ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κολοβός: “Φάγαμε χαστούκια και ξυπνήσαμε”

Ο Δημήτρης Κολοβός μίλησε στην κάμερα της Nova για την αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά τα άσχημα αποτελέσματα αλλά και για το επικείμενο ματς με τον Πανιώνιο.

Κολοβός:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Κολοβού στη Nova:

Για την επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη: «Ο Πανιώνιος και η Νέα Σμύρνη είναι το σπίτι μου από εκεί ξεκίνησα, θεωρώ πως είναι η πρώτη μου οικογένεια. Είναι αυτή που με ανέδειξε. Είναι η δεύτερη φορά που πηγαίνω. Σίγουρα νιώθεις περίεργα, είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις την ομάδα που σε ανέδειξε αλλά όπως και να έχει είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αυτή τη στιγμή είμαι σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο και θα κάνω ότι μπορώ και περνάει από το χέρι μου για να κερδίσουμε την Κυριακή».

Για το πως ήρθε η ηρεμία στις τάξεις της ομάδας: «Επειδή αλλάξαμε την συμπεριφορά μας αγωνιστικά, αυτό μας ανέβασε την ψυχολογία, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Ουσιαστικά δεν έχουμε κερδίσει ακόμα, μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Αυτό πρέπει να γίνει την Κυριακή και πιστεύω πως όλοι μας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τους τρεις βαθμούς σε κάθε ματς. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά».

Για την εμφάνιση στο ντέρμπι: «Ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι. Όπως και να είναι μια ομάδα ακόμη και αν μια είναι σε καλύτερη κατάσταση, ξέρετε πως σε ένα ντέρμπι ο κάθε παίκτης έχει από μόνος του κίνητρο. Θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε αυτή τη συμπεριφορά, είτε παίζουμε με τον Ολυμπιακό είτε με τον Πανιώνιο είτε με οποιαδήποτε ομάδα. Όλα από εκεί ξεκινούν ώστε να βγάλεις περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Αν είμαστε όπως πρέπει και στον αγώνα της Κυριακής και πάρουμε τους τρεις βαθμούς θα είναι ένα καλό ξεκίνημα ώστε να δείξουμε το πρόσωπο που πρέπει να δείχνουμε και θέλουμε να δείχνουμε».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.290 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το τι οδήγησε την ομάδα στο να βγάλει τα στοιχεία που χρειαζόταν στο ντέρμπι: «Δεν το ξέρω. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε αλλά επειδή «φάγαμε» κάποια καλά χαστούκια φάνηκε να ξυπνάμε. Στα φιλικά είμαστε άλλοι παίκτες, άλλη ομάδα, δείχναμε άλλο πρόσωπο και ξαφνικά στο πρωτάθλημα ήμασταν άλλοι. Έπρεπε να ξυπνήσουμε. Ήταν ένα ντέρμπι και αυτό από μόνο του σε ξυπνάει περισσότερο. Ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και αξίζαμε να κερδίσουμε. Πρέπει να χτίσουμε επάνω σε αυτό το ματς και να γίνουμε η ομάδα που πρέπει στο γήπεδο».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος: «Νομίζω πως ο Πανιώνιος ζει γι αυτά τα ματς. Οι παίκτες δείχνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε τέτοια ματς. Ο Πανιώνιος δεν θα τα παρατήσει ποτέ, ακόμη και στην θέση που είναι τώρα, θα το παλέψει μέχρι το τέλος, επειδή είναι ιστορική ομάδα. Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά, από το πρώτο λεπτό να μην τον υποτιμήσουμε τον Πανιώνιο. Τα πρώτα 25-30 λεπτά αν είμαστε καλοί όπως με τον Ολυμπιακό τότε θα πάρουμε τη νίκη».

Για την κακή παράδοση του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη: «Δεν γνωρίζω ακριβώς τι έχει γίνει αλλά θεωρώ πως ο Πανιώνιος έχει μια πολύ δύσκολη έδρα και γενικά, πάντα έβαζε δύσκολα στους μεγάλους. Δεν ξέρω γιατί ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια. Το πρωτάθλημα έχει αλλάξει πλέον δεν υπάρχουν εύκολες έδρες. Οι ομάδες κοιτάνε να «κλέψουν» παιχνίδια δεν παίζουν ανοιχτά. Είναι δύσκολο να ανοίξεις μια άμυνα. Αν βάλεις ένα γκολ σε μια ομάδα που παίζει πιο κλειστά, τότε το ματς αλλάζει. Ο Πανιώνιος θα παίξει στις αντεπιθέσεις και θα προσπαθήσει να «κλέψει» το παιχνίδι δεν μπορεί να μας παίξει στα ίσα. Αν βρούμε χώρους θα είναι εύκολο για μας. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει μπορούμε να αλλάξουμε την κακή παράδοση».

Για το πως περιμένει την επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη: «Όπως έχουν με εμένα τα πράγματα και τον Πανιώνιο, περιμένω πως θα πάω να δω φίλους, δεν έχω κακή σχέση με την ομάδα. Έχω φιλική σχέση. Υπάρχει αγάπη μεταξύ μας. Δεν υπάρχει εχθρικό κλίμα. Το περιμένω με χαρά αυτό το ματς».

Για το εάν το ντέρμπι βοήθησε στο να ανέβει η αυτοπεποίθηση των πρασίνων: «Νομίζω πως ναι επειδή δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, είναι η εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε μετά από πολλές δυσκολίες. Δείξαμε πως αν είμαστε μια οικογένεια στον αγωνιστικό χώρο τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε κάποιον. Μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς, ο Ολυμπιακός δεν μας απείλησε. Μείναμε συγκεντρωμένοι δεν τα παρατήσαμε όπως στα προηγούμενα ματς που όταν δεχόμασταν γκολ ήταν σα να μην μπορούμε να αντιδράσουμε. Προσπαθήσαμε μέχρι το 90 να ανατρέψουμε την κατάσταση. Αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι».

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται: «Η καλύτερη θέση για μένα είναι πίσω από το φορ. Όπως παίξαμε και με τον Ολυμπιακό, που παίζαμε με δύο και εγώ πιο ελεύθερος. Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια αριστερά. Σαν Δημήτρης καλύτερα στον άξονα πίσω από το φορ».

Για το αν αισθάνεται άγχος: «Δεν θα το πω άγχος. Κάνω κάτι που αγαπάω. Ίσως η εμπιστοσύνη που έχουν στο πρόσωπο μου, φέρνει λίγο πίεση παραπάνω να δείξω πράγματα. Δεν βοήθησαν τα αποτελέσματα. Εγώ προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να είμαι αυτός που πρέπει. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις γιατί θέλω να βοηθήσω την ομάδα θέλω να πιστεύω πως  θα είμαι καλύτερος στη συνέχεια»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.