηναϊκό η νίκη στο επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος. Μετά ακολουθούν ο Αρης στο Βικελίδης και ο Ολυμπιακός στο Μαρούσι, σε ένα πρόγραμμα αρκετά δύσκολο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.