Αποφασισμένος ο Αλέξης Τσίπρας ώστε η Κουμουνδούρου να “πάρει την ατζέντα” της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας. Στην ΚΠΕ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο θα παρουσιαστεί η Διακήρυξη. Πότε και με ποιους θα έχει έτοιμο το Πρόγραμμα ο Γιώργος Σταθάκης.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει το όνομά του, σε μια κίνηση σηματοδότησης της σημασίας που δίνει στον αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος.

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι της Κουμουνδούρου και που συζητείται και με τους συμμάχους της Προοδευτικής Συμμαχίας, είναι το κόμμα να μετονομαστεί σε “ΣΥΡΙΖΑ- Πράσινη Αριστερά”. Ως προς τη λέξη “Πράσινο” δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, πολύ περισσότερο καθώς η Προοδευτική Συμμαχία θα ενοποιηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του Μαρτίου και, συνεπώς, δεν έχει λόγο ύπαρξης στον τίτλο του κόμματος. Ωστόσο κάποιοι -κυρίως από τους συμμάχους- τονίζουν πως θα πρέπει να μετονομαστεί σε “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία”, αφού ο τίτλος του ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει τον όρο αριστερά (ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς).

Οι τελικές αποφάσεις για το όνομα θα ληφθούν στο Συνέδριο, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος και με τον τρόπο αυτό να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ την μεγάλη ανάγκη της εποχής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το κίνημα αυτό, άλλωστε, στην Ευρώπη λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις, με πρωταγωνιστή, μάλιστα, την ίδια τη νεολαία- κάτι που έχει καθυστερήσει να συμβεί στη χώρα μας, η οποία δεν φημίζεται παραδοσιακά και για το οικολογικό, περιβαλλοντικό της κίνημα. Ο στόχος της έκφρασης του περιβαλλοντικού κινήματος, όμως, εκ των πραγμάτων θέτει στην Κουμουνδούρου να τροποποιήσει μέρος του προγράμματός της και να απαρνηθεί τομείς της κυβερνητικής της πολιτικής, που δεν συμβάδιζαν με τις προτεραιότητες και τους στόχους του οικολογικού- περιβαλλοντικού κινήματος που δεν συμβάδιζαν με τις προτεραιότητες και τους στόχους του οικολογικού-περιβαλλοντικού κινήματος.

Πηγή: news247

➡️ Γράψε το σχόλιο σου