ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 84-74: Νίκη με show από Φριντέτ και Τόμας

O Τζίμερ Φριντέτ ξεκίνησε "καυτός" (17π), ο Ντεσόν Τόμας (21π) τον ακολούθησε και μαζί με τους Καλάθη - Βουγιούκα οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Φενέρ και στην τρίτη θέση στο δεύτερο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 84-74: Νίκη με show από Φριντέτ και Τόμας

Όπως συνέβη κόντρα στη Μακάμπι, έτσι και στο ματς με τη Φενέρ, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καλή εκκίνηση (3-9), αλλά η συνέχεια ήταν… διαφορετική. Ο Τζίμερ Φριντέτ ανέλαβε δράση και… απλοποίησε τα πράγματα με τον τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει. Ο 30χρονος μπομπέρ πέτυχε τέσσερα σερί τρίποντα και άλλαξε τα δεδομένα, με τον Ταϊρίς Ράις να παίρνει τη σκυτάλη, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο +3 του πρώτου δεκαλέπτου (24-21).

Σε αντίθεση με το χθεσινό ματς, ο Νικ Καλάθης ήταν περισσότερο αποτελεσματικός, κάτι που προφανώς βοήθησε αρκετά την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Νικ μοίραζε τις ασίστ όπως εκείνος ήξερε, έχοντας αποδέκτες τους Ντεσόν Τόμας, Μπεν Μπεντίλ και Ίαν Βουγιούκα. Ο έμπειρος σέντερ ήταν άκρως θετικός και συνέβαλε στο να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα για τους “πράσινους”, που έφτασαν μέχρι και το +17, κλείνοντας εν τέλει το ημίχρονο στο 48-33.

Πιο ορεξάτος και αποφασισμένος να δώσει χαρά στο κοινό του, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Καλάθης είχε αναλάβει τη “μπαγκέτα”, μοίραζε τη μπάλα στους σωστούς ανθρώπους και ως εκ τούτου οι πράσινοι έφτασαν μέχρι και στο +19 (61-42), με τη Φενέρ να τρέχει ένα μίνι σερί στο φινάλε, προσπαθώντας να μαζέψει λίγο τη διαφορά (63-49, 30′).

Ορισμένες κακές επιλογές στην επίθεση και μία χαλάρωση στην άμυνα επέτρεψαν στη Φενέρ να πλησιάζει περισσότερο, αλλά ο Ντεσόν Τόμας δεν άφησε τους Τούρκους να θέσουν σε κίνδυνο το προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Με δύο τρίποντά του διατήρησε τους “πράσινους” σε διψήφια διαφορά και στη συνέχεια, οι Καλάθης – Βουγιούκας – Τόμας τελείωσαν τη… δουλειά, δίνοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 48-33, 63-49, 84-74

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ