ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Προμηθέας – Παναθηναϊκός 69-71: Το πρώτο της σεζόν με Ράις και Τόμας

Έπειτα από ματς... θρίλερ με τον Προμηθέα στην Πάτρα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 71-69 της τοπικής ομάδας και κατέκτησε το τουρνουά.

Προμηθέας - Παναθηναϊκός 69-71: Το πρώτο της σεζόν με Ράις και Τόμας

Έπειτα από ματς… θρίλερ με τον Προμηθέα στην Πάτρα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 71-69 της τοπικής ομάδας και κατέκτησε το τουρνουά.

Ο τελικός του φιλικού τουρνουά “Orange Trophy” εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το ματς χάρη στους Ντεσόν Τόμας και Ταιρίς Ράις. Σε μέτρια ημέρα ο Τζίμερ Φριντέτ αλλά και οι πράσινοι, που είχαν 3/17 έξω από τα 6.75μ.

Οι δύο ομάδες τα “είπαν” ξανά μετά τους περσινούς τελικούς, με τους “πράσινους” να αρχίζουν το ματς έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Ντεσόν Τόμας, ο οποίος πήρε… πάνω του την επίθεση. Στη σύνεχεια, η ομάδα του Πεδουλάκη “κόλλησε”, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να τρέξει αναπάντητο σερί 9-0 (15-9). Χρειάστηκε η είσοδος του Φριντέτ ώστε οι νταμπλούχοι Ελλάδος να περάσουν ξανά μπροστά, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το δεκάλεπτο με τρίποντο, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό ματς (19-17, 10′)

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.523 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην Ούνικς, οι πράσινοι δεν είχαν καταφέρει να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέχρι το ημίχρονο είχαν ευστοχήσει μόλις μία φορά (σε οκτώ προσπάθειες) πίσω από τα 6.75μ. Παράλληλα, το έλλειμμα δημιουργικότητας (3 ασίστ έναντι 11 του Προμηθέα) προκάλεσε… εκνευρισμό στον Αργύρη Πεδουλάκη και έδινε δίκαια το προβάδισμα στους γηπεδούχους (40-33).

Σε αντίθεση με το ματς κόντρα στην Ουνικς, ο Φριντετ ήταν άστοχος. Ομως, η κακή βραδιά του Αμερικανού καλύφθηκε από τον καυτό Ντεσόν Τόμας αλλά και από την άμυνα. Με επί μέρους 20-6,  ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ, απέναντι στον μαχητικό Προμηθέα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ματς έγινε… ντέρμπι, με τον Προμηθέα να πλησιάζει στους δύο πόντους, μετά το σουτ του Αγραβάνη. Εκεί, μέτρησε η ψυχραιμία των Ντεσόν Τόμας και Τζίμερ Φριντέτ, οι οποίοι από τη γραμμή των βολών διατήρησαν τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος, με το ματς να λήγει με 69-71.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 40-33, 46-53, 69-71.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Χολ 16 (2), Λίποβι, Κασελάκης 2, Αγραβάνης 17 (3), Ελις 8, Μπόγρης 8, Κατσίβελης 1, Μπαμπ 9 (3), Φίλερ 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ράις 15 (1), Μπράουν, Τόμας 23 (2), Τζόνσον 4, Γουάιλι 4, Παπαγιάννης 9, Παππάς 2, Φριντέτ 10, Μήτογλου 2, Βουγιούκας 2, Μπέντιλ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...