ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ψυχωμένη τριφυλλάρα, λυτρωτής Μολό

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό, βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά ο Μολό με πέναλτι στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Έχασε πέναλτι ο Μακέντα, χειροκρότησε ο κόσμος παίκτες και προπονητή.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Ψυχωμένη τριφυλλάρα, λυτρωτής Μολό

Το ματς

Ο Γιώργος Δώνης έκανε την έκπληξη, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τον Μπαρτ Σένκεφελντ, ως παρτενέρ του Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Δίπλα στο δίδυμο των στόπερ τοποθετήθηκαν οι Ινσούα και Γιόχανσον, με τους Δώνη και Κουρμπέλη στον άξονα και τους Ζαχίντ, Μπουζούκη και Κολοβό πίσω από τον Μακέντα. Οι πράσινοι είχαν να αποδείξουν αρκετά, τόσο στους εαυτούς τους, όσο και στον κόσμο, μπαίνοντας με διάθεση από τα πρώτα λεπτά.

Κύριο χαρακτηριστικό η δύναμη στις μονομαχίες και η πίεση ψηλά, όπου ήταν δυνατόν. Στο 3ο λεπτό, ο Σα πρόλαβε τον Μακέντα μετά το λάθος του Μεριά. Όσο περνούσαν τα λεπτά, αυξανόταν η ένταση και μειωνόταν η ποιότητα, με τον Παναθηναϊκό να δίνει βάση στις επιθέσεις από τα δεξιά και τον Ολυμπιακό να περιμένει.

Η πρώτη καλή ευκαιρία είχε “πράσινο” χρώμα, καθώς ο Κουρμπέλης με το κεφάλι δεν βρήκε για λίγο στόχο μετά από το κόρνερ του Ζαχίντ. Λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε η ψυχρολουσια στο ΟΑΚΑ, με τον Γκερέρο να ανοίγει με ευθύβολο σουτ το σκορ, έπειτα από μπαλιά του Τσιμίκα. Στην πρώτη του φάση, ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα, σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι πράσινοι ήταν αισθητά καλύτεροι των αντιπάλων τους.

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός είχε ένα νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα, με τον Περέα να αντικαθιστά τον Δημήτρη Κολοβό. Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να ρίξει τον νεαρό φορ στο ματς, καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ο μόνος που έδειξε… κάτι. Και όντως, με τον Περέα στην ενδεκάδα, το τριφύλλι έδειχνε ακόμη πιο κινητικό, πιέζοντας ώστε να βρει κάποια φάση, στοχεύοντας στην ισοφάριση.

Μέσω του Περέα ήρθε και η πρώτη σπουδαία, μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για γκολ. Ο νεαρός δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Σεμέδο και ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι (58′). Ωστόσο, ο Φεντερίκο Μακέντα δεν κατάφερε να σημειώσει το τρίτο του γκολ από την άσπρη βούλα, βλέποντας τον Σα να αποκρούει την προσπάθειά του.

Ο διαιτητής πήγε στο VAR καθώς ο Σα ήταν ένα βήμα μπροστά στην εκτέλεση, δίνοντας κίτρινη στον κίπερ του Ολυμπιακού, αλλά μετά την εξέταση της φάσης, την πήρε πίσω, δίνοντας κόρνερ.

Οι αλλαγές του Παναθηναϊκού έκλεισαν, με τον Ζαχίντ να παραχωρεί τη θέση του στον Μολό (63′) και στη συνέχεια τον Χρήστο Δώνη να βγαίνει (71′), δίνοντας τη θέση του στον Ούφε Μπεκ, ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Οι δυνάμεις των παικτών του Παναθηναϊκού μειώθηκαν και ως εκ τούτου δεν υπήρξε για αρκετά λεπτά, κάποια φάση. Ωστόσο, όταν ήρθε η στιγμή, ο Σα είπε πάλι “όχι” στον Μακέντα, ο οποίος με προβολή άγγιξε το 1-1 (86′), αλλά ο Πορτογάλος κίπερ έβγαλε κι αυτή τη φάση.

Κι όμως, το ματς δεν είχε τελειώσει. Ο Φεντερίκο Μακέντα στο 88ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από τον Σεμέδο. Αυτή τη φορά, ο Ιταλός δεν πήγε απέναντι από τον Σα, αλλά το έκανε ο Μολό. Ο Γάλλος με ψυχραιμία, μέτρησε τα βήματά του και ισοφάρισε στο 90ο λεπτό (1-1).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης (71′ Μπεκ), Κουμπέλης, Ζαχίντ (64′ Μολό), Κολοβός (46′ Περέα), Μπουζούκης, Μακέντα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE