ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3: Σκέτη θλίψη…

Χειρότερα... δεν γινόταν. Ανύπαρκτη δημιουργία, καμία απειλή στην επίθεση και τραγικά λάθη στην άμυνα, έδωσαν την ευκαιρία στον ΟΦΗ να κάνει... ό,τι θέλει στο ΟΑΚΑ. Αποδοκιμασίες από τους φίλους του τριφυλλιού για την εικόνα της ομάδας, η οποία "φωνάζει" ότι χρειάζεται ενίσχυση στα χαφ. Το γκολ του Παναθηναϊκού από τον Μακέντα (στο 85' με πέναλτι), αποβλήθηκε ο Κουρμπέλης στις καθυστερήσεις.

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: Σκέτη θλίψη...

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3: Σκέτη απογοήτευση ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” παρουσιάστηκαν τραγικοί στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ, κάνοντας τραγικά λάθη τα οποία μεταφράστηκαν σε γκολ, δίχως να εμφανίσουν το παραμικρό στην επίθεση σε ολόκληρο ματς. Το γκολ του Παναθηναϊκού ήρθε από τον Μακέντα στο 85ο λεπτό από την άσπρη βούλα. Για τους Κρητικούς, σκοράρε δύο φορές ο Μάνος (33′, 49′) και ο Τσιλιανίδης (58′), αποβλήθηκε ο Κουρμπέλης στις καθυστερήσεις του ματς.

Το ματς

Δύο ήταν τα σημεία που ήταν άξια αναφοράς στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να παίρνει φανέλα βασικού και τον Νούνες να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Πούγγουρα. Η διάθεση των “πρασίνων”, ήταν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και με υπομονή να βρουν τρόπους για να απειλήσουν την εστία του Σωτηρίου, αλλά στην πράξη, έγινε το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε στα πρώτα λεπτά τη μπάλα στα πόδια του, αλλά το -φανερό- πρόβλημα στα χαφ, όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, δεν επέτρεψε στους παίκτες του Δώνη να έχουν… επαφή με τα καρέ του ΟΦΗ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι, διατηρώντας κοντινές αποστάσεις στις γραμμές τους και βγαίνοντας με αξιώσεις στις αντεπιθέσεις, ήταν εκείνοι που έδειχναν πιο κοντά σε ένα γκολ.

Ο ΟΦΗ έριξε… προειδοποιητικό σήμα με το σουτ του Ναμπί στο 7ο λεπτό, που κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Διούδη (μετά και την παρέμβαση του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού) και κατάφερε να παγώσει το ΟΑΚΑ στο 33′, με τον Μάνο να εκμεταλλεύεται την κάθετη του Τσιλιανίδη, πλασάροντας για το 1-0. Πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, οι Κρητικοί σκόραραν και για δεύτερη φορά, με τον Γιαννούλη, αλλά ο Τζήλος ακύρωσε τη φάση, συμβουλευόμενος το VAR για επιθετικό φάουλ του Έλληνα μπακ στον Μακέντα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας να ξεπεράσει πρωτίστως τον κακό εαυτό του και έπειτα τον ΟΦΗ που είχε προβάδισμα ενός γκολ.

Η πρώτη αλλαγή ήρθε με το “καλημέρα” στο δεύτερο μέρος, με τον Γιάννη Μπουζούκη να παίρνει τη θέση του Τάσου Χατζηγιοβάνη, αλλά τα πράγματα αντί να βελτιωθούν, έγιναν… ακόμη χειρότερα. Στο 49ο λεπτό, ο Μάνος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νούνες και για δεύτερη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (49′), ενώ στο 58ο λεπτό, η λάθος εκτίμηση του Μπουζούκη έφερε και τρίτο γκολ, με τον Τσιλιανίδη να σκοράρει. Το πρόβλημα στα χαφ και τα τραγικά λάθη που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, έφεραν τον Παναθηναϊκό σε πολύ δυσάρεστη θέση, με τους “πράσινους” να βλέπουν τον ΟΦΗ να κάνει… ό,τι θέλει στο γήπεδο, αδυνατώντας να αντιδράσουν.

Οι Μολό (αντί του Νούνες) και Περέα (αντί του Κολοβού) πέρασαν στο ματς, το οποίο ουσιαστικά είχε κριθεί. Ο νεαρός φορ κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα στο 85ο λεπτό, ωστόσο ήταν πολύ αργά για να αλλάξει το οτιδήποτε, με τον Παναθηναϊκό να κάνει τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, δίνοντας την ευκαιρία στον ΟΦΗ να κάνει ό,τι θέλει στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Νούνες (60′ Μολό), Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (46′ Μπουζούκης), Κολοβός (70′ Περέα), Μακέντα.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Γιαννούλης (78′ Μπράουν), Νάστος, Τσιλιανίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Νέιρα, Ναμπί (86′ Σακάρ), Σεμέδο, Μάνος (91′ Φιγκειρέδο).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE