ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: “Δεν ηρέμησα από την εμφάνισή ή τον βαθμό που πήραμε στο ντέρμπι”

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τις ελλείψεις και τα πλάνα του ενόψει Πανιωνίου, αλλά και για τα όσα περιμένει από τους παίκτες του.

Δώνης: “Δεν ηρέμησα από την εμφάνισή ή τον βαθμό που πήραμε στο ντέρμπι”

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στην κάμερα της Nova:

Είναι μια απουσία σημαντική για την ομάδα από την άλλη όμως θα πρέπει να το δούμε πιο ρεαλιστικά γιατί τα τρία πρώτα παιχνίδια δεν είχαμε καλή απόδοση, ούτε ο Φεντερίκο είχε καλή απόδοση. Γιατί αν δούμε πώς έχουμε σκοράρει, έχουμε σκοράρει μόνον από το σημείο του πέναλτι. Και το πλάνο της προετοιμασίας και το πλάνο των πρώτων παιχνιδιών ήταν ο βασικός μας σέντερ φορ αλλά εντάξει, στο ποδόσφαιρο θα υπάρχουν και τραυματισμοί, θα υπάρχουν και οι τιμωρίες και θα πρέπει και η ομάδα συνολικά και ο παίκτης που θα τον αντικαταστήσει να λειτουργήσουν καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον αν ο Περέα μπορεί να αντικαταστήσει τον Μακέντα: 

Εντάξει … τώρα εσείς μπορεί να θέλετε να σας απαντήσω για να δείτε ποιός θα παίξει (σ.σ. χαμόγελα). Και δεν πρόκειται να το κάνω. Δεν μπορούμε να το απαντήσουμε αυτό γιατί δεν έχει παίξει βασικός. Αυτό που μπορούμε ν’ απαντήσουμε είναι ότι μέχρι τώρα ο Περέα σε όσα ματς έχει χρησιμοποιηθεί έχει μπει με δύναμη, με ψυχή με καλή ταχύτητα στο παιχνίδι κι αυτό έδωσε προσφορά στην ομάδα. Άρα είναι ένα κομμάτι αυτό που ο κάθε ποδοσφαιριστής και ο Περέα, κάποια στοιχεία που έχει μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στον αγωνιστικό χώρο σ’ έναν καλύτερο βαθμό. Κάποια άλλα πράγματα θα πρέπει να ωριμάσει κι ο ίδιος καθώς είναι ένα παιδί μικρό. Νομίζω ότι μέχρι τώρα η προσφορά του στο λίγο χρόνο που είχε κάθε φορά ως αλλαγή είναι σημαντική και βοήθησε την ομάδα».

Φανέλα – ΕΠΟΣ: Η εμφάνιση της ADIDAS που θυμίζει τη σεζόν 1995-96! (pic)
Φανέλα – ΕΠΟΣ: Η εμφάνιση της ADIDAS που θυμίζει τη σεζόν 1995-96! (pic) 36.894 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το κατά πόσο το ντέρμπι βοήθησε στην αυτοπεποίθηση των παικτών:

«Για μένα δεν μπορώ να πω ότι με ηρέμησε η εμφάνιση ή ο βαθμός. Εντάξει, δείξαμε αντίδραση, ήμασταν μια ομάδα που είχε καλή συνοχή, παλέψαμε όλες τις μπάλες αλλά τα παιχνίδι αυτά είναι πολύ διαφορετικά από τα παιχνίδια που είχαν προηγηθεί κι από το παιχνίδι που έρχεται. Εμένα γενικώς μπορώ να πω ότι συνεχίζει η ομάδα να μ’ ανησυχεί από την εικόνα της, σε πράγματα που είναι βασικά για να κερδίσεις ένα παιχνίδι όπως το παιχνίδι της Κυριακής, σ’ ότι αφορά τη δημιουργία της, σ’ ότι αφορά τις επιλογές της στο αντίπαλο μισό, τις ατομικές ενέργειες, το να φέρεις επικίνδυνες καταστάσεις στον αντίπαλο τερματοφύλακα κι αυτήν είναι μια εικόνα η οποία συνεχίζεται και στην προπόνηση όπου πέρα από το κομμάτι της τακτικής, αν δε βελτιωθούν στο κομμάτι της ατομικής απόδοσης οι μεσοεπιθετικοί μας θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα».

Για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί το μεσοεπιθετικό κομμάτι:

«Νομίζω ότι όσον αφορά το τακτικό πλάνο και τη φιλοσοφία και την προσέγγιση του παιχνιδιού τις προηγούμενες εβδομάδες έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά σ’ ότι αφορά το μεσοεπιθετικό κομμάτι, πάντα σε όλες τις ομάδες, γιατί πέρα από το πώς μπορεί κάποιος να δημιουρήσει χώρο, πέρα από το πώς μπορείς να βγάλεις τη σέντρα, τις … τακτικές κινήσεις, νομίζω ότι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι όποιο κι αν είναι το τακτικό πλάνο οι παίκτες είναι αυτή που κάνουν τη διαφορά». Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα καλά στοιχεία που έχουν οι ποδοσφαιριστές μας. Κάποιοι μπορεί να είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός, κάποιοι μπορεί να είναι στο να κρατήσουν την μπάλα ή να έχουν καλή συνεργασία στο ένας – δύο. Άρα λοιπόν αυτά τα καλά στοιχεία που έχει ο κάθε μας παίκτης θα πρέπει αυτά να πάνε στο πιο υψηλό επίπεδο. Αυτήν τη στιγμή δεν είναι στο υψηλό τους επίπεδο, φαίνεται κι από τη διαδικασία της προπόνησης. Πρέπει – λοιπόν – εμείς να έχουμε ένα πλάνο συνοχής, ένα πλάνο το οποίο δε θα επιτρέψει στον αντίπαλο ιδιαίτερα πράγματα και να είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με το ντέρμπι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Για παράδειγμα εμείς έχουμε κάποιους παίκτες που μπορεί να είναι καλή στην ατομική ενέργεια. Ο Μολό ή ο Χατζηγιοβάννης, λέω δύο παίκτες που έχουν το κομμάτι της ταχύτητας ή της διείσδυσης με την μπάλα. Θα πρέπει αυτό να το δούμε και να περάσουν τον αντίπαλο για να φέρουν την μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο Μπουζούκης είναι ένας καλός παίκτης ο οποίος μπορεί να φτάσει στα τελειώμετα ή στις τελικές πάσες, πρέπει να το δούμε, δεν το έχουμε δει ακόμα. Οι επιθετικοί μας, ο Περέα, ο Μακέδα, ο Kαμπετσής, ο Βέργος, πάλι η εικόνα της προπόνησης, όταν θα έρθει η μπάλα εκεί πέρα δεν την βάζουμε την μπάλα εύκολα στα δίχτυα. Άρα εγώ μπαίνω σε μια διαδικασία με όλυς τους παίκτες, όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να έρθει λίγο μεγαλύτερη πίεση απέναντι στον τερματοφύλακα, είτε να φέρουμε καλύτερα την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή είτε με σέντρες από τους μπακ μας, από τους εξτρέμ μας είτε στο ατομικό στοιχείο, γιατί αυτήν τη στιγμή η εικόνα μας κι η αυτοπεποίθησή μας δεν είναι αυτήν τη στιγμή στο καλύτερο επίπεδο.

Ξέχασα και τον Μπεκ, ξέχασα και τον Ζαχίντ … Μη στεκόμαστε στα ονόματα, Εγώ μιλάω για τη συνολική εικόνα γιατί ο κάθε παίκτης ανάλογα με τα στοιχεία του μπορεί να μας δώσει το κάτι διαφορετικό. Άλλος μπορεί να δώσει το ένας εναντίον ενός, άλλος μπορεί να δώσει το κράτημα της μπάλας ή μια κάθετη πάσα όπως είναι ο Ζαχίντ. Ο Μπουζούκης μπορεί να δώσει και τα δύο για παράδειχγμα αλλά αυτό θα πρέπει να έρθει σε ένα υψηλό επίπεδο. Αυτήν τη στιγμή ακόμη και στη διαδικασία της προπόνησης δεν είμαστε στα όριά μας».

Για τον Ζαχίντ:

«Δεν περίμενα να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού γιατί το κομμάτι της ηγεσίας, το να είναι κάποιος ηγέτης μέσα στο γήπεδο δεν αφορά την ποιότητά του με την μπάλα στα πόδια. Αφορά τον τρόπο που λειτουργεί ακόμη κι όταν ένα παιχνίδι του πάει καλά ή του πάει άσχημα. Δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας ο Ζαχίντ. Ο Ζαχίντ είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να κινηθεί πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να δει γήπεδο, να κινηθεί και να περάσει την μπάλα κάθετα ή σε αλλαγές παιχνιδιού και να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή ώστε να γίνει και απειλητικός στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτήν τη στιγμή νομίζω πως θα είναι μεγάλο λάθος να επικεντρωθούμε μόνον σ’ έναν παίκτη γιατί στο κομμάτι αυτό δεν έχουμε πάρει από όλους μας τους παίκτες. Δηλαδή αν κάτσουμε να μετρήσουμε τις επιλογές μας, τον Μολό, τον Μπεκ, τον Χατζηγιοβάννη, τον Μπουζούκη, τον Ζαχίντ, τον Κολοβό, τον Μακέδα, μπορεί κάποια παιδιά να μην έχουν παίξει ακόμα αλλά και σ’ αυτά τα παιδιά η εικόνα τους στην προπόνηση πάλι δε με ικανοποιεί. Άρα είναι συνολικό το κομμάτι κι επικεντρωνόμαστε και στο κομμάτι το ψυχολογικό και στο κομμάτι της πίεσης στην προπόνηση ώστε να το αναπτύξουμε αυτό και να δείξουμε ότι σταδιακά μπορούμε να βελτιωθούμε στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας και να γίνουμε πιο απειλητικοί»

loading...
ΣΧΟΛΙΑ