Η ECA παρουσίασε τον νέο κώδικα συμπεριφοράς για τους φιλάθλους, όσον αφορά τα ματς της Euroleague και του Eurocup, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών. Η Euroleague διατηρεί το δικαίωμα αποβολής από το γήπεδο ή άρνηση εισόδου σε αυτό σε όποιον δεν συμβιβάζεται με τον κώδικα. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, υπεύθυνοι του τομέα ασφαλείας της διοργάνωσης θα επισκεφθούν τα γήπεδα για ενημέρωση των εκάστοτε υπευθύνων ασφαλείας.

Στην ανακοίνωσή της, η Euroleague τονίζει ότι θα προβλέπονται σοβαρές κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της.

Βάσει του νέου κώδικα, απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο με αλκοολούχα ποτά που έχουν αγοραστεί έξω από αυτό, με προϊόντα καπνού (τσιγάρα και λοιπά) ή παράνομες ναρκωτικές ουσίες, φυσικά η είσοδος με κάθε μορφή όπλου, ενώ γίνεται σαφές πως απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων, όπως και η είσοδος στο γήπεδο χωρίς κάποιος να είναι ντυμένος. Κάθε φίλαθλος θα υπόκειται σε σωματικό έλεγχο, ενώ θα ελέγχονται και τα πανό ή πλακάτ με διάφορα μηνύματα που θέλει κάποιος να περάσει στις κερκίδες.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS