ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Το πρώτο μεγάλο «πρέπει» της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την πρώτη πίεση για τον νέο Παναθηναϊκό και την πολλαπλή σημασία που θα έχει μια νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο μεγάλο «πρέπει» της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την πρώτη πίεση για τον νέο Παναθηναϊκό και την πολλαπλή σημασία που θα έχει μια νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Αρχίζουμε από τα βασικά: Η νίκη είναι και πρέπει να είναι ο αποκλειστικός στόχος του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Άλλο αποτέλεσμα πλην του νικηφόρου δεν μπορεί να… στριφογυρίζει στο μυαλών όλων στην ομάδα. Από τον προπονητή, μέχρι τους παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Αν οι «πράσινοι» δε γυρίσουν στην Αθήνα με τους τρεις βαθμούς, θα έχουν αποτύχει, εκτός κι αν μιλάμε για ένα παιχνίδι το οποίο θα γίνουν παλαβά πράγματα.

Η πρώτη πίεση και το πρώτο μεγάλο «πρέπει» για τον Παναθηναϊκό είναι γεγονός. Η πιο… χαλαρή περίοδος, λόγω των συνθηκών και των όσων έχουν συμβεί στην ΠΑΕ, έχει τελειώσει κι αυτό το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα. Ο Γιώργος Δώνης, άλλωστε, είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις στην προετοιμασία, όταν είχε μιλήσει για «συνθήκες πίεσης» που πρέπει από φέτος να μπουν στα πράσινα αποδυτήρια και «διαδικασία πρωταθλητισμού». Καλά έκανε και τα είπε αυτά ο κόουτς του «τριφυλλιού». Πλέον, από τα λόγια, ήρθε η ώρα να περάσουμε στις πράξεις.

Η κάκιστη εικόνα του Παναθηναϊκού στα δυο πρώτα παιχνίδια με Λαμία και (κυρίως) ΟΦΗ και ο μόλις ένας βαθμός που έχουν συγκεντρώσει οι «πράσινοι», κάνουν το ματς με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κρίσιμο για πολλούς λόγους. Η νίκη είναι απαραίτητη για την ομάδα, πρώτον για να έρθει- επιτέλους- το πρώτο τρίποντο και δεύτερον για να ανέβει η ψυχολογία και να τονωθεί το ηθικό όλων, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όταν γράφουμε «όλων», αναφερόμαστε τόσο στην ομάδα, όσο και στον Παναθηναϊκό οργανισμό, συνολικά. Με άλλη ψυχολογία θα πάει ο κόσμος στο ΟΑΚΑ για το μεγάλο ντέρμπι με τον «αιώνιο αντίπαλο» αν η αγαπημένη του ομάδα έχει γυρίσει με ένα σημαντικό «διπλό» από μια έδρα όπως το «Κλεάνθης Βικελίδης» και με τελείως διαφορετική αν οι «πράσινοι» είναι ξανά απογοητευτικοί.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να αλλάξει όλη αυτή η απαράδεκτη εικόνα που είδαμε στα πρώτα δυο παιχνίδια. Σε αυτό, εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν είναι οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Μπορούν να ανακάμψουν άμεσα και να αντιστρέψουν το κλίμα με μια μεγάλη νίκη στη Θεσσαλονίκη ή θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα αυτό το κακό που τους βρήκε αρχές της σεζόν; Η πρώτη απάντηση θα δοθεί το βράδυ της Κυριακής…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ