ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Νταμπίζας: “Πρέπει με τον κόσμο να είμαστε ένα – Πιο κοντά στην ομάδα ο Αλαφούζος”

Όλα όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού στη συνέντευξη Τύπου, η οποία ακολούθησε την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας.

Νταμπίζας: “Πρέπει με τον κόσμο να είμαστε ένα – Πιο κοντά στην ομάδα ο Αλαφούζος” | panathinaikos24.gr

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νταμπίζα:

Η ενδεκάδα για το ματς με Ιωνικό
Η ενδεκάδα για το ματς με Ιωνικό 3.071 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Είναι καλό να μιλήσουμε για τα παιδιά, ώστε να εξηγήσουμε γιατί τους επιλέξαμε. Δεν είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την ομάδα και δεν είναι εύκολο γι’ αυτούς σε ένα νέο περιβάλλον, να βρίσκεις τέτοιο ξεκίνημα. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο καθένας βρίσκεται μαζί μας για διαφορετικούς λόγους. Για τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Δεν κοιτάμε μόνο τα χαρακτηριστικά, αλλά και την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα, ώστε να έχουμε ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα αποτυχίας, που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί τους εντάξαμε στο δυναμικό μας και είναι συμμέτοχοι σε ένα πρότζεκτ που δεν κρίνεται σε δύο-τρία παιχνίδια. Έχουμε κάνει διετή και τριετή συμβόλαια. Υπάρχει μία επένδυση και θεωρούμε ότι θα έχουμε μία ανταποδοτική συνεργασία.

Μετά την περυσινή χρονιά βάλαμε κάποιους στόχους στα αγωνιστικά δεδομένα και στις φετινές ανάγκες. Κινηθήκαμε έτσι για να ενισχυθούμε στις θέσεις που θέλαμε ενίσχυση. Είναι μια διαφορετική χρονιά, φέτος έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μεταγραφές. Θέλω πρώτα να μείνουμε στο κομμάτι των μεταγραφών και τους λόγους που έγιναν και μετά να μιλήσουμε για το αγωνιστικό.

Για τα συμβόλαια που υπογράφονται και μετά γίνεται “μάχη” για να λυθούν: “Η ιστορία έρχεται να διδάξει. Υπάρχει αυτό που λέτε, αλλά πρέπει να δούμε το υπόβαθρο για τα οικονομικά δεδομένα. Εμείς θέλουμε να διδαχτούμε από τα λάθη του παρελθόντος. Έχουμε κρατήσει τον προϋπολογισμό μας. Δεν παρεκκλίνουμε από το πλάνο. Αυτά τα παιδιά έχουν την προοπτική ηλικιακά, εντός των οικονομικών μας. Να σας φέρω σε αντιπαράθεση, τουλάχιστον για τη δική μου παρουσία, δεν θα πω για τους προκατόχους μου. Αυτά τα παιδιά πληρούν προϋποθέσεις αγωνιστικού και οικονομικού περιεχομένου. Η προηγούμενη θητεία μου μπορεί να δώσει απαντήσεις, ποιες μεταγραφές κρίθηκαν επιτυχημένες οικονομικά και αθλητικά. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε κινήσεις όπου το αγωνιστικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο από το οικονομικό. Οι νεαροί παίκτες που έχουν τη δίψα και τη διάθεση να φτάσουν ψηλά και έχουμε παίκτες με εμπειρία, όπως ο Μακέντα, που μικροί πήγαν ψηλά, έφαγαν τα μούτρα τους και προσπαθούν να ανέβουν ξανά. Δεν λέω ότι έχουν όλοι την προϊστορία του Μακέντα, αλλά θα δείτε ότι σε μικρή ηλικία είχαν εξαιρετικές προϋποθέσεις και δεν τη δικαιολόγησα. Θέλαμε παίκτες με ποδοσφαιρική δίψα. Κλείνοντας θέλω να ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν αποτυχίες, αλλά έχει σημασία πως προσπαθείς να τους περιορίσεις. Υπήρχαν άρθρα ότι φυλακίστηκε ο Παναθηναϊκός με ένα τριετές στον Μακέντα. Εμείς βρίσκουμε τις ευκαιρίες”.

Για το εάν εγκαταλείφθηκε το πλάνο ελληνοποίησης: “Η ομάδα έχει ένα ρόστερ 30 παικτών, οι 10 είναι ξένοι και οι άλλοι είναι Έλληνες. Οι 12 από του2 20 είναι από την ακαδημία. Αν βρείτε ρόστερ άλλης ομάδας με το βεληνεκές του Παναθηναϊκού να το κάνει αυτό, ελάτε να το συζητήσουμε. Ο λόγος που τα παιδιά που πέρυσι ήταν βασικοί δεν είναι και φέτος, σημαίνει ότι πήγε πίσω το πλάνο; Όχι. Ο Μπουζούκης δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού. Ο Μαυρομάτης προερχόταν από 3,5 μήνες αποχής και είναι πιο πίσω. Ο Χατζηγιοβάνης για λόγους φόρμας δεν έπαιξε. Το πλάνο δεν αλλάζει, πρέπει να έχει κάποια στοιχεία. Εμείς πέρυσι στηρίξαμε τα παιδιά και δεν είχαμε τη δυνατότητα να τα βοηθήσουμε. Στον δεύτερο γύρο πέρυσι αυτά τα παιδιά δεν πήραν τις ανάσες γιατί δεν είχαμε τρόπο να τα προφυλάξουμε. Εμείς δεν αλλάξαμε το πλάνο. Με το να έρθει μία μεταγραφή, καμία θέση δεν θεωρείται δεδομένη. Οι ποδοσφαιριστές που έρχονται είναι ηλικιακά σε μία διαδικασία που μπορούν να προσφέρουν και να βάλουν σε συναγωνισμό τους μικρούς. Για κάθε μεταγραφή υπάρχουν ο Αλεξανδρόπουλος, ο Ζαγαρίτης, που είναι στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Πως προκύπτει ότι έχει γίνει μεταστροφή στο πλάνο. Γιατί σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, με περισσότερες αγωνιστικές απαιτήσεις, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική. Δεν θα κάναμε μεταγραφές, για να μέναμε στο περσινό πλάνο; Συμπληρώσαμε τις ανάγκες μας και το πλάνο δεν έχει αλλάξει. Όπως και τα παραδείγματα που ανέφερα. Να μην ξεχάσω τα παιδιά του 2001, που έπαιξαν στα φιλικά”.

Για το εάν είναι πολλές οι οκτώ μεταγραφές: “Ο καθένας έχει την άποψη του για τις μεταγραφές. Με βάση τις περσινές δηλώσεις, κάθε μεταγραφή θα χρειαζόταν ενίσχυση. Για να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός και να υπάρξουν λύσεις. Το ισορροπημένο ρόστερ στη διάρκεια της χρονιάς θα φανεί. Η σεζόν θα δείξει εάν κάναμε σωστά ή όχι. Θα πρέπει να δούμε σε ποια φάση βρισκόμαστε. Βγήκαν συμπεράσματα μετά από δύο παιχνίδια. Εμείς πρέπει να τηρήσουμε το πλάνο μας, τον προϋπολογισμό μας, που είναι σημαντικός παράγοντας και πρέπει να λειτουργήσουμε για αυτό. Υπήρχε η προτεραιότητα τον Ιούλιο με έναν παίκτη, βάλαμε ένα χρονοδιάγραμμα και πιστεύαμε ότι αργότερα στο παζάρι, οι συνθήκες θα διαφοροποιηθούν. Πετύχαμε με καθυστέρηση ενός παίκτη μία καλύτερη συμφωνία και ρισκάραμε να χάσουμε τον παίκτη. Πρέπει να κινηθούμε στους άξονες που σας είπα, το οικονομικό, το ανταγωνιστικό και το αξιακό. Η ομάδα είχε ξεκάθαρη εικόνα στα φιλικά και ξεκάθαρη στο πρωτάθλημα. Στη διάρκεια θα κριθεί ο σχεδιασμός. Για παράδειγμα, με τον αμυντικό χαφ. Αυτό σχετίζεται και με τις εσωτερικές καλύψεις. Εμείς βάλαμε προτεραιότητες, συζητήσαμε μεταξύ μας και θέλαμε μία εναλλακτική λύση για την περίπτωση που θα προκύψει ανάγκη. Το είπατε και εσείς: να βάλουμε προτεραιότητα για μία εναλλακτική λύση. Βγαίνει μία αίσθηση ότι όλα έχουν γίνει καθυστερημένα. Αξιολογούμε το οικονομικό και το μεταγραφικό και θα κινηθούμε ανάλογα”.

Για το μεταγραφικό πλάνο και τους κομμένους: “Ο προϋπολογισμός ο φετινός πρέπει να τηρηθεί. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το βάρος εκτός σχεδιασμού το έχει αναλάβει ο μεγαλομέτοχος. Αν προκύψει κάποια επικερδής συμφωνία, θα προέκυπτε αύξηση. Τώρα, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Ο προϋπολογισμός μας φέτος είναι 3,4 εκατομμύρια ευρώ. Οι 400.000 προέκυψαν επειδή κάποιοι από το ρόστερ είχαν αυξήσεις στις απολαβές τους. Είμαστε ανοικτοί να δούμε λύσεις. Αξιολογούμε τους παίκτες που έχουμε και αν κρίνουμε ότι μία περίπτωση θα μας κάνει αγωνιστικά. Γιατί ένας παίκτης που θα έρθει πρέπει να ταιριάζει και στο οικονομικό και να αποδεχτεί ότι θα είναι εναλλακτική. Εμείς γεμίσαμε εξτρέμ, όπως λέτε γιατί εκεί κρίναμε ότι χρειαζόμαστε ποιότητα. Είναι τρία συμβόλαια της τάξεως των 700.000 ευρώ καθαρά”.

Για τον λόγο που η ομάδα χρειάζεται κι άλλον φορ: “Ο Καμπετσής δεν λογίζεται ως καθαρός φορ. Παίζει και εκεί αλλά δεν είναι κλασικός φορ. Ο Περέα είναι ένα παιδί που αποτελεί επένδυση. Η άποψη μου είναι ότι έχει προοπτική. Υπάρχει και ο Βέργος. Αριθμητικά είμαστε καλυμμένοι. Αλλά αν βρούμε έναν παίκτη με κάτι διαφορετικό, δεν έχουμε καμία απολύτως αγκύλωση, αν βρούμε κάτι εξαιρετικό, να παρεκκλίνουμε. Στη συγκεκριμένη διαδικασία, κάνουμε εσωτερικά κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή αριθμητικά είμαστε καλυμμένοι, αλλά εκεί ίσως να υπάρχει ένα παράθυρο. Επειδή κάνατε μίξη για τα οικονομικά. Αυτά τα παιδιά μπήκαν στην ομάδα, έκαναν συμμετοχές και η παρουσία τους μας δείχνει εάν η επιλογή μας είναι πετυχημένη. Οι αποφάσεις μας θα κριθούν στη διάρκεια του χρόνου”.

Για τον λόγο που δεν ήταν προτεραιότητα η απόκτηση εναλλακτικής επιλογής στα χαφ: “Η κίνηση έχει και οικονομικό περιεχόμενο. Αν βρούμε παίκτη στα δεδομένα μας, θα το εξερευνήσουμε. Κοιτάμε εσωτερικά και πως μπορούμε να δώσουμε λύση. Ένα κριτήριο ίσως να είναι και αυτό. Ένας παίκτης έχει μία κύρια θέση, αλλά ως εναλλακτική μπορώ να βοηθήσω και αλλού. Αυτή είναι μία διαδικασία παντού”.

Για τον Χατζηγιοβάνη αλλά και τα υπόλοιπα συμβόλαια που λήγουν: “Εμείς θέλαμε να επιβραβεύσουμε τα παιδιά που πήγαν καλά. Επειδή κουβαλάμε συμβόλαια από προηγούμενο πρότζεκτ, που ήταν δυσανάλογα μεγάλα. Ανανεώσαμε τους Μπουζούκη, Θεοχάρη, Εμμανουηλίδη. Ο μόνος που δεν ανανέωσε είναι ο Χατζηγιοβάνης. Επειδή γράφονται πράγματα, έχουν γραφτεί για μένα ότι έχω δώσει συμβόλαια 300.000 ευρώ. Δεν γνωρίζεται κάποια πράγματα, γιατί κρατάμε στεγανά. Φέτος, δεν υπάρχει στο ρόστερ παίκτης που να υπέγραψε και να έχει συμβόλαιο πάνω από 200.000 ευρώ. Αν στο μέλλον βρείτε κάτι άλλο, να με εκθέσετε. Η διαδικασία των συζητήσεων, η ενημέρωση που έχετε, εμείς επιλέγουμε να μην τη δημοσιοποιήσουμε, τα παιδιά θα ήταν απροστάτευτα. Σε μία κουβέντα, το νόμισμα έχει δύο όψεις. Εμείς δεν δημοσιοποιούμε τα στοιχεια μας, γιατί προστατεύουμε τα παιδιά. Τα παιδιά ίσως σκέφτονται λάθος. Διαβάζουν ότι ένας παίκτης παίρνει 300.000 ευρώ και σκέφτονται ότι σε μένα δίνει τόσα. Επίσης, δεν υπάρχει παίκτης που έχει ρήτρα εξαγοράς στο συμβόλαιο του.

Η κατηγορία Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μαυρομάτης, για μας είναι ενιαία. Ο Χατζηγιοβάνης μπορεί να πιστεύει ότι είναι ανώτερος του Μπουζούκη και το αντίστροφο. Αλλά για μας δεν ισχύει αυτό. Εμείς πιστεύουμε ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αν ο παίκτης δεν συμφωνεί, είναι επιλογή του και είναι σεβαστή. Έχει γίνει σήριαλ για τον Μπουζούκη. Ο Σύλλογος ήταν απροστάτευτος εντός εισαγωγικών. Δεν βγάλαμε προς τα έξω γιατί δεν έγινε η συμφωνία, Πραγματικά, πιστεύετε ότι το πρόβλημα είναι 20.000 ευρώ σε έναν προϋπολογισμό 3,5 εκατομμυρίων; Κάποιες καταστάσεις είναι ακραίες. Τις έχουμε βιώσει και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να απαντήσουμε. Τα παιδιά που ήθελαν να ανανεώσουν, χειρίστηκαν λάθος κάποια πράγματα και τους το είπα. Αλλά ανανέωσαν. Με τον Τάσο είμαστε στη διαδικασία. Πιστεύω ότι έχει καταλάβει ποιο είναι το καλύτερο για το μέλλον του. Αν επιλέξει να φύγει είναι σεβαστό. Αν ένα παιδί πιστεύει ότι αξίζει κάτι άλλο, η διαδικασία είναι εκεί για να το δείξει. Η μεταγραφή έρχεται για να διεκδικήσει τη θέση, δεν είναι μεταγραφή των 3-4 εκατομμυρίων ευρώ.Θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει χώρος. Ο Τάσος έχει συμβόλαιο για άλλους 11 μήνες για να αλλάξει γνώμη. Η μπάλα είναι στα πόδια του Τάσου, έχω μιλήσει μαζί του και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος. Κάποια στιγμή μιλώντας με τον Γιάννη, του είχαμε πει ότι αν δημοσιοποιούσαμε πράγματα, δεν θα μπορούσες να κινηθείς εύκολα στο δρόμο. Γιατί υπάρχει και η απέναντι πλευρά. Εμείς προστατεύουμε τον Σύλλογο και τα παιδιά”.

Στο φιλολογικό υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά εγώ λογίζω ως πρόταση ότι έρχεται στο εταιρικό μειλ μου. Στο μιλητό, υπήρξαν πολλές προτάσεις. Κάποια πράγματα επικοινωνούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Κάποια παιδιά του 2001 ανανέωσαν, κάποια άλλα όχι. Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι μπερδεμένα. Θέλουν να μείνουν, αλλά πολλοί εξωτερικοί παράγοντες τους επηρεάζουν. Με δύο χέρια έπρεπε να υπογράψουν. Στον Παναθηναϊκό παλαιότερων εποχών θα ήταν αλλιώς. Επειδή μιλάτε για ακαμψία στις κόκκινες γραμμές μου, ότι δεν έχω ευελιξία. Έχω μιλήσει με όλες τις οικογένειες, τους γονείς των παιδιών και στα παιδιά, πως είναι η διαδικασία. Δεν μπορεί να είναι κριτήριο ένα πολύ μικρό οικονομικό δεδομένο για αυτή τη φάση της καριέρας του. Εμείς τους αντιμετωπίζουμε όλους στην ίδια κατηγορία, το μεγαλύτερο ταλέντο με έναν από παίκτη. Αυτή είναι η λογική μου για αυτές τις ηλικίες. Όταν η Ρεάλ ανανέωσε το συμβόλαιο του Ράμος. Ο Ράμος είχε παράλογες απαιτήσεις και επειδή η Ρεάλ είχε ανάγκη να τον κρατήσει, του έδωσε υπερβολικό συμβόλαιο και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Τα 30-40 σε έναν παίκτη, θα δημιουργήσουν προηγούμενο. Ο Σύλλογος πρέπει να έχει σταθερές. Έκτοτε μετά τον Ράμος, η Ρεάλ σε κάθε ανανέωση, έβρισκε μπροστά του το ποσό που έδωσε στον Σέρχιο Ράμος. Μην βλέπετε αποσπασματικά μία συμφωνία. Το σήριαλ του Μπουζούκη, του Χατζηγιοβάνη, με 30-40 χιλιάρικα θα το είχα λήξει. Αλλά, δεν είναι ο σωστός τρόπος. Αυτό θα ωφελήσει και τα παιδιά στη διάρκεια της καριέρας τους. Δεν τους αδικούμε οικονομικά.

Μέσα στην διάρκεια θα αξιολογηθούν τα παιδιά και θα πάρουμε την απόφασή μας. Έχουμε μπει σε μια κουβεντα όσον αφορά την διάθεση. Τώρα δεν μας… καίει αλλά πριν πάμε στον Δεκέμβριο θέλουμε να δούμε τι υπάρχει και από τις δύο πλευρές.

Για τα όσα δεν πήγαν όπως θα τα περίμενε στον μεταγραφικό σχεδιασμό: “Είχαμε θέσει μία προτεραιότητα για το κέντρο της άμυνας, έχουμε συγκεκριμένο νούμερο. Για να πεις αν είναι καθυστερημένο ή στην ώρα του, πρέπει να γυρίσεις και να δεις τι έχει γίνει στο παρελθόν. Η εικόνα στα φιλικά ήταν πολύ καλή αλλά δεν εφησυχάσαμε. Ο κεντρικός αμυντικός ήρθε και είναι εδώ για τα επόμενα χρόνια. Κρίνοντας οικονομικά και την προοπτική, στο θέμα του στόπερ κάναμε την επιλογή που θέλαμε. Έχουμε την εικόνα από τα παιχνίδια των φιλικών για να δούμε αν είναι άμεση ανάγκη. Για τον αμυντικό χαφ είναι σε άμεση συνάρτηση με εσωτερική κάλυψη. Και δέκα μέρες πριν να τον φέρναμε, η λύση θα δινόταν εσωτερικά. Σε βάθος χρόνου θα δούμε ποια είναι σωστή επιλογή”.

Για το εάν υπήρξε πίεση για πωλήσεις: “Δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις οικονομικου περιεχομένου. Μόνο εισηγήσεις κάνω. Αν φτάσει μια πρόταση που θα μας καλύπτει, να την δεχτώ. Δεν έχω πίεση καμία για να πουλήσω παίκτη. Μόνο αν έρθει ικανοποιητική πρόταση θα την εξετάσουμε. Εγώ κάνω την εισήγηση, δεν αποφασίζω. Δεν υπάρχει τέτοια πίεση.

Για το εάν θα στηριχθεί μέχρι τέλους το πλάνο που έχουν με τον Δώνη, εάν στραβώσουν τα πράγματα: “Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με διάρκεια. Κριτήριο είναι η διάρκεια. Πρέπει να αντιληφθούμε τις αιτίες και αν είναι μεγάλο το πρόβλημα. Μετά την προετοιμασία υπήρχε ευφορία. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε κάθε κατάσταση. Τρέχουμε ένα πρότζεκτ σε συνεννόηση με τον μεγαλομέτοχο και τον προπονητή και θα τα διαχειριστούμε όλα. Μάντης κακών δεν θα γίνω, δεν θα πανικοβληθούμε, θα αναλύσουμε την κατάσταση και θα επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που έδειξε”.

Για τις σχέσεις του με τον Δώνη: “Δεν επηρέασε τον σύλλογο αυτό που έγινε με την Χάντερσφιλντ. Εσωτερικά έγινε αυτό που έπρεπε και δεν πρέπει καν να το σχολιάζουμε ως προς την ομάδα. Όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα πάντα προσπαθείς να βρεις την αιτία. Πριν δυο εβδομάδες όλα είναι τέλεια και τώρα η αιτία είναι οι κακές σχέσεις του Νταμπίζα με τον Δώνη; Πως να δώσω απάντηση; Από πέρυσι ξεκινήσαμε το προτζεκτ, παντα θα υπάρχει άλλη άποψη και μέσα από τον διάλογο λύνονται τα πάντα. Ο Δώνης αποτελεί την εισήγηση μου προς την διοίκηση. Δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπό του. Δεν μπορώ να καταλάβω προς προκύπτει αυτό. Καλά τα παραμύθια αλλά να έχουν δράκο. Δύο άσχημα αποτελέσματα είχαμε, πως μπορεί να ερμηνευθεί αυτό ως κακή συνεργασία;”

Για τον αμυντικό χαφ που ψάχνει: “Ο Ανίτα λογιζόταν ως ανασταλτικός μέσος; Δεν είναι ο παίκτης ο επιθετικός. Ήταν στην αρχή του καλοκαιριού ως μια λύση που εγκαταλείφθηκε νωρίς. Όπως και ο Κατελάρης. Για την θέση του Κατελάρη μπορεί να ήρθαν κάποιοι άλλοι παίκτες. Στα αμυντικά χαφ είναι ο Κουρμπέλης και ο Δώνης. Στην διάρκεια του σχεδιασμού και του πλάνου, έχουμε και τον Αλεξανδρόπουλο. Και αυτός είναι μέσα στον ορίζοντα της εσωτερικής διαδικασίας. Πέρυσι κρίναμε ότι θέλουμε παίκτες στην παραγωγικότητα. Δείξαμε στα φιλικά ότι είμαστε soft; Ήμασταν ανταγωνιστικοιί. Είναι άλλη η εικόνα της ομάδας; Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Έχουμε παίκτες που σε όλα τα κομμάτια σε αυτά τα δύο ματς, ήμασταν κατώτεροι του αναμενομένου”.

Για το εάν υπάρχει ανισορροπία στο ρόστερ: “Έχουμε τις εσωτερικές επιλογές, έχουμε τον Κουρμπέλη, τον Δώνη και τον Νούνες. Θεωρούμε ότι θα βγάλουμε τη χρονιά, έχουμε πολλά οχτάρια και θα κριθούμε για αυτό. Αν η επιλογή που θα έχουμε πληρεί τις προϋποθέσεις, αγωνιστικά και οικονομικά, και κρίνουμε ότι μας δίνει κάτι πληρέστερο θα το εξετάσουμε. Αυτό αφορά την θέση του αμυντικού χαφ και του επιθετικού».

Για τους παίκτες που δεν υπολογίζονται: “Αν κρίνουμε ότι οι επιλογές που θα βρούμε, θα μας δώσουν κάτι πληρέστερο, θα το εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε. Για τους κομμένους, τα παιδιά έχουν ενημερωθεί από τον Μάιο. Ενημερώθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο για τη διαδικασία. Εμείς θα τιμήσουμε τα συμβόλαια τους, τους είπαμε ότι δεν θα είναι μέρος της ομάδας και έχουν την επιλογή να μείνουν μαζί μας, χωρίς να προπονούνται ξημερώματα ή να ασκήσουμε πιέσεις για να φύγουν νύχτα από τη χώρα. Αυτό ίσως να ματώσει στο οικονομικό σκέλος, αλλά είναι η επιλογή του Συλλόγου. Θέλουμε σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλο.Όπως έχει τρέξει η διαδικασία, κάνουμε αυτά που πρέπει. Επειδή είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού. τους σεβαστήκαμε και θα τους σεβόμαστε. Κάποια πράγματα απέτυχαν και κάποια δεν έχουν πετύχει. Γράφτηκαν αρκετά. Καλό ειναι να υπάρχει μια γνώση και μία ενημέρωση για τη διαδικασία. Αν δώσεις πρόωρα μία αποζημίωση σε έναν θα δώσεις και στους υπόλοιπους. Εμείς πήραμε κάποιες αποφάσεις με βάση τη λογική της αγοράς. Αλλά το να λέμε ότι υπάρχουν διαδικασίες που ο Παναθηναϊκός δεν τηρεί, δεν είναι ηθικό.

Για το εάν τον ανησύχησε η εικόνα της ομάδας στα φιλικά: “Εμένα η εικόνα της ομάδας στα φιλικά με ανησύχησε. Ήταν ένας κύριος λόγος που η ομάδα δημιούργησε την αίσθηση ότι πάει… τραίνο. Αυτό ήθελε να πει ο προπονητής ότι ήμασταν μπλαζέ. Αυτό δεν θεωρείται εφησυχασμός. Εγώ προσπαθούσα πάντα να το διαχειριστώ. Δεν πρέπει να είναι πειστήριο για τη σεζόν. Ένας λόγος κατ’ εμέ είναι ότι δεν προετοιμαστήκαμε όπως μπορούσαμε και χάσαμε την αίσθηση του κινδύνου. Το είχα πει και στον προπονητή, αλλά ήταν καλή εικόνα στα φιλικά, σε σχέση με τον αντίπαλο”

«Μεσοαμυντικά αν δούμε το παιχνίδι της Λαμίας δεν είχαμε προβλήματα αλλά ένα ατομικό λάθος. Στο ματς με τον ΟΦΗ είχαμε θέμα με το αμυντικό τρανζίσιον αλλά και ατομικών λαθών. Θα την δούμε την λειτουργία μέσα στην διάρκεια της χρονιάς. Ο Σένκεφελντ θα δώσει λύσεις στον ανοιχτό χώρο. Ο Μαυρομμάτης. Με βάση την εικόνα, θα δείξει η πορεία για το που δώσαμε την βαρύτητα, αν το κάναμε σωστά ή λάθος».

Για τον Μουνιέ: «Ο Μουνιέ, και απαντώ δημόσια μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου του, ήταν πέρυσι με βάσει το ποσοστό συμμετοχής στις προπονήσεις στο χαμηλότερο ποσοστό. Έχει αρκετούς παραμέτρους. Στο δεύτερο ματς με την Λαμία έγινε διάνγωση συγκεκριμένη. Ζήτησε να πάει στην Γαλλία σε ειδικό γιατρό. Του δώσαμε άδεια. Γύρισε, μπήκε σε διαδικασία να επιστρέψει. Εκεί πίεσε τον εαυτό του πάρα πολύ και στην προσπάθεια αυτή χτύπησε πάλι και έδειξε προβλημα σε άλλο σημείο. Το να λέμε ότι έγινε λάθος ιατρική διάγνωση, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Εγώ μπορεί να λέω ότι έχουμε λογικές απαιτήσεις και η άλλη πλευρά να λέω ότι έχουμε παράλογες. Θεμιτό να ζητά ο καθένας ότι θέλει. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κρίνουμε αν είναι σωστό. Εμείς κάναμε μια πολύ καλή προσφορά. Τους δώσαμε την δυνατότητα αφού λυθεί το συμβόλαιο, να παραμείνουν και να κάνουν προπόνηση με την ομάδα και μαζί με την πρώτη ομάδα κάποιες φορές. Το απέρριψαν. Είναι δικαίωμά τους. Εμείς το πως σεβόμαστε, το δείχνουμε με τις πράξεις μας».

Ο Οικονόμου πέρυσι ζήτησε να φύγει. Δεν έκανα δεκτή την πρόταση από Ισραήλ. Δεν γινόταν να την αποδεχθώ γιατί δεν θα είχαμε λύση μετά τον Μαυρομμάτη. Βρήκαμε λύση να πάει στην Τουρκία, όλα συμφωνημένα και χάλασε για άλλους λόγους. Γράφονται πράγματα αλλά δεν λαμβάνω ερωτήσεις από άτομα που έχουν χώρο στην δημοσιογραφία χρόνια. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να ρωτήσεις κάτι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έρχεσαι εδώ να το ρωτήσεις. Στο Ισραήλ έπρεπε να κάνει δοκιμή στην πρὀταση που ήρθε φέρτος. Στην πρόταση της Τουρκίας ήταν άλλος μάνατζερ στην δουλειά από τον δικό του. Εμείς θα κρίνουμε ποια θα είναι η αποζημίωση, Ο ‘Αλτμαν ζήτησε αποζημίωση και δεν του έδωσα. Ο ‘Αλτμαν έκρινα πως θα φέρει πρόταση και έφερε. Και δεν δώσαμε αποζημίωση.
«Ο Μουνιέ είναι άριστος επαγγελματίας. Τον Μαϊο είχα πει ότι θα τους σεβαστούμε. Έκανε μια ανάρτηση που έλεγε ότι ο σεβασμός αγοράζεται. Διαφωνώ. Κερδίζεται στις πράξεις ο σεβασμός.»
Για την υπόθεση Χατζηγιοβάνη: «Με τον ΟΦΗ άρχισε στο ματς. Τιμωρητική διάθεση δεν υπάρχει. Εμείς δεν θα τον βγάλουμε εκτός ομάδας για να τον πιέσουμε. Εμείς έχουμε ένα πρότζεκτ με υπεραξία παικτών, αν ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο και παίζει στην ίδια θέση με τον Τάσο, θα έχει προτεραιότητα. Αν ο Τάσος σκοράρει κατά ριπάς και μας πάει από νίκη σε νίκη, θα πάρω εγώ το κόστος και θα φανώ ο μ… της υπόθεσης»
Για τα δύο άσχημα παιχνίδια: «Έχουμε μια διαδικασία ανασυγκρότησης για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί στα πρώτα ματς. Δεν μας έδωσαν τα φιλικά αισθητήρια κινδύνου.Νομίζαμε πως είμαστε σε καλό φεγγάρι. Περιμέναμε να έχουμε έξι βαθμούς. Έχουμε παιδιά που μπορούν να καταλάβουν τι δεν πήγε καλά. Δεν πρ’επει να ψάχνουμε τις αιτίες σε λάθος τοπία. Για πολύ συγκεκριμένους λόγους δεν πήγαν καλά αυτά τα παιχνίδια».
Για την ακαδημία: «Δεν βρήκαμε ακόμη τον κατάλληλο άνθρωπο να υλοποιήσει την διαδικασία που έχουμε ως όραμα. Ο κ. Φύσσας πήγε στην Εθνική και ψάχνουμε τον αρχιπροπονητή και κάποια οργανωτικά πραγματάκια. Το μακρινό τοπίο, το δάσος είναι η ακαδημία και δεν πρεπει να σχετιζεται με την καθημερινότητα του συλλόγου με τα αποτελέσματα της πρώτης ομάδας».
Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Από πέρυσι η επικοινωνία μου είναι σχεδόν καθημερινή. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας τον προβλημάτισε. Είναι πιο κοντά. Δεν ξέρω για στελέχη, διοικητικά, συναντήσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας μας και αν τα τηρεί. Λένε πως καλύπτω τον μεγαλομέτοχο… Αυτός με έφερε, αυτός βάζει λεφτά για το πρότζεκτ. Το καλοκαίρι έχει δοθεί μια προτεραιότητα στα οφειλόμενα του προσωπικού. Είναι καλό να ξέρετε πως έχει δοθεί προτεραιοτητα στο προσωπικό».
Για την στήριξη του κόσμου: “Αν δεν είναι μαζί μας, δεν θα μπορέσουμε να το πάμε μόνοι μας. Θα πιάσουμε το ταβάνι μας. Χωρίς τον κόσμο δεν θα πιάσουμε το πραγματικό ταβάνι. Πρέπει όλα τα κομμάτια του παζλ να είναι ενωμένα”.
Τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία στο τέλος της χρονιάς;  «Με βάση την εικόνα που έχουμε απο την ομάδα, είναι μονόδρομος να είμαστε πιο ψηλά από πέρυσι. Στοίχημά μας είναι να σταθεροποιήσουμε και να έχουμε ένα μοντέλο παιχνιδιού με βάση από που ξεκινήσαμε και να είμαστε ανταγωνιστικοι περισσότερο στα ματς υψηλού κινδύνου. Πρέπει και το Κύπελλο να δώσουμε κάτι θετικό και όσο πιο ψηλά στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει απλά το να μπούμε στην πεντάδα.Πρέπει να αυξήσουμε τις υπεραξίες των παικτών και φυσικά η ακαδημία μας. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πολύ κοντινές έννοιες. Πρέπει να ξέρουμε να τα διαχειριζόμαστε. Όλοι μαζί».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close