Δύο ημέρες απομένουν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Δώνη να έχει… επτά διλήμματα στο μυαλό του ενόψει του κρίσιμου ματς της Κυριακής, σύμφωνα με τη “LiveSport”. Διλήμματα που έχουν να κάνουν με την τακτική αντιμετώπιση αλλά και την ψυχολογική διαχείριση των παικτών του.

Επίθεση ή συντηρητικό ποδόσφαιρο; Ο Δώνης θέλει το επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως η εικόνα του Παναθηναϊκού στο γήπεδο είναι πολύ κακή, ιδίως στη γραμμή κρούσης και την παραγωγή φάσεων. Συν τοις άλλοις, βλέπει ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ως εκ τούτου επεξεργάζεται να παρουσιάσει την ομάδα με πιο “συντηρητικό” πρόσωπο.

Ο Γιώργος Δώνης λατρεύει το επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως κάτι τέτοιο δεν του βγαίνει μέχρι στιγμής στο γήπεδο. Επίσης γνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα σε φόρμα, επομένως ο Δώνης σκέφτεται σοβαρά να υποχωρήσει από τη φιλοσοφία του και να δοκιμάσει κάτι πιο συντηρητικό.

Αυστηρότητα ή πιο φιλική προσέγγιση; Ο Γιώργος Δώνης συνήθως αποτελεί τον… φίλο των παικτών του. Όμως στο σημείο που έφτασε ο Παναθηναϊκός, ο τεχνικός των «πρασίνων» μίλησε με σκληρό ύφος στην προπόνηση της Τετάρτης.

Τριάδα στην άμυνα ή στα χαφ; Έχουν δοκιμαστεί και οι δύο περιπτώσεις στις προπονήσεις. Σε περίπτωση που επιλεγούν τρεις αμυντικοί θα υπάρχει με περισσότερη σιγουριά, αλλά με τρία χαφ θα απορροφηθεί η πίεση των μέσων του Ολυμπιακού.

Ενδεκάδα ή πάγκο ο Ζαχίντ; Ο Νορβηγός ήταν πολύ καλός στα φιλικά, αλλά η εικόνα του στα επίσημα ματς είναι πολύ κακή. Ο Δώνης θα σκεφτεί εάν θα του δώσει κι άλλη ευκαιρία στη βασική ενδεκάδα.

Θα πάρει το ρίσκο με Σένκεφελντ; Ο Μπαρτ Σένκεφελντ δεν είναι 100% έτοιμος, όμως η εικόνα των υπόλοιπων στόπερ της ομάδας δεν εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς ως τώρα. Μένει να φανεί εάν θα παρθεί το ρίσκο με τον Ολλανδό.

Με Μακέντα ή Περέα; Ο Φεντερικό Μακέντα είναι ντεφορμέ, αλλά κινδυνεύει σε κάθε παιχνίδι να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες. Από την άλλη ο Περέα έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο.

Στα άκρα ή στον άξονα ο Κολοβός; Ο Κολοβός αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα, αλλά το ζήτημα είναι με ποιο ρόλο. Μπορεί να αγωνιστεί εκτός από τα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Ο Δώνης τον δοκίμασε πίσω από τον Μακέντα στις τελευταίες προπονήσεις, ώστε να ανεβαίνει ψηλά, αλλά και να βοηθάει αμυντικά όταν υπάρχει ανάγκη.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου