ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ"

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 71-82: Θέλει δουλειά και υπομονή

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπι στον ημιτελικό του δεύτερου "Παύλος Γιαννακόπουλος". Οι "πράσινοι" έδειξαν ότι χρειάζονται ακόμη χρόνο για να "δέσουν" (πρώτo ματς με Καλάθη και Παπαπέτρου) και να βρουν τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε καλή εικόνα κόντρα στη Μακάμπι, φανερώνοντας αδυναμίες στην άμυνα και έχοντας αρκετή αστοχία στην επίθεση, γνωρίζοντας την ήττα στον ημιτελικό του φιλικού τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”. Αύριο στις 15:45, ο μικρός τελικός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πρώτος σκόρερ ο Ράις (17π) για τους “πράσινους”, ακολούθησαν οι Τόμας και Παπαπέτρου.

Το ματς

“Μαγκωμένο” το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον δεύτερο ημιτελικό του “Παύλος Γιαννακόπουλος”, με τη Μακάμπι να πιάνει… στον ύπνο την πράσινη άμυνα, φτάνοντας στο 2-10 και αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει τάιμ άουτ. Η διακοπή λειτούργησε και με τον Ράις ως γενικό “κουμανταδόρο”, ο Παναθηναϊκός έδειξε να… συντονίζεται με το ματς (9-14, 5′). Στη συνέχεια, ο Ράις έδωσε τη “μπαγκέτα” στον Καλάθη, με τον Παπαπέτρου και τον Φριντέτ να περνούν στο ματς. Οι δύο πρώτοι έδειξαν ότι θέλουν ακόμη χρόνο για να προσαρμοστούν, υποπίπτοντας σε λάθη.

Όμως, η άμυνα ήταν εκείνη που έδωσε λύσεις για τους “πράσινους” που έκλεισαν το δεκάλεπτο με τον Φριντέτ να σκοράρει τελευταίος, κλείνοντας την “ψαλίδα” στους τέσσερις πόντους (20-24, 10′).

Οι Ισραηλινοί πάντως, είχαν καταφέρει να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, δείχνοντας περισσότερο έτοιμοι σε αυτό το σημείο της σεζόν, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, που είχε -μεταξύ άλλων- τον Καλάθη με μόλις δύο προπονήσεις στις πλάτες του και πολλά νέα πρόσωπα. Για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, ξεχώρισε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, με τον Έλληνα γκαρντ να “πληγώνει” την πράσινη άμυνα, διατηρώντας την ομάδα του λαού κοντά σε διψήφιες διαφορές.

Ο Παναθηναϊκός, ευτύχησε σε αυτό το διάστημα να έχει on fire τον Ταϊρίς Ράις, ο οποίος ήταν ο μόνος αξιόπιστος “πυλώνας” στην επίθεση με 17 πόντους στο ημίχρονο (45-54).

Όσα φάνηκαν στο πρώτο ημίχρονο, αποτέλεσαν τον οδηγό του δευτέρου, τόσο για τον Παναθηναϊκό, που έψαχνε τον βηματισμό του σε άμυνα και επίθεση, όσο και για τη Μακάμπι που στο δεδομένο χρονικό σημείο, φάνηκε ένα κλικ καλύτερη των “πρασίνων”. Και στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ισραηλινοί έβαλαν τα σουτ που έπρεπε και διατηρούσαν απόσταση ασφαλείας από τους γηπεδούχους, οι οποίοι μάλιστα έπρεπε να ανατρέψουν διαφορά 14 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο (56-70), για να παίξουν στον αυριανό τελικό του τουρνουά.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, επιστρατεύτηκε η θέληση και το πάθος των παικτών του Πεδουλάκη, σε μια προσπάθεια να γυρίσει το ματς. Η άμυνα βελτιώθηκε, ιδίως μέσα στη ρακέτα, δίνοντας την ευκαιρία στους “πράσινους” να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά έχασαν τις ευκαιρίες ώστε να μειώσουν κάτω από τους πέντε πόντους, με τους Ισραηλινούς να κλειδώνουν το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 45-54, 56-70, 71-82

Exit mobile version