ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Όταν η μπάλα βαπτίστηκε… πόρνη

Πέρασαν 26 χρόνια από την ημέρα που ο Ίβιτσα Όσιμ ξεστόμισε αυτή την ιστορική ατάκα...

Όταν η μπάλα βαπτίστηκε... πόρνη

Μια ημέρα σαν σήμερα, το 1993, ο Ίβιτσα Όσιμ θα χτυπούσε… κατευθείαν στο θυμικό… κάθε Έλληνα οπαδού, με μια μόνο φράση. “Η μπάλα είναι πόρνη”, είχε αναφέρει ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού έπειτα από ένα… χιτσκοκικό παιχνίδι του τριφυλλιού στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στον Ηρακλή. Τι είχε γίνει όμως και ανάγκασε τον Όσιμ να πει αυτήν την… ιστορική ατάκα;

Το ματς δεν πήγαινε καλά για τους “πράσινους”, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 από τον “γηραιό”. Ο Όσιμ “ανακάτεψε” την τράπουλα, μήπως και γυρίσει το ματς. Ωστόσο, έβλεπε τη μία ευκαιρία να χάνεται πίσω από την άλλη. Εν τέλει, ο Φραντζέσκος μείωσε στο 77ο λεπτό και ο Σαραβάκος ισοφάρισε στο 83′ από την άσπρη βούλα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα φύγει από τη Θεσσαλονίκη με έναν βαθμό, ήρθε η σειρά του Μαυρίδη να σκοράρει, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.391 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάπως έτσι, με όσα είδε εκείνη την ημέρα ο άλλοτε κόουτς του τριφυλλιού, βγήκε αυτή η μυθική φράση!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.