Ενα διαχρονικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό οργανισμό είναι η διχόνοια στις τάξεις του κόσμου και όχι μόνο. Μια διχόνοια η οποία έχει κάνει ξανά την εμφάνισή της και είναι, πιθανότατα, μεγαλύτερη από ποτέ.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο Σύλλογος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του και το ποδοσφαιρικό τμήμα περνάει “μαύρες μέρες”. Με διοικητικό ηγέτη που επί της ουσίας απουσιάζει, με την ομάδα να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με την ελπίδα να… αγνοείται (εκτός αν προχωρήσει το PAO ALIVE). Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση σε κάθε επίπεδο κι αυτό είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αποτυπωθεί και να αναλυθεί.

Το έχουμε τονίσει ξανά. Η όποια ανάλυση γίνεται, θα πρέπει να είναι βασισμένη σε λογική και να στηρίζεται με επιχειρήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε ξανά σε λάθος μονοπάτια, παρασυρόμενοι από το συναίσθημα, την οργή της στιγμής και από τους πάσης φύσεως προπαγανδιστές που κυκλοφορούν εκεί έξω. Μην… τσιμπάτε από φωνές και… ντουντούκες. Αξιολογήστε την κατάσταση, δείτε καθαρά ποιος μπορεί να είναι ο δρόμος και προχωρήστε σε αυτόν, με σκοπό να βάλετε κι εσείς το λιθαράκι σας για τη λύση του προβλήματος.

Αυτός ο δρόμος, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αυτός του… εμφυλίου. Συγγνώμη, αλλά σε μια τέτοια κατάσταση βρισκόμαστε. Η διχόνοια, για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους, έχει επανέλθει και αυτό είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να συμβεί τούτη τη στιγμή. Ο κόσμος είναι χωρισμένος σε στρατόπεδα, οι μισοί οργανωμένοι αποφασίζουν αποχή και συλλαλητήριο και οι άλλοι μισοί εύχονται η αποχή τους να είναι συνεχόμενη! Αδιανόητα πράγματα. Οι μισοί θέλουν Α, οι άλλοι μισοί Β. Το τελευταίο δεν είναι κακό. Κακός είναι ο εμφύλιος, κακή είναι η επιβολή απόψεων και ιδεών, κακή είναι η “ομολογία”… Παναθηναϊκής καθαρότητας, κακό είναι το Παναθηναϊκόμετρο, κακές είναι οι πρακτικές τραμπουκισμού σε όποιους έχουν διαφορετική άποψη. Ολα αυτά μόνο τεράστια προβλήματα δημιουργούν και μεγαλώνουν την ταλαιπωρία του Συλλόγου. Δε θα πούμε περισσότερα. Ούτε εμείς θα επιβάλλουμε στον κάθε Παναθηναϊκό τι θα πράξει και τι θα πει. Οφείλουμε, όμως, να εκφράσουμε καθαρά και ξάστερα τη θέση μας και να ευχηθούμε σύντομα όλα αυτά να αποτελούν έναν περασμένο κακό εφιάλτη.

Panathinaikos24.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου