ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γκασόλ: “Είδα ένα νεκρό παιδί δίπλα σε ένα άλλο άψυχο κορμί…”

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος συμμετέχει σε πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για τη διάσωση των προσφύγων.

Γκασόλ:

Ο Μαρκ Γκασόλ μίλησε στην El Mundo Deportivo για τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στη δράση για τη διάσωση των προσφύγων: “Proactiva Open Arms”.

Η σύγκριση που καλείται να ξεπεράσει ένας αθλητής σε σχέση με την επιβίωση στα υψηλά κύματα… Αλήθεια, οι συγκεκριμένες καταστάσεις μπορούν να μπουν στην εξίσωση;

«Η πίεση του αθλητή είναι κάτι που επιδιώκεις… Είναι κάτι που υπάρχει, γνωρίζεις εξ αρχής τι έχεις να αντιμετωπίσεις… Κερδίζεις και προσφέρεις χαρά στους φιλάθλους, χάνεις κι επιστρέφεις σπίτι γεμάτος νεύρα. Επηρεάζει, ενδεχομένως τη σχέση σου με τη σύζυγο σου, τα παιδιά σου, γενικώς τον περίγυρο σου… Εξαρτάται, βέβαια από το πρίσμα που βλέπεις την κατάσταση. Το μπάσκετ δεν είναι το κέντρο του κόσμου».

Τι περνάει από το μυαλό σου όταν βλέπεις πρόσφυγες να παρασύρονται στο κέντρο της θάλασσας;

«Πολλά πράγματα… Αμφιβάλω για την καλοσύνη των ανθρώπων. Πως είναι δυνατόν να βλέπεις ένα αγοράκι τεσσάρων χρονών μέσα στη νύχτα, έπειτα από τρεις μέρες στη θάλασσα και να μην κάνεις τίποτα; Είδα με τα μάτια μου ένα νεκρό παιδί δίπλα σε ένα άλλο άψυχο κορμί που επέπλεε… Δίπλα τους ήταν η Ζοζεφίν, ήταν ακόμα ζωντανή. Γιατί να καταδικάζουμε αυτές τις ψυχές σε θάνατο»;

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 42.499 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήσουν προετοιμασμένος για ό,τι είδες;

«Δυστυχώς, έπρεπε να ψάξουμε για πτώματα στο νερό και να τα παραδώσουμε στο Open Arms. Η Ζοζεφίν είχε υποθερμία… Αυτές οι καταστάσεις σε κάνουν να αμφιβάλλεις για πολλά, την ίδια στιγμή όμως σου επιτρέπουν να αισιοδοξείς βλέποντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται και μάχονται. Υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις σε πολιτικό επίπεδο. Στο τέλος της ημέρας, η λύση δεν είναι να σώζεις ανθρώπινες ψυχές στη μέση της θάλασσας. Η λύση πρέπει να έλθει αρκετά νωρίτερα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να πεθάνουν»!

Σε ενδιαφέρει η πολιτική;

«Δεν μπορώ να την καταλάβω στο 100%… Δεν έχω καταλάβει ακόμα τον σκοπό του πολιτικού παιχνιδιού, μολονότι έχει αντίκτυπο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν ξέρω όλους τους κανόνες…»

Πέρα από το μπάσκετ, τι άλλο σε ενδιαφέρει;

«Οι επόμενες γενιές… Η φιλανθρωπία, η έρευνα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου και οι πιο παραμελημένες περιοχές στην Ισπανία. Το να δίνονται ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, βασισμένες στην εμπιστοσύνη και την έμπνευση»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...