ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Ε όχι να μιλάει και ο Καλόπουλος!

Βγήκε ο Δημήτρης Καλόπουλος να μιλήσει για επηρεασμό διαιτητών και να μας πει ότι πρέπει όλοι να αφήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να ηρεμήσει. Ας απαντήσει πρώτα στο ερώτημα αν κάλυπτε κι εκείνος τον Κατσουράνη και μιλάμε μετά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ε όχι να μιλάει και ο Καλόπουλος!

Βγήκε ο Δημήτρης Καλόπουλος να μιλήσει για επηρεασμό διαιτητών και να μας πει ότι πρέπει όλοι να αφήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να ηρεμήσει. Ας απαντήσει πρώτα στο ερώτημα αν κάλυπτε κι εκείνος τον Κατσουράνη και μιλάμε μετά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Καλώς τον Δημήτρη Καλόπουλο. Πάνω στην ώρα. Τρεις μέρες πριν το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Ο παλαίμαχος διαιτητής βγήκε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης χθες για να μιλήσει για τον επηρεασμό που δέχονται οι διαιτητές και πως κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουν όλοι το ποδόσφαιρο να αναπνεύσει. Το έκανε με αφορμή τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο ΠΑΟΚ – Άρης και όλα όσα συνέβησαν στην ευρεία σύσκεψη για το VAR. Που αν υπήρχε VAR την εποχή που εκείνος σφύριζε, μάλλον θα καταλάβαινε και ο ίδιος πόσο κακός διαιτητής ήταν και θα άφηνε τη σφυρίχτρα μια ώρα νωρίτερα.

Για όσους δε θυμούνται, ο Δημήτρης Καλόπουλος ήταν ο διαιτητής στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Στο «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη» ντέρμπι. Ο άνθρωπος που χρόνια μετά δε μας έχει πει ακόμα τι σκεφτόταν κι εκείνος και ο βοηθός του και υπέδειξαν σε θέση οφσάιντ τον Κατσουράνη, ενώ ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού είχε κάνει το 2-1 στο Φάληρο. Ο άνθρωπος που έγινε ανέκδοτο για εκείνη τη φάση βγαίνει να μιλήσει για επηρεασμούς και για θέατρο του παραλόγου γύρω από τη διαιτησία.

Είπε κατά λέξη στη συνέντευξη στον Metropolis: «Και ποιος διαιτητής είναι επιθυμητός; Τα τελευταία χρόνια παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου. Η κάθε ομάδα εκφράζει αντιρρήσεις για κάποιον διαιτητή. Στο 90% των περιπτώσεων αυτό είναι αδικαιολόγητο και αναίτιο. Αν μπουμε σε μία διαδικασία τι θέλει ο οποιοσδήποτε, στο τέλος ο ορισμός των διαιτητών θα γίνεται εκ περιφοράς. Καλό θα είναι να αντιληφθούμε όλοι μας ότι ο καθένας έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να τον αφήσουν να τον παίξει. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι σήμερα ο Αρης δε θέλει τον Σιδηρόπουλο, αύριο ο ΠΑΟΚ δε θα θέλει κάποιον άλλο διαιτητή και ο Ολυμπιακός κάποιον άλλο. Οι ομάδες είναι για να μην θέλουν και πολλές φορές επιδίδονται σε έναν ανηλεή επικοινωνιακό πόλεμο για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Και αυτό είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό».

Ο Καλόπουλος μιλάει για θέατρο του παραλόγου. Που τόσα χρόνια στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Και προσθέτει λίγο αργότερα. «Πάρτε ένα τηλέφωνο τον επικεφαλής της ΚΕΔ. Στο περσινό Αρης-ΠΑΟΚ ήρθε ένας Ιταλός ο οποίος έκανε μία από τις χειρότερες διαιτησίες που έχουμε δει. Θέλω να πω ότι το να φέρνουμε ξένους διαιτητές δεν αποτελεί “πανάκεια” και ότι αυτοί θα φέρουν τη λύση. Ας φέρουμε τότε και ξένους ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους, προέδρους και οπαδούς». Μετά και απ’ αυτό, βάζεις στο βίντεο να δεις ξανά τον Μπορμπαλάν και πως σφύριξε τον τελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και μετά βάζεις ένα παιχνίδι του Καλόπουλου τότε που ακόμα ήταν εν ενεργεία διαιτητής. Μετά γελάς και συνεχίζεις τη δουλειά που έκανες, θεωρώντας πως ο Δημήτρης Καλόπουλος απλά… τρολάρει κόσμο. Και κυρίως τον κόσμο του Παναθηναϊκού…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE