ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ρότσα: “Ο Παναθηναϊκός μίκρυνε επειδή έδιωξαν τους Βαρδινογιάννηδες”

Η άποψη του Χουάν Ραμόν Ρότσα για τον Παναθηναϊκό και την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ρότσα:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα στο “Φως”:

Περίμενες τον Παναθηναϊκό τόσο κακό;

Όχι. Όπως και κανείς δεν περίμενε πέρσι τον Παναθηναϊκό να κάνει τόσο καλό ξεκίνημα. Ποδόσφαιρο είναι, συμβαίνουν αυτά, αλλά εδώ στην Ελλάδα φέρνουν την καταστροφή από τη 2η αγωνιστική. Δες πόσοι προπονητές έχουν απολυθεί από τη 2η αγωνιστική! Ένα σωρό προπονητές έφυγαν και από καλές ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Άρης. Στα φιλικά ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, αλλά προσγειώθηκε ανώμαλα στην ελληνική πραγματικότητα. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλός στο ΟΑΚΑ. Παίζει ρόλο και τι απόδοση έχει ο αντίπαλός σου.

Λένε ότι δεν παίζουν τα παιδιά του ΠΑΟ που έπαιζαν πέρσι.

Πώς δεν παίζουν… Όσοι μπορούσαν να παίξουν έπαιξαν. Όσοι δεν έπαιξαν ήταν τραυματίες. Το θέμα είναι να βοηθήσουν οι καινούργιοι που ήρθαν. Όπως τους βοήθησε το σωματείο. Διότι ήρθαν σε γνωστή ομάδα, ενώ ήταν στα χαμένα πριν… Δεν ξέρουμε αν οι μεταγραφές μπορούν να σηκώσουν το βάρος του Παναθηναϊκού, θέλει χρόνο να τους δούμε. Δεν συμφωνώ πάντως με την ισοπέδωση Δώνη και Νταμπίζα, είναι άνθρωποι που έχουν δείξει ότι ξέρουν τη δουλειά τους.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.164 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γιατί έχει μικρύνει τόσο ο Παναθηναϊκός;

Εμένα δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι δεν είμαι Παναθηναϊκός ούτε ότι δεν υπηρέτησα τον σύλλογο πολλά χρόνια ως παίκτης και προπονητής. Όσο ίδρωσα τη φανέλα εγώ δεν την έχει ιδρώσει άλλος! Και δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα που να έχει δύο φορές σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ -ως παίκτης και προπονητής- όπως πήγα εγώ με τον Παναθηναϊκό και έχοντας για διοίκηση την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός προς τα μέσα της δεκαετίας του ’70 είχε μικρύνει πάλι, αφού τα πρώτα χρόνια ο Γουλανδρής του Ολυμπιακού είχε κυριαρχήσει, και μετά ο Μπάρλος της ΑΕΚ είχε επικρατήσει. Βρίζουν τους Βαρδινογιάννηδες και παιδιά 18 χρόνων που δεν έχουν ζήσει καν τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι για τον Παναθηναϊκό. Πέρσι είχαμε πάει με τους βετεράνους να παίξουμε φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό στο Ναύπλιο, όπου θα τιμούσαν και τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Μαθεύτηκε, ήρθαν εκδρομείς οπαδοί του Παναθηναϊκού και τον έβριζαν, σηκώθηκε και έφυγε επί τόπου. Πριν γίνει η βράβευση.

Έχεις επαφή μαζί του; Πιο πολύ με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίσει μέλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό;

Δεν το πιστεύω. Με βρίσιμο;… Στον Παναθηναϊκό είχαμε μία από τις πιο δυνατές οικογένειες της Ελλάδας και τους διώξαμε. Είναι σαν να διώχνουν οι οπαδοί της Τσέλσι τον Αμπράμοβιτς. Και βλέπουμε τι τραβάει ο Παναθηναϊκός επί τόσα χρόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.