ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο Δώνης ανησυχεί, ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για νίκη

Οι ατάκες του Γιώργου Δώνη για τη μεσοεπιθετική λειτουργία καταδεικνύουν την έντονη ανησυχία γι αυτό που δείχνει η ομάδα. Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο ματς στη Νέα Σμύρνη.

Ο Δώνης ανησυχεί, ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για νίκη

Οι ατάκες του Γιώργου Δώνη για τη μεσοεπιθετική λειτουργία καταδεικνύουν την έντονη ανησυχία γι αυτό που δείχνει η ομάδα. Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο ματς στη Νέα Σμύρνη.

Όταν αναλύσαμε όλα όσα είδαμε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, σταθήκαμε στην ψυχή, το πάθος και την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα για να φτάσει τελικά στο «Χ». Αυτά τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Δώνη ήταν αρκετά για να δείξουν ότι μπορούν σαφώς πολλά περισσότερα και πως  η εικόνα που είχαν δείξει στα προηγούμενα ματς, κυρίως με ΟΦΗ και Άρη, αδικούσε πρώτα απ’ όλα τους ίδιους. Σημαντικά όλα αυτά που είδαμε από τους πράσινους στο ντέρμπι και άκρως θετικά. Δεν αρκούν, όμως, για να κάνει ο Παναθηναϊκός μια σαφώς καλύτερη πορεία από πέρυσι και να αρχίσει, επιτέλους, ένα σερί νικών που είναι αναγκαίο.

Υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Ο Γιώργος Δώνης είπε στη σημερινή του συνέντευξη στη Nova όλα αυτά που βλέπουμε από τις αρχές της χρονιάς. Η ομάδα δε δημιουργεί, δεν παράγει φάσεις, άρα δε σκοράρει. Η μεσοεπιθετική λειτουργία είναι κακή. Μπορεί μεσοαμυντικά οι «πράσινοι» να βελτιώθηκαν πάρα πολύ στο ματς του ΟΑΚΑ, αλλά στο επιθετικό κομμάτι ήταν… λίγοι. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλο το 90λεπτο, ενώ είχαν την υπεροχή, έκαναν 3-4 φάσεις το πολύ! Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει το πρόβλημα είναι ότι το «τριφύλλι» έχει σκοράρει μόνο με πέναλτι! Σπάνιο…

Ο κόουτς της ομάδας προβληματίζεται από την εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι τόσο στα ματς, όσο και στις προπονήσεις. Βλέπει ότι πολλοί παίκτες ή καλύτερα όλοι που αγωνίζεται σε θέσεις τέτοιες και παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή φάσεων και γκολ είναι σε κακή κατάσταση. Επί της ουσίας, ο ίδιος ο Δώνης προσπαθεί με τη δουλειά να βελτιώσει αυτό το κομμάτι, αλλά πλέον χρόνος δεν υπάρχει. Δε βρισκόμαστε στην προετοιμασία, αλλά στην αρχή της σεζόν. Μιας σεζόν κακής μέχρι τώρα και δίχως νίκη για τον Παναθηναϊκό!

Η ομάδα «καίγεται» για το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη. Άλλο αποτέλεσμα δεν υπάρχει για τον Παναθηναϊκό πλην της κατάκτησης των τριών βαθμών. Σαν να μην έφταναν όλα τα θέματα και τα προβλήματα, θα είναι απών και ο βασικός επιθετικός, ο Κίκο Μακέντα, από τον οποίος περιμένεις να πάρει στις πλάτες του την επίθεση.

Το ματς δε θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να δείξουν την ίδια ψυχή και ενέργεια κόντρα στον  Πανιώνιο, αλλά θα πρέπει και να βελτιώσουν πάρα πολλά στη δημιουργία τους. Αλλιώς, θα φύγουν ξανά με σκυμμένα κεφάλια από τη Νέα Σμύρνη. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ