ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 103-97: Πρόκριση με 103 και τώρα… ΗΠΑ!

Η Νέα Ζηλανδία θέλησε να βάλει εμπόδιο στον δρόμο της Εθνικής, αλλά με το "ξέσπασμα" έξω από τα 6.75μ. στο τελευταίο δεκάλεπτο και νε οδηγό την... επίθεση, η γαλανόλευκη πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 103-97: Πρόκριση με 103 και τώρα... ΗΠΑ!

Η Εθνική μας κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής Νέας Ζηλανδίας, παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Οι αντίπαλοι αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και εκμεταλλεύτηκαν τόσο το μακρινό τους σουτ, όσο και την ανισορροπία που υπήρχε στην άμυνα της Ελλάδος, παλεύοντας το ματς μέχρι το τέλος. Όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο, μπήκαν τα σουτ από την περιφέρεια και με οδηγούς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ιωάννη Παπαπέτρου και Νικ Καλάθη, ήρθε η νίκη πρόκριση.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά στη συνέχεια, οι αντίπαλοι έδειξαν ότι δεν θα τα παρατήσουν, με τον Κόρι Ουέμπστερ να κάνει πάρτι. Ο Ουέμπστερ σημείωσε 31 πόντους στο καλάθι της Εθνικής και διατηρούσε την ομάδα του ζωντανή στο ματς, κρατώντας μονοψήφιες διαφορές. Όλα έδειξαν να… αλλάζουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Νικ Καλάθης βρήκε ρυθμό έξω από τα 6.75μ, με τον Παπαπέτρου να τον ακολουθεί. Το τρίποντο κρεσέντο έδωσε ανάσα στην Εθνική μας, αλλά το παιχνίδι δεν… καθάρισε.

Παρά το γεγονός πως οι Νεοζηλανδοί δεν πέρασαν μπροστά, εν τούτοις ήταν πάντα κοντά στο σκορ, διατηρώντας το άγχος σε υψηλά επίπεδα. Όμως, μέσω της επίθεσης και της περιφέρειας (12/30 τρίποντα, 40%) όλα πήγαν καλά, με την Εθνική μας ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για τους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρώτος σκόρερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 24 πόντους (είχε 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ), εξαιρετικός ο Παπαπέτρου με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα. Διψήφιοι και οι Καλάθης (14π), Πρίντεζης (13π) και Θανάσης (10π). Για τη Νέα Ζηλανδία, ξεχώρισε ο Ουέμπστερ (31π), αλλά και το δίδυμο Αμπερκρόμπι – Φοτού (18 και 17π αντίστοιχα).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.481 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πλέον, η Εθνική παίζει… όλη τη διοργάνωση στα δύο ματς με τις ΗΠΑ (7/7) και την Τσεχία (9/7), με την Ελλάδα να χρειάζεται δύο νίκες για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 71-66, 103-97

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.