ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα – ΗΠΑ 69-53: Πάλεψε όσο μπορούσε – Όλα για το… +12 με Τσεχία

Η "γαλανόλευκη" έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά σταμάτησε στην άμυνα των ΗΠΑ. Πλέον, οι διεθνείς θα τα δώσουν όλα για νίκη με 12 πόντους διαφορά κόντρα στην Τσεχία τη Δευτέρα, ώστε να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ελλάδα - ΗΠΑ 69-53: Πάλεψε όσο μπορούσε - Όλα για το... +12 με Τσεχία

Οι διεθνείς μας ήξεραν ότι το ματς με τις ΗΠΑ μπορεί να μην είναι… ζωής και θανάτου, όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά, μετά την ήττα της Βραζιλίας, ωστόσο μπήκαν στο παρκέ με πάθος και θέληση, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στις ΗΠΑ. Και στο πρώτο δεκάλεπτο, μέσω της πολύ καλής άμυνας και της προσήλωσης, οι παίκτες του Σκουρτόπουλου κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο στο καλάθι (17-19), με τον Γιάννη πρώτο σκόρερ.

Η άμυνα διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, με τους Αμερικανούς να σκοράρουν 19 πόντους και στο δεύτερο δεκάλεπτο, φτάνοντας στους 38. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει τρόπους να σκοράρει, διότι η ομάδα του Πόποβιτς ήταν αρκετά διαβασμένη, κλείνοντας τους διαδρόμους στον Γιάννη και παράλληλα βλέποντας τα περισσότερα σουτ των παικτών της γαλανόλευκης να βρίσκουν σίδερο, πίσω από τα 6.75μ. Γι’ αυτό και το 38-25 του ημιχρόνου απεικόνιζε χαρακτηριστικά την εικόνα των δύο ομάδων.

Κάτι που δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Πλην του Γιάννη, ο οποίος βρισκόταν μόνιμα εντός παρκέ γνωρίζοντας τους NBAer αντιπάλους του, οι υπόλοιποι, αλλά και οι επιλογές του Σκουρτόπουλου δεν βγήκαν. Όσο περνούσαν τα λεπτά αυξανόταν η κούραση αλλά και η αστοχία, που άλλωστε είχε κάνει την εμφάνισή της από νωρίς. Κάπως έτσι, οι Αμερικανοί έκλεισαν το δεκάλεπτο με τη μέγιστη διαφορά τους, στο 54-37.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.295 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τελικό 69-53 ήταν μια… κυνική νίκη για τους Αμερικανούς, με την Ελλάδα να προσανατολίζεται στον τελικό της Δευτέρας με την Τσεχία, όπου θέλει νίκη με 12 πόντους διαφορά για να περάσει στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-25, 54-37, 69-53

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.