ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο «πράσινος» Παντελής Χατζηδιάκος

Ο Παντελής Χατζηδιάκος της Αλκμάαρ είναι στην προεπιλογή του Τζον Φαν'τ Σιπ για τα επόμενα ματς της Εθνικής και το panathinaikos24.gr γράφει για το... πράσινο παρελθόν του.

Ο «πράσινος» Παντελής Χατζηδιάκος

Είναι ο τρίτος κατά σειρά «Ολλανδός» που ο Τζον Φαν’τ Σιπ καλεί στην Εθνική ομάδα. Μετά τον Βρουσάι και τον Παυλίδη, ο Παντελής Χατζηδιάκος ετοιμάζεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αφού βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας για τα δύο επόμενα ματς.

Γεννημένος στη Ρόδο στις 18 Ιανουαρίου 1997, από Έλληνα πατέρα και μητέρα από την Ολλανδία (κατέχει και τις δύο υπηκοότητες), ο Χατζηδιάκος ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Ευκλή Σορωνής στη Ρόδο και από την ηλικία των 14 ετών βρίσκεται στην Ολλανδία και ανήκει στην Αλκμάαρ, της οποίας πλέον είναι και αρχηγός.

Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως ο 22χρονος αμυντικός έχει… πράσινο παρελθόν. Τι εννοούμε; Από ηλικία 8 χρονών έπαιρνε μέρος στα Summer Camp που διοργάνωνε κάθε καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός και κατάφερε να ξεχωρίσει.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.153 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» τον έφερναν συχνά στις ακαδημίες τους για προπονήσεις και όταν ο Χατζηδιάκος ήταν 11 ετών άφησε τη Ρόδο για να μετακομίσει στην Αθήνα και να γίνει μέλος της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Έμεινε στις πράσινες ακαδημίες για 2,5 χρόνια, αλλά η οικονομική κρίση ανάγκασε την οικογένειά του να μετακομίσει στην Ολλανδία, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του κι έτσι ο Χατζηδιάκος αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό.

Όχι όμως και το ποδόσφαιρο, αφού γράφτηκε στις ακαδημίες της Αλκμάαρ, στην οποία βρίσκεται πλέον οχτώ χρόνια, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και είναι ένας εκ των αρχηγών της, σε ηλικία μόλις 22 ετών. Μάλιστα, τον Χατζηδιάκο εκπροσωπεί ο super agent, Μίνο Ραϊόλα, κάτι που αποδεικνύει και την προοπτική αυτού του παιδιού.

Λέτε κάποια στιγμή να ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός με ένα… δικό του παιδί; Ποτέ δεν ξέρεις, αν και αυτή τη στιγμή ο ίδιος δεν έχει σκοπό να γυρίσει στην Ελλάδα, όπως δήλωσε πρόσφατα.

«Δεν είναι η ώρα ακόμα να γυρίσω στην Ελλάδα, είμαι σε μικρή ηλικία και θέλω να κάνω καριέρα στο εξωτερικό και εννοείται ότι κάποια μέρα θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.