ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Το αναγκαίο τρίποντο και η επόμενη μεταγραφή

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την αναγκαιότητα για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα στο αυριανό ματς με τον ΟΦΗ και τη συνέχεια στην ενίσχυση.

Το αναγκαίο τρίποντο και η επόμενη μεταγραφή

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την αναγκαιότητα για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα στο αυριανό ματς με τον ΟΦΗ και τη συνέχεια στην ενίσχυση.

Αρχικά, να πούμε δυο λόγια για τα μεταγραφικά. Ο Σένκεφελντ αποκτήθηκε και πρέπει να τονιστεί ότι ο Ολλανδός στόπερ ήταν από τις πρώτες επιλογές για τον Νίκο Νταμπίζα όταν γινόταν ο σχεδιασμός. Μαζί του, φυσικά, και ο Ζοάο Νούνες. Άλλωστε, τα ονόματα των δυο ποδοσφαιριστών είχαν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και αρκετό καιρό. Εν τέλει, το «τριφύλλι» καταφέρνει να αποκτήσει και τους δυο, έστω και με χρονική διαφορά, και να «κλείσει» τις θέσεις για το κέντρο της άμυνας, με παίκτες που ήθελε εξ αρχής.

Όλα δείχνουν ότι οι μεταγραφές δεν ολοκληρώνονται με τον Σένκεφελντ. Οι «πράσινοι» αναζητούν έναν ακόμη επιθετικό για μπακ απ του Μακέντα, με τον Νταμπίζα να εξετάζει δυο – τρεις περιπτώσεις και τις επόμενες μέρες να καταλήγει, προκειμένου να «τρέξει» το θέμα και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει έναν ακόμη παίκτη για τη γραμμή κρούσης, κάτι που ήταν στο πλάνο από το τέλος της περασμένης σεζόν. Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι δε αποκτηθεί αμυντικός χαφ, παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Δώνης επιθυμεί κάτι τέτοιο. Οι «πράσινοι» πήραν το ρίσκο με τον Ρόντγουελ και περίμεναν. Όταν, λοιπόν, μπαίνεις σε μια διαδικασίας αναμονής και πολλών διαπραγματεύσεων για έναν ποδοσφαιριστή, υπάρχει και ο κίνδυνος της καθυστέρησης και τη μη πραγματοποίησης μιας μεταγραφής σε αυτή τη θέση. Θα είναι έκπληξη, εδώ που φτάσαμε, να αποκτηθεί, τελικά, αμυντικός μέσος κι όλα δείχνουν ότι η θέση θα καλυφθεί εκ των έσω, με Νούνες κάποιες φορές, αλλά και τον νεαρό Αλεξανδρόπουλο, πίσω από τον Κουρμπέλη.

Προσωπική εκτίμηση; Μεγάλο λάθος η μη απόκτηση αμυντικού χαφ. Μόνο με έναν παίκτη ως καθαρό εξάρι, με έναν στόπερ που μπορεί να παίξει κι εκεί και με έναν 17χρονο, που όσο ταλέντο κι αν έχει, ακόμη δεν είναι έτοιμος για τόσο… βαθιά νερά, δε βγαίνει. Οι «πράσινοι» – επαναλαμβάνουμε αν τελικά δεν αποκτήσουν μέσο –θα είναι αναγκασμένοι να ψάξουν για παίκτη τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει το αυριανό ματς με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Καταλαβαίνει κανείς ότι περιθώρια για νέο στραβοπάτημα μετά το πρώτο στη Λαμία, δεν υπάρχουν. Η νίκη – πρώτη στο πρωτάθλημα – είναι αναγκαία, απέναντι σε μια ομάδα επικίνδυνη, κάτι που έδειξε και στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Αρη. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να δείξουν πράγματα αύριο στο γήπεδο, που δεν έδειξαν στην πρεμιέρα. Κυρίως, επιθετικά, προκειμένου να «ξεμπουκώσουν», να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στα της ενδεκάδας, ιδιαιτέρες αλλαγές δεν αναμένονται. Οι Νούνες και Χατζηγιοβάνης διεκδικούν δυο θέσεις αντί των Κολοβέτσιου και Χατζηθεοδωρίδη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ