Αυτή δεν ήταν εικόνα ομάδας, αλλά… παιδικής χαράς. Ο Παναθηναϊκός έγινε έρμαιο του ΟΦΗ αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι μεταφυσικό. Όλα μπορούν να συμβούν και όλα έχουν εξήγηση. Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που διάλεξε να ρισκάρει σε βαθμό… εγκληματικό. Μια ομάδα που στο ρόστερ της έχει 5-6 εξτρέμ, αλλά δεν έχει δεύτερο αμυντικό χαφ. Μια ομάδα που έχει 4-5 “οχτάρια”, αλλά όχι δεύτερο αξιόπιστο σέντερ φορ. Μια ομάδα που ήξερε ότι πονούσε στο κέντρο της άμυνας, αλλά αποφάσισε να ενισχυθεί εκεί στο… 90′ της μεταγραφικής περίοδου, ενώ ήδη έχει δώσει δύο επίσημα ματς και έρχονται δύο ντέρμπι.

Απ’ αυτά τα δύο ντέρμπι με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, θα απουσιάσει ο Κουρμπέλης. Το τρομερό δεν είναι αυτό, αλλά το ότι δεν υπάρχει δεύτερο κλασικό εξάρι πίσω απ’ τον αρχηγό της ομάδας. Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί και αυτή τη στιγμή αποδίδεται ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι. Λάθη που αν δε διορθώσει φέρνοντας έστω ελεύθερους παίκτες γι’ αυτές τις θέσεις, θα τινάξει τη χρονιά του στον αέρα.

Ο Νταμπίζας φέρει τεράστια ευθύνη για όλα αυτά, όπως ευθύνες για το αγωνιστικό χάλι της ομάδας φέρει και ο Δώνης, ο οποίος και τις παραδέχτηκε. Όμως δεν είναι μόνο ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής που φταίνε για την τραγική εικόνα με τον ΟΦΗ, αλλά και για την πρώτη αγωνιστική στη Λαμία. Οι παίκτες τα άκουσαν από τον κόσμο και σωστά τα άκουσαν. Και λίγα άκουσαν!

Είναι πολύ βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού για να παρουσιάζουν τέτοια αδιαφορία και να τρώνε τρία γκολ από τον ΟΦΗ, που θα μπορούσε να βάλει και πέντε και έξι! Είναι τραγικό να βλέπεις παίκτες όπως ο Χατζηγιοβάνης και ο Κολοβός να μην προσπαθούν, ενώ γνωρίζουμε πως μπορούν περισσότερο. Φταίει σαφώς και το περιβάλλον και όσοι… τους παίρνουν τ’ αυτιά πως κοστίζουν εκατομμύρια. Και θα πρέπει, ειδικά τα νέα παιδιά, να σκεφτούν καλύτερα σε ποιους εμπιστεύονται την καριέρα τους…

Ο Νούνες, που τα άκουσε περισσότερο από τον καθένα, ίσως αυτό να μπορεί. Ίσως απλά… να μην μπορεί. Ο Κουρμπέλης, όμως, που μπορεί, πάει στις καθυστερήσεις και κλοτσάει εν ψυχρώ τον Κοροβέση, με αποτέλεσμα να τιμωρήσει την ίδια του την ομάδα, που θα τον στερηθεί από δύο ντέρμπι που έρχονται. Ο Κουρμπέλης, που υποτίθεται ότι είναι εκείνος που πρέπει να τραβήξει και τους υπόλοιπους σαν αρχηγός, πήγε να κόψει την μπάλα σε έναν συνάδελφό του γιατί εκνευρίστηκε επειδή έχανε. Ή επειδή ήταν σε άσχημη μέρα. Με αυτή τη νοοτροπία, δεν πάει πουθενά η ομάδα.

Το ίδιο έκαναν και πολλοί άλλοι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του ΟΦΗ δέχονταν… επιθέσεις από τους παίκτες του Παναθηναϊκού μόνο και μόνο επειδή κέρδιζαν άνετα. Κι όπως τα λέμε για τις άλλες ομάδες, έτσι πρέπει να τα λέμε και για τον Παναθηναϊκό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν έχει εμφανίσει πάλι τέτοια “συμπτώματα”.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου