ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Το πρόβλημα στη δημιουργία, ο Μπουζούκης και ο Σένκεφελντ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το πως η παρουσία του Μπουζούκη θα αλλάξει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και εξηγεί γιατί ο Σένκεφελντ πρέπει να αποδειχτεί μια πετυχημένη μεταγραφή.

Το πρόβλημα στη δημιουργία, ο Μπουζούκης και ο Σένκεφελντ

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στη Λαμία την πρώτη αγωνιστική ήταν κυρίως δημιουργικό. Οι πράσινοι δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα από την επαρχιώτικη ομάδα, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν και τις προϋποθέσεις για να πετύχουν δεύτερο γκολ και να φύγουν νικητές. Τα προβλήματα κόντρα στον ΟΦΗ ήταν πολλά περισσότερα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα σωστά. Σε καμία του γραμμή. Αμυντικά ήταν τραγικός, τόσο σε ομαδική όσο και σε ατομική λειτουργία. Δημιουργικά ανύπαρκτος και επιθετικά κάκιστος. Μια ομάδα που έδειξε πως χρειάζεται μπόλικη δουλειά ακόμα, αλλά είναι πραγματικά έτσι τα πράγματα; Είναι τόσο κακός ο Παναθηναϊκός όσο μας έδειξε στα δύο πρώτα του παιχνίδια; Ή η εικόνα των φιλικών είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα;

Η αλήθεια είναι πως η επιστροφή του Μπουζούκη στο αρχικό σχήμα δίνει στον Δώνη την ελπίδα και τη φιλοδοξία πως τουλάχιστον στο οργανωτικό κομμάτι οι πράσινοι θα γίνουν σύντομα πολύ καλύτεροι. Θα βγάζουν περισσότερες φάσεις, θα πατάνε πιο πολύ και με καλύτερες προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Μπουζούκης μπορεί να πασάρει αποτελεσματικά, να βρει την κάθετη πάσα, να κουβαλήσει όσο χρειάζεται την μπάλα και φυσικά να απειλήσει από μακρινή απόσταση, όπως έκανε πέρσι. Μπορεί να ξεκινήσει από την άκρη και να φτάσει έξω από τη μεγάλη περιοχή, δημιουργώντας προβληματισμό στην αντίπαλη άμυνα. Έχει την ποιότητα να αλλάξει ολόκληρο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επιπλέον, θα περιμένουμε να τον δούμε στις συνεργασίες του με τους εξτρέμ, αλλά και με τον Ζαχίντ, ο οποίος έδειξε ένα υπέροχο πρόσωπο στην προετοιμασία, αλλά σαν να… κάθισε ξαφνικά. Λες και είναι άλλος παίκτης. Ίσως η παρουσία του Μπουζούκη να “λύσει” τον Ζαχίντ, που είναι πολύ σημαντικός για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίξει ο Δώνης.

Όσο για την άμυνα, όλοι εύχονται ο Σένκεφελντ να είναι πραγματικά ο παίκτης που ο Παναθηναϊκός έψαχνε. Ένας στόπερ που θα κάνει τη διαφορά. Διότι, κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός με Κολοβέτσιο, Πούγγουρα, Νούνες και Μαυρομάτη θα έχει πολλά προβλήματα, όποια κι αν είναι η δυάδα που θα αγωνίζεται. Πολύ… λάιτ παίκτες όλοι τους, που χρειάζονται μια ηγετική φυσιογνωμία και κάποιον πιο aggressive δίπλα τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.