ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Αν δεν αλλάξουν όλοι, θα πετάξουν στα σκουπίδια τη σεζόν

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το μέγα κάζο με τον ΟΦΗ, για τις ευθύνες των Νταμπίζα και Δώνη, αλλά και για τους παίκτες. Και κυρίως τους παίκτες που έμοιαζαν αδιάφοροι.

Αν δεν αλλάξουν όλοι, θα πετάξουν στα σκουπίδια τη σεζόν

Αυτή δεν ήταν εικόνα ομάδας, αλλά… παιδικής χαράς. Ο Παναθηναϊκός έγινε έρμαιο του ΟΦΗ αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι μεταφυσικό. Όλα μπορούν να συμβούν και όλα έχουν εξήγηση. Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που διάλεξε να ρισκάρει σε βαθμό… εγκληματικό. Μια ομάδα που στο ρόστερ της έχει 5-6 εξτρέμ, αλλά δεν έχει δεύτερο αμυντικό χαφ. Μια ομάδα που έχει 4-5 “οχτάρια”, αλλά όχι δεύτερο αξιόπιστο σέντερ φορ. Μια ομάδα που ήξερε ότι πονούσε στο κέντρο της άμυνας, αλλά αποφάσισε να ενισχυθεί εκεί στο… 90′ της μεταγραφικής περίοδου, ενώ ήδη έχει δώσει δύο επίσημα ματς και έρχονται δύο ντέρμπι.

Απ’ αυτά τα δύο ντέρμπι με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, θα απουσιάσει ο Κουρμπέλης. Το τρομερό δεν είναι αυτό, αλλά το ότι δεν υπάρχει δεύτερο κλασικό εξάρι πίσω απ’ τον αρχηγό της ομάδας. Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί και αυτή τη στιγμή αποδίδεται ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι. Λάθη που αν δε διορθώσει φέρνοντας έστω ελεύθερους παίκτες γι’ αυτές τις θέσεις, θα τινάξει τη χρονιά του στον αέρα.

Ο Νταμπίζας φέρει τεράστια ευθύνη για όλα αυτά, όπως ευθύνες για το αγωνιστικό χάλι της ομάδας φέρει και ο Δώνης, ο οποίος και τις παραδέχτηκε. Όμως δεν είναι μόνο ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής που φταίνε για την τραγική εικόνα με τον ΟΦΗ, αλλά και για την πρώτη αγωνιστική στη Λαμία. Οι παίκτες τα άκουσαν από τον κόσμο και σωστά τα άκουσαν. Και λίγα άκουσαν!

Είναι πολύ βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού για να παρουσιάζουν τέτοια αδιαφορία και να τρώνε τρία γκολ από τον ΟΦΗ, που θα μπορούσε να βάλει και πέντε και έξι! Είναι τραγικό να βλέπεις παίκτες όπως ο Χατζηγιοβάνης και ο Κολοβός να μην προσπαθούν, ενώ γνωρίζουμε πως μπορούν περισσότερο. Φταίει σαφώς και το περιβάλλον και όσοι… τους παίρνουν τ’ αυτιά πως κοστίζουν εκατομμύρια. Και θα πρέπει, ειδικά τα νέα παιδιά, να σκεφτούν καλύτερα σε ποιους εμπιστεύονται την καριέρα τους…

Ο Νούνες, που τα άκουσε περισσότερο από τον καθένα, ίσως αυτό να μπορεί. Ίσως απλά… να μην μπορεί. Ο Κουρμπέλης, όμως, που μπορεί, πάει στις καθυστερήσεις και κλοτσάει εν ψυχρώ τον Κοροβέση, με αποτέλεσμα να τιμωρήσει την ίδια του την ομάδα, που θα τον στερηθεί από δύο ντέρμπι που έρχονται. Ο Κουρμπέλης, που υποτίθεται ότι είναι εκείνος που πρέπει να τραβήξει και τους υπόλοιπους σαν αρχηγός, πήγε να κόψει την μπάλα σε έναν συνάδελφό του γιατί εκνευρίστηκε επειδή έχανε. Ή επειδή ήταν σε άσχημη μέρα. Με αυτή τη νοοτροπία, δεν πάει πουθενά η ομάδα.

Το ίδιο έκαναν και πολλοί άλλοι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του ΟΦΗ δέχονταν… επιθέσεις από τους παίκτες του Παναθηναϊκού μόνο και μόνο επειδή κέρδιζαν άνετα. Κι όπως τα λέμε για τις άλλες ομάδες, έτσι πρέπει να τα λέμε και για τον Παναθηναϊκό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν έχει εμφανίσει πάλι τέτοια “συμπτώματα”.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.