ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η κακή εικόνα, τα κενά, η πραγματικότητα και το… ελληνικό VAR

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο νέο του blog στο Panathinaikos24.gr για την κακή εικόνα του τριφυλλιού στη Λαμία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κάλυψης των κενών που υπάρχουν στο ρόστερ, ενώ κάνει και ένα σχόλιο για τον τρόπο με τον οποίον έκανε... ντεμπούτο το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η κακή εικόνα, τα κενά, η πραγματικότητα και το… ελληνικό VAR

Η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα ήταν κακή. Όχι τόσο το αποτέλεσμα, όσο η επιθετική εικόνα της ομάδας, που σε 90 λεπτά δεν είχε μία μεγάλη ευκαιρία! Εννοώ, για να μην παρεξηγηθώ, ότι είναι άλλο να φέρνεις 1-1 στην Λαμία και να έχεις 6 κλασικές ευκαιρίες και δύο δοκάρια και άλλο να φέρνεις 1-1 στην Λαμία και να έχεις ένα γκολ και μισή ευκαιρία με ένα σουτ. Για αυτό λέω, ότι περισσότερο και από το αποτέλεσμα τον κόσμο, τον απογοήτευσε η εικόνα της ομάδας. Και κυρίως η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, που ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει σε 1-1, όλοι περίμεναν να δουν κάτι και δεν είδαν… τίποτα.

Ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ούτε μία φάση από αυτές, που είδαμε στα φιλικά και «έφτιαξαν» την διάθεση του κόσμου. Το κακό είναι, αυτό, που είδαμε. Ένα ομαδικό μπλόκο, αφού δεν μπορεί να πεις για κάποιον, ότι ήταν σε καλή μέρα. Το καλό είναι, ότι ο Δώνης και οι παίκτες έχουν καταλάβει, πόσο κακή ήταν η ομάδα . Ηταν και για αυτούς δυσάρεστη η έκπληξη σε σχέση με αυτό, που περίμεναν. Θα κάνουν τα πάντα, για να αλλάξουν την εικόνα, από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΟΦΗ.

Από ‘κει και πέρα πρέπει να επισημάνω, ότι μέρες τώρα γράφω, αλλά δεν βλέπω να συγκινείται κανείς, ότι η ομάδα έχει μεγάλα κενά, που αν δεν τα καλύψει θα τα βρει μπροστά της. Και δυστυχώς τα βρήκε από την πρώτη αγωνιστική. Ο Μακέντα στην προθέρμανση ένοιωσε έντονες ενοχλήσεις στην μέση . Μίνι –λουμπάγκο έπαθε. Ηξερε, ότι στον πάγκο δεν υπήρχε αξιόπιστη επιθετική λύση και έπαιξε στο 40%, από αυτό, που μπορούσε. Αν είχε έρθει ένας έτοιμος επιθετικός και όχι 19χρονοι, που μπορεί σε δύο-τρία χρόνια να εξελιχθούν, μπορεί και όχι, ίσως ο Παναθηναϊκός να είχε μεγαλύτερη δύναμη στην επίθεση και περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάποιες ευκαιρίες και ίσως ένα γκολ, που θα του έδινε τη νίκη.

Αμυντικό χαφ ακόμα να έρθει. Ο Κουρμπέλης έχασε τρεις προπονήσεις με ενοχλήσεις πριν το ματς με την Λαμία, έπαιξε και είδαμε ότι δεν ήταν καλός . Στα στόπερ απουσιάζει και δεν έχει έρθει ακόμα ένας επιβλητικός παίκτης, που θα «δαγκώνει» και δεν θα μπορεί ο αντίπαλος εύκολα να μπει στην περιοχή και να κάνει το γκολ, όπως το έκανε η Λαμία. Σε ένα γκολ, που η κύρια ευθύνη είναι του Γιόχανσον και του Διούδη. Τα κενά της ομάδας είναι ακόμα αρκετά και φαίνονται, όταν κάτι δεν πάει καλά στην διάρκεια του αγώνα, όπως έγινε στην Λαμία. Το αν θα καλυφθούν, η όχι θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, όπως και στην διάρκεια της σεζόν θα κρίνουμε, από τους παίκτες, που ήρθαν πόσοι πέτυχαν και πόσοι όχι.

Το άλλο, που θέλω να πω είναι το εξής. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου από την εμφάνιση της Λαμίας. Δεν καταλαβαίνω την ισοπέδωση και τον… αφορισμό όλων όσων δουλεύουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Από μια εμφάνιση δεν βγαίνει κανείς άχρηστος και ανίκανος, όλοι κρίνονται στην διάρκεια. Η ουσία είναι, ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός είναι άδικο να κρίνεται σαν κανονικός Παναθηναϊκός. Και κανονικό Παναθηναϊκό, που να διεκδικεί στα ίσα το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να δούμε με την σημερινή διοίκηση Αλαφούζου, που δεν την νοιάζει να γίνει ξανά δυνατός ο Παναθηναϊκός, αλλά να έχει ένα μπάτζετ 5,5 εκ. ευρώ και ας έχει υψηλότερο στόχο την είσοδο στην τετράδα. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε όλοι αυτό, τόσο πιο σωστοί θα είμαστε στην κριτική μας για παίκτες, προπονητή και ποδοσφαιρικό.

Και θα κλείσω με το VAR, που μπήκε στην ζωή μας. Το… ελληνικό VAR διαφέρει από το κανονικό. Εδώ περιλαμβάνει και bullying παραγόντων στον διαιτητή, την ώρα, που βλέπει την φάση, για να πάρει την απόφαση, όπως έκαναν οι παράγοντες του Ολυμπιακού στον Κουμπαράκη, που τελικά δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι στον Αστέρα και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Το ελληνικό VAR δεν δίνει το replay, που έχει δει όλη η Ελλάδα και φαίνεται το τράβηγμα του Μπαράλες από τον Ελ Αραμπί, αλλά άλλο replay μακρινό, για να μην φαίνεται καλά η παράβαση. Αυτά και άλλα πολλά και ακόμα δεν αρχίσαμε.

Στη Λαμία βέβαια μέσω VAR δόθηκε το πέναλτι στο χέρι του Πλιάτσικα από τον λίγο και ακατάλληλο διαιτητή Σκουλά, που δεν… είδε την παράβαση μπροστά του, ενώ ο VAR δεν ασχολήθηκε με το πέναλτι του Βύντρα, που αν δινόταν δεν θα έβαζε το γκολ η Λαμία στην αντεπίθεση. Αυτά, για να τα λέμε όλα. Φυσικά με αυτό, που είπα δεν εννοώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε επειδή δεν δόθηκε το πέναλτι στον Βύντρα. Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε επειδή ήταν πολύ κακός στη Λαμία.

*Με αφορμή το θέμα του Χατζηγιοβάνη, που είναι στον αέρα, του Εμμανουηλίδη, που δόθηκε δανεικός ο κόσμος απορεί, που είναι τα ελληνόπουλα, που πέρυσι τέτοια εποχή, είχαν φέρει τους φίλους του Παναθηναϊκού στο γήπεδο και όλοι περιμένουν την εξέλιξή τους. Ειδικά για τον Χατζηγιοβάνη θα πω κάτι. Αν ο Παναθηναϊκός τον χάσει ελεύθερο θα πρόκειται για «έγκλημα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.