ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα – Τσεχία 84-77: Δεν έφτανε η κατάθεση ψυχής…

Η άστοχη στις βολές και στα τρίποντα, Ελλάδα, προέταξε την ψυχή της στο παρκέ και κατάφερε να φτάσει ένα βήμα από το "θαύμα", αλλά οι λεπτομέρειες, η τύχη και η διαιτησία ήταν με τους Τσέχους, οι οποίοι κράτησαν τη "γαλανόλευκη" κάτω από το +12, τερματίζοντας το ταξίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ελλάδα - Τσεχία 84-77: Δεν έφτανε η κατάθεση ψυχής...

Με τον Καλάθη να ξεκινάει “καυτός” έξω από τα 6.75μ. και την άμυνα να είναι… σκυλίσια, η Εθνική έδειχνε έτοιμη για την πρόκληση ενός ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η άμυνα έδειχνε τον δρόμο και τις ευκαιρίες ώστε να μπουν ορισμένα καλάθια που θα βοηθούσαν στο να “χτιστεί” μία διαφορά από την οποία η “γαλανόλευκη” θα μπορούσε να έχει σαν πάτημα για να διεκδικήσει το +12. Εν τέλει στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα βρέθηκε στο +6 (18-12), με μόνη… παραφωνία τα τρίποντα του Μπόχατσικ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Τσέχοι άλλαξαν την άμυνά τους, σε ζώνη 2-3, με τους παίκτες του Σκουρτόπουλου να εξακολουθούν να βγάζουν φοβερές άμυνες, αλλά να αδυνατούν να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Το ποσοστό έξω από τα 6.75μ. ήταν κακό και σταδιακά, το μομέντουμ πέρασε στην πλευρά των αντιπάλων, με την ελληνική άμυνα να δείχνει σημάδια χαλάρωσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στο ημίχρονο, η Τσεχία είχε μπορέσει να γυρίσει από διαφορές έξι – οκτώ πόντων, έχοντας προβάδισμα με βραχεία κεφαλή (32-33) και “παράσημο” τα τρία φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με το τρίτο να αμφισβητείται ιδιαιτέρως.

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την Εθνική, με τους Τσέχους να διατηρούν δίχως κόπο το άνετο handicap. Μάλιστα, στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου, οι αντίπαλοί μας έφτασαν στο +4. Ωστόσο, με τον χρόνο να πιέζει, οι διεθνείς αποφάσισαν να κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια, ώστε να πάρουν εκ νέου προβάδισμα. Το σχήμα “κόντυνε”, με τον Καλάθη να είναι απλά… μαγικός στα γκαρντ, με τον Γιάννη να παραμένει στο παρκέ στη θέση “5” έχοντας τέσσερα φάουλ. Το ρίσκο βγήκε, και παρά το γεγονός πως τα τρίποντα… δεν μας πήγαν με τίποτα, η είσοδος του Θανάση και η ενέργειά του σε άμυνα και επίθεση, έφερε την Ελλάδα στο +8, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας.

Με 2/2 βολές του Σλούκα, η Εθνική έπιασε το όριο των πόντων στα οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη, προμηνύοντας ένα φινάλε-θρίλερ. Οι διαμαρτυρίες στον ελληνικό πάγκο για επιθετικό φάουλ στον Θανάση έγιναν… τεχνική ποινή που μετατράπηκε σε τέσσερις σερί πόντους για τους Τσέχους. Έπειτα, οι διαιτητές χρέωσαν τον Γιάννη με επιθετικό φάουλ… ανακάλυψη πάνω στον Μπάλβιν, με αποτέλεσμα το ματς να παραμένει στην κόψη του ξυραφιού (59-67, 35′) στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο σημείο αυτό, μέτρησε κάθε λεπτομέρεια, η οποία έγειρε το ματς από την πλευρά της Τσεχίας, καθώς οι αντίπαλοί μας είχαν το απόλυτο στις βολές, με την Ελλάδα να βάζει τις μισές. Το τρίποντο του Μποχάτσικ που κατέβασε τη διαφορά στους δύο πόντους, ήταν η τελειωτική “μαχαιριά” για την Ελλάδα, που άγγιξε το θαύμα (κάνοντας άλλη μια προσπάθεια με τον υπέροχο Καλάθη), αλλά οι χαμένες βολές, η αστοχία από το τρίποντο και η διαιτησία, απομάκρυναν κάθε ελπίδα.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 48.900 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 32-33, 49-57, 77-84

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...