ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Χαλυβουργική: Ούτε αποζημιώσεις, ούτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Όλα στο σκοτάδι

Όπως όλα δείχνουν το θρίλερ της Χαλυβουργικής και της ενδοοικογενειακής κόντρας μεταξύ του πατέρα και των υιών Αγγελόπουλων, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ξαφνικό θάνατο της ιστορικής βιομηχανίας και των τουλάχιστον 200 οικογενειών που εργάζονται στην επιχείρηση και είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δυο μήνες .

Χαλυβουργική: Ούτε αποζημιώσεις, ούτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Όλα στο σκοτάδι

Από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ των αδερφών Αγγελόπουλων και του πατέρα τους Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Στην μέση της αντιπαράθεσης έχει μπει και ο γνωστός σε όλους Γιώργος Σκινδήλιας που εμφανίζεται ως υποστηρικτής του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Κατά τρόπο ανεξήγητο, ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος συνεχίζει και τον κρατάει ως διευθύνων σύμβουλο παρά το γεγονός ότι οι δυο άνδρες βρίσκονται σε απόλυτη ρήξη.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 59.657 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά την διαρροή ότι ο Κ. Αγγελόπουλος ενδέχεται να δώσει 12 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις στους εργαζομένους, ο κ. Σκινδήλιας έσπευσε να τον διαψεύσει. Να διαψεύσει δηλαδή το αφεντικό του!

Μιλάμε για σουρεαλιστικές καταστάσεις που κατά περίεργο τρόπο δεν φαίνεται να απασχολούν ούτε τις αρχές, ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε τις δομές του κράτους.

Συμπέρασμα:

Ούτε αποζημιώσεις θα δοθούν, ούτε εθελουσία θα γίνει… Ούτε βεβαίως πρόκειται να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να υπάρξει επανεκκίνηση της βιομηχανικής δραστηριότητας. Είναι απολύτως βέβαιον ότι η ιλαροτραγωδία της κατάρρευσης της Χαλυβουργικής θα αποτελέσει άλλο ένα σημαντικό αγκάθι για την νέα κυβέρνηση. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το άλλο μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Κρατήστε την παρακάτω εξέλιξη:

Και η εταιρεία θα κλείσει και τα χρέη των Αγγελόπουλων θα γραφτούν στο… χιόνι.

Το πρωτοφανές σκηνικό που εξελίσσεται στη Χαλυβουργική έχει θορυβήσει τις συστημικές τράπεζες στις οποίες οι κύριοι Αγγελόπουλοι χρωστάνε 410 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τελευταίες πληροφορίες επιμένουν ότι οι τράπεζες έχουν διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πίστωση χρόνου.

Οι τράπεζες θα δρομολογήσουν αναγκαστικά μέτρα είτε υπάρξει αναζήτηση επενδυτή, είτε αλλάξει η χρήση των εγκαταστάσεων, είτε η εταιρεία μπει σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης και εκκαθάρισης προκειμένου να κινηθούν διαδικασίες πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας.

Όπως είχαμε επισημάνει έγκαιρα, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επιδιώκουν τη λύση του… χιονιού, προκειμένου να μην πληρώσουν απολύτως τίποτα.

Οι Αγγελόπουλοι και ο πατέρας του Βαρουφάκη

Ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα είναι ο ρόλος και η στάση του σημερινού προέδρου της Χαλυβουργικής. Ποιος είναι; Είναι ο πατέρας του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κύριος Γιώργος Βαρουφάκης, ο οποίος, παρά τα όσα συμβαίνουν λάμπει δια της αφωνίας του!

Με ποια πλευρά είναι ο πατέρας του Βαρουφάκη; Με τον Σκινδήλια; Και αν είναι γιατί δεν παίρνει θέση δημοσίως;

Διαβάστε παρακάτω όλο το χρονικό της πρόσφατης αντιπαράθεσης

Ήρθαν λοιπόν στο φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν οτι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι διατεθειμένος να δώσει 12 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις μιας εθελουσίας εξόδου του συνόλου των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, προκειμένου να τους απελευθερώσει από την κατάσταση ομηρίας στην οποία έχουν περιέλθει.

Η Χαλυβουργική Α.Ε. (Σκινδήλιας, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος) με ανακοίνωσή της, διαψεύδει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, οι πληροφορίες των οποίων χαρακτηρίζονται «ανυπόστατες» και «αναληθείς».

Μιλάμε για το αποκορύφωμα της απάτης, αφού οι ίδιοι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ισχυρίζονται ότι κερδίζουν την μια μετά την άλλη τις δικαστικές διαμάχες που έχουν με τον πατέρα τους.

Συνεπώς όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, τα δυο αδέρφια, Παναγιώτης και Γιώργος δεν μπορούν πλέον να ισχυριστούν ότι δεν έχουν ρευστότητα.

Η ρευστότητα επέστρεψε και τώρα – λογικά – θα πρέπει να ξεπληρώσουν τα χρέη και τα δάνεια των άλλων εταιρειών που διαθέτουν και κυρίως της Χαλυβουργικής. Και τα χρέη προς το δημόσιο και τα χρέη προς τη ΔΕΗ και τα δάνεια προς τις τράπεζες τα οποία έχουν καταγγελθεί αφού δεν εξυπηρετούνται εδώ και χρόνια.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τα κόκκινα δάνεια των Αγγελόπουλων μόνο αυτά που αφορούν την Χαλυβουργική ξεπερνούν τα 420 εκατομμύρια ευρώ!

Δεν μπορεί να μην πληρώνουν ούτε τη ΔΕΗ και η επιχείρηση ηλεκτρισμού να κινδυνεύει με κατάρρευση.

Εξόχως προφητικό ήταν το άρθρο του Newsbomb.gr πρίν από 2 μήνες με τίτλο: «Η ΔΕΗ βουλιάζει και οι Αγγελόπουλοι σφυρίζουν «κλέφτικα» με 31 εκατομμύρια χρέη»

Οι Αγγελόπουλοι, η Χαλυβουργική και το παραμυθάκι με το… δράκο

Οι 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο εργοστάσιο θα κλείσουν και οι γεννήτριες γιατί τελειώνει και το πετρέλαιο και το χειρότερο είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν ούτε ποιο είναι το μέλλον τους, ούτε τα σχέδια του μετόχου, ούτε …και ποιον να πιστέψουν τη διοίκηση ή τον μέτοχο.

Ο κ. Γάκης εκπρόσωπος των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, τονίζει σε επιστολή του στο mononews, ότι την είδηση της πρόθεσης του μετόχου για εθελούσια, την έμαθαν από τα δημοσιεύματα, ενώ μέχρι τις 25/7/2019 το μόνο που γνώριζαν ήταν την πρόθεσή του για ομαδικές απολύσεις. Το πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ της διοίκησης του κ. Σκινδήλια και του μοναδικού μετόχου κ. Κ. Αγγελόπουλου είναι ότι κανείς τελικά, δεν ξέρει ποιος από τους δύο λέει ψέματα.

Οι Αγγελόπουλοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα αποζημιώσεων

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση τους:

«Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα απολύτως ανυπόστατες και αναληθείς πληροφορίες περί δήθεν πρόθεσης του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου να καταβάλει 12 εκ. Ευρώ για την εθελούσια έξοδο των εργαζομένων της επιχείρησης. Πρόκειται για κυνική και υποβολιμαία αντιστροφή της πραγματικότητας, η οποία εκπλήττει για το θράσος των εμπνευστών της, αλλά και για την αναλγησία τους μπροστά στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Εταιρείας. Η μόνη αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες οι περιβόητοι «κύκλοι» του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, τους οποίους επικαλείται ως πηγή το δημοσίευμα, έχουν διατυπώσει με κάθε τρόπο ότι αποκλειστική στόχευσή τους είναι η άμεση απόλυση των εργαζομένων και το κλείσιμο της Χαλυβουργικής. Από την πλευρά της η Διοίκηση της Εταιρείας έχει αντιταχθεί σθεναρά και αποδεδειγμένα σε κάθε τέτοιου είδους «λύση» – καρμανιόλα για τους εργαζομένους, καθώς έχει υποβάλει εμπεριστατωμένη εισήγηση για την επαναλειτουργία της Χαλυβουργικής. Η θέση της αυτή μάλιστα παρουσιάστηκε και στο πλαίσιο της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου 2019. Η βιώσιμη αυτή προοπτική δυστυχώς δεν υποστηρίζεται από τον ιδιοκτήτη της Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Ακολούθως, η Διοίκηση προς άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί έχει προ πολλού αντιπροτείνει την εθελούσια έξοδο ως ευεργετικότερη για τους εργαζομένους της επιχείρησης, αλλά και για το ίδιο το όνομα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, και έχει ενημερώσει εγγράφως τον τελευταίο για τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη διαδικασία, τα οποία και αναμένει. Πλην, όμως, οι «κύκλοι» του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου έχουν κωφεύσει μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζουμε στους «κύκλους» του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της οι εργαζόμενοι της επιχείρησης παραμένουν απλήρωτοι σήμερα επί δύο ολόκληρους μήνες».

Η απίστευτη κοροϊδία και η κραυγή των εργαζομένων: Να διώξει τον Σκινδήλια

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ο κ. Αγγελόπουλος να μας πληρώσει και να γίνει επανεκκίνηση του εργοστασίου. Αν θέλει κάτι άλλο ο μέτοχος όμως πρέπει να μας το πει. Αν ο κ. Κ. Αγγελόπουλος πράγματι προτείνει εθελουσία πρέπει με κάποιο τρόπο να μας το πει. Αν το έχει ήδη πει στη διοίκηση και η διοίκηση δεν μας το μεταφέρει γιατί την κρατάει αυτή τη διοίκηση και δεν την αλλάζει;», γράφει στην επιστολή του στο mononews o πρόεδρος των εργαζομένων κ. Γιώργος Γάκης και συνεχίζει:

«Προφανώς υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ του μετόχου και του Διευθύνοντος Συμβούλου και εγώ έχω ρωτήσει επανειλημμένα τον κ. Αγγελόπουλο τις 3 φορές που τον έχω δει, πρόσφατα, «γιατί τον κρατάς στη θέση του και δεν τον απολύεις;» Είναι αφεντικό ο κ. Αγγελόπουλος, δίνει μια εντολή για εθελουσία στη διοίκησή του, αυτή δεν την εκτελεί, και την κρατάει; Δεν το καταλαβαίνω. Πηγαίνω στον Αγγελόπουλο και μου λέει «πήγαινε στον Σκινδήλια», πάω στο Σκινδήλια και μου λέει «εγώ απολύσεις δεν κάνω, ξεκινάω το εργοστάσιο» πάω στον Αγγελόπουλο, λέει «θέλω απολύσεις δεν ξεκινάω το εργοστάσιο». Δεν γίνεται άλλο να μας εμπαίζουν, πρέπει να ξέρουμε τί θα γίνει…

Ο Σκινδήλιας μας είπε ότι στη Γενική Συνέλευση συζήτησε την επανεκκίνηση του εργοστασίου και μας διάβασε την εισήγησή του. Και οι άλλοι λένε ότι συμφωνήσαν εθελούσια. Ποιος από τους δύο λέει ψέματα; Τι να πω εγώ στον κόσμο; Να μας δώσουν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης να καταλάβουμε».

Η εξαπάτηση 200 οικογενειών είναι προφανής και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει που εδράζει την δύναμή του ο κ. Σκινδήλιας και σε ποιον επιτέλους δίνει λογαριασμό για όλα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία.

Έχει κάνει κάποια συμφωνία με το κράτος η οποία είναι μυστική;

Έχει βρει κάποιον επενδυτή;

Έχει κάνει κάποια συμφωνία με τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία να μην πληρώσει αυτά που χρωστάει η εταιρεία; Τι από όλα αυτά συμβαίνει;

Δεν έχουν ούτε πετρέλαιο γράφει στην επιστολή του ο κ. Γάκης:

«Δεν ξέρω αν πράγματι έχει πει ο Αγγελόπουλος στον Σκινδήλια για εθελουσία, αλλά αν έχει πει θα είναι ανεπίσημα. Επίσημα δεν έχει φτάσει σε εμάς. Αν δεν έρθει επίσημα η διοίκηση να μου προτείνει διαβούλευση με επίσημη πρόταση, δεν μπορώ να συζητήσω την αντίδρασή μας. Αλλά είναι δυνατό να προσφέρει τόσα λεφτά για εθελουσία ο μέτοχος και η διοίκηση να μη μας λέει τίποτα; Και τότε γιατί κρατάει τον Σκινδήλια ακόμη εκεί; Αν θέλει εθελούσια, θα είναι άσχημα νέα γιατί θα χαθούν θέσεις εργασίας και ένα εργοστάσιο κόσμημα θα χαθεί αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να φτάσει σε εμάς με επίσημη πρόταση. Θέλουμε να δούμε σχέδιο επίσημα. Την άλλη εβδομάδα τελειώνει και το πετρέλαιο για τις γεννήτριες, δεν θα υπάρχει ούτε φύλαξη ούτε τίποτα. Ακόμη και χρήση να θέλε να αλλάξει και να το δώσει ως ακίνητο, οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν με αξιοπρέπεια. Την τελευταία φορά που είδα τον κ. Αγγελόπουλο δεν μου απάντησε τι τελικά θα κάνει. Θα κλείσει το εργοστάσιο; Θα παραδώσει την άδεια; Τι θα κάνει; Κι αν θέλει να πάει σε μια εκκαθάριση σε βάθος χρόνου, πρέπει να πάει με αξιοπρέπεια και όχι με απλήρωτους εργαζόμενους. Εγώ την Τρίτη προσφεύγω στην Επιθεώρηση Εργασίας με καταγγελία. Οφείλουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και μετά όποια απόφαση λάβουν για το μέλλον της εταιρείας να μας τη γνωστοποιήσουν επίσημα».

Τι έγινε με την Price Waterhouse; Τι θα γίνει με το Εφετείο;

«Είχαν πει ότι θα αναθέσουν στην Price Waterhouse να προτείνει μια λύση. Δεν μας είπαν τί έγινε τελικά. Άλλη παράμετρος αβεβαιότητας είναι η απόφαση Εφετείου που ουσιαστικά θα καθορίσει ποιος θα επικρατήσει την επόμενη μέρα…».

πηγή: newsbomb.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...