ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Lifestyle

Προσοχή: Αν έχετε τηλέφωνο Android απεγκαταστήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές

Η εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου CSIS έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέο κακόβουλο λογισμικό που εντοπίστηκε εγκατεστημένο σε δεκάδες εφαρμογές στο Play Store του Android.

Προσοχή: Αν έχετε τηλέφωνο Android απεγκαταστήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές | panathinaikos24.gr

Η εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου CSIS έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέο κακόβουλο λογισμικό που εντοπίστηκε εγκατεστημένο σε δεκάδες εφαρμογές στο Play Store του Android.

Συναγερμό για νέο κακόβουλο λογισμικό που εντοπίστηκε εγκατεστημένο σε δεκάδες εφαρμογές στο Play Store του Android σήμανε η εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου CSIS. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ασφαλείας διαδικτύου ανακάλυψε πως στις εφαρμογές αυτές βρίσκεται κρυμμένο το λογισμικό με το προσωνύμιο Joker, το οποίο είναι εξαιρετικά ύπουλο και… κοστοβόρο. Τι κάνει το εν λόγω λογισμικό; Ο Joker γράφει κρυφά τους χρήστες των εφαρμογών σε υπηρεσίες, οι οποίες απαιτούν χρηματική συνδρομή, με αποτέλεσμα οι χρήστες να πληρώνουν για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούν.

Η Google από τη μεριά της πέταξε εκτός Play Store τις μολυσμένες από το κακόβουλο λογισμικό εφαρμογές, ωστόσο όποιοι χρήστες τις έχουν κατεβάσει, καλό είναι να τις πετάξουν από τα κινητά τους αμέσως. Οι εφαρμογές είναι οι εξής, ενώ αν τις έχετε χρησιμοποιήσει, καλό είναι να ελέγξετε το λογαριασμό σας στο Play, για… παράξενες συνδρομές:

Advocate Wallpaper

Age Face

Altar Message

Antivirus Security – Security Scan

Beach Camera

Board picture editing

Certain Wallpaper

Climate SMS

Collate Face Scanner

Cute Camera

Dazzle Wallpaper

Declare Message

Display Camera

Great VPN

Humour Camera

Ignite Clean

Leaf Face Scanner

Mini Camera

Print Plant scan

Rapid Face Scanner

Reward Clean

Ruddy SMS

Soby Camera

Spark Wallpaper

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close