ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Κολιτσιδάκης στο Panathinaikos24.gr: «Να βγουν μπροστά οι επιφανείς Παναθηναϊκοί»

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης μίλησε στο Panathinaikos24.gr για το κακό ξεκίνημα που έκανε η ομάδα, δίχως να διστάσει να αναδείξει τα αίτια της εικόνας που έδειξαν οι πράσινοι στα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Παράλληλα, υπερτόνισε την ανάγκη να βγουν μπροστά οι επιφανείς Παναθηναϊκοί, ώστε να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Κολιτσιδάκης στο Panathinaikos24.gr: «Να βγουν μπροστά οι επιφανείς Παναθηναϊκοί»

Ένας από τους καλύτερος αμυντικούς που έχουν περάσει από το τριφύλλι, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη μέχρι πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, για τις ευθύνες που υπάρχουν στους διοικούντες ενώ καταθέτει και την άποψη του για το πως θα γίνει το τριφύλλι ξανά μεγάλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Κολιτσιδάκη στο Panathinaikos24.gr:

Πως είδατε τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού;

«Πιστεύω ότι οι αυτές οι κινήσεις δεν είναι από το πάνω ράφι. Θεωρώ ότι είναι μεταγραφές που έγιναν απλά για να συμπληρώσουν το ρόστερ. Οι πιο πολλοί απ΄ αυτούς δεν είναι για βασικοί. Αυτόν που έχω ξεχωρίσει είναι ο Περέα. Κάθε φορά που έχει μπει ως αλλαγή έχει κάνει τη διαφορά.

Είναι πολύ κινητικός, ξέρει μπάλα και έχει ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είδαμε και τον Σένκεφελντ, ο οποίος έδειξε ικανός για να βοηθήσει. Οι παίκτες έχουν αποκτηθεί πολύ αργά και χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα. Κάθε Κυριακή η ομάδα έχει διαφορετική ενδεκάδα. Φαίνεται ότι ο προπονητής δεν ξέρει καλά τους παίκτες. Ο Νούνες, ας πούμε, έκανε σημαντικά λάθη, αλλά η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική του».

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 10.345 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ποια είναι η γνώμη σας για τη μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας;

«Ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα και δέχεται εύκολα γκολ, όπως έχουμε δει στις πρώτες αγωνιστικές. Οι αμυντικοί έκαναν πολλά ατομικά λάθη. Με τον Ολυμπιακό υπήρξε βέβαια μία βελτίωση, αλλά δεν είναι κριτήριο αυτό το ματς, μιας και είναι ντέρμπι, όπου όλοι οι παίκτες παίζουν στα “κόκκινα”. Επίσης θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το ματς με την σοβαρότητα που θα έπρεπε. Στο συγκεκριμένο ματς ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς μιας και ήταν καλύτερος. Δεν έδειξε κάτι το φοβερό, αλλά φάνηκε ότι ήθελε πιο πολύ τη νίκη. Είναι γεγονός ότι η ομάδα στα πρώτα ματς δεν έχει καλή εικόνα. Μακάρι η εμφάνιση με τον Ολυμπιακό να αλλάξει τα δεδομένα και στα επόμενα ματς το τριφύλλι να εμφανιστεί καλύτερο».

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το βασικό πρόβλημα της ομάδας;

« Κοίταξε όταν είσαι απ΄έξω δεν μπορείς να διακρίνεις ακριβώς το πρόβλημα. Στα προηγούμενα τα βασικά προβλήματα ήταν οι ελλείψεις σε συνοχή, σε παθός και σε κίνητρο. Δεν είναι δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός έχει τόσο κακούς παίκτες, ώστε να δέχεται 4 γκολ από τον Άρη και 3 γκολ από τον ΟΦΗ. Για μένα πιο πολύ είναι η συνοχή της ομάδας.

Αν θυμάσαι το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλή παρουσία στα φιλικά με διαφορετική ενδεκάδα και μετά ξαφνικά είδαμε κάποιους καινούριους παίκτες που δεν τους είχαμε ξαναδεί. Οι παίκτες δεν μπορούσαν στα τελευταία ματς να συνεργαστούν μεταξύ τους. Γι΄ αυτό και λέω ότι πρέπει να υπάρξει μία σταθερότητα, πράγμα που δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αν σκεφτεί κανείς ότι σιγά – σιγά ενσωματώνονται οι νέοι παίκτες στην ομάδα. Όλα αυτά είναι βασικά προβλήματα για μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, που θέλει να πρωταγωνιστεί».

Υπάρχει καμία ατομική ευθύνη για την μέχρι τώρα εικόνα του Παναθηναϊκού;

«Ο σχεδιασμός της ομάδας δεν ήταν καλός. Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι οι πράσινοι άργησαν να πραγματοποιήσουν τις μεταγραφικές κινήσεις . Δεν ξέρω τι προβλήματα ρευστότητας έχει ομάδα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ευθύνη έχουν αυτοί οι οποίοι έκαναν τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά.  Η ομάδα δεν σχεδιάστηκε σωστά και γι΄ αυτό δεν ήταν έτοιμη όταν ξεκίνησε το νέο φετινό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός ακόμα μοντάρεται και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο. Εκεί υπάρχει η ευθύνη».

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση;

«Απέναντι στον Ολυμπιακό οι παίκτες έδειξαν πάθος και διάθεση. Αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι. Αν το τριφύλλι έκανε το λεγόμενο… restart στο ματς με τον Ολυμπιακό θα φανεί στη συνέχεια. Δεν είναι κριτήριο το ματς με τον Ολυμπιακό. Απέναντι στον Πανιώνιο οι πράσινοι πρέπει να πάνε εκεί για να κερδίσουν.

Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός σ΄αυτό το ματς τότε θα μπορέσουμε να πούμε ότι κάπως αλλάζει η κατάσταση. Αν όμως κατέβει όπως στα προηγούμενα ματς πριν τον Ολυμπιακό τότε η ομάδα έχει σοβαρό πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός φέτος πρέπει να μπει στην 6αδα για να… σωθεί κάπως η κατάσταση. Θα είναι τραγικό αν δεν το καταφέρει αυτό. Τα επόμενα παιχνίδια είναι σημαντικά για τον Παναθηναϊκό, ώστε να δείξει ότι κάτι γίνεται».

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο φέτος στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος να μην χρησιμοποιούνται τόσοι νεαροί Έλληνες όσοι πέρυσι. Ποια είναι η άποψη σας γι΄αυτό;

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στον Παναθηναϊκό. Αν θυμάσαι και τότε με τον Γιάννη Αναστασίου ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει την πρώτη χρονιά με αρκετούς νεαρούς Έλληνες και την δεύτερη χρονιά το πλάνο αυτό άλλαξε τελείως. Τότε η ομάδα δεν πήγε καλά και έτσι έφυγε ο Αναστασίου. Η φετινή χρονιά λοιπόν μου θυμίζει εκείνη την χρονιά. Εγώ προσωπικά θεωρώ λάθος αυτή την κίνηση. Για μένα το καλύτερο δυνατό σενάριο θα ήταν τρεις καλές μεταγραφές οι οποίες θα πλαισίωναν τους νεαρούς. Τώρα το να γίνονται τόσες μεταγραφές μέτριων παικτών… αυτό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα».

Πως ο Παναθηναϊκός θα γίνει ξανά μεγάλος;

«Το έχω πει αρκετές φορές. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει το δικό του γήπεδο και να πάρουν την ομάδα επιχειρηματίες τύπου Γιαννακόπουλου. Οι μεγάλες ομάδες θέλουν παράγοντες που να γνωρίζουν πράγματα σχετικά με τον αθλητισμό και να μπορούν οικονομικά να στηρίξουν την ομάδα όταν αυτή το χρειάζεται. Όπως ο Ολυμπιακός όταν πήρε το Καραϊσκάκη απέκτησε μία ισχυρή ομάδα, όπως το κάνει η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα και δεν γίνεται να μην έχει δικό της γήπεδο».

Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με το PAO Alive;

«Δεν είναι εύκολο ο κόσμος να βάλει χρήματα στην περίοδο που διανύουμε. Η κεντρική ιδέα για να αναγεννηθεί η ομάδα είναι να φτιαχτεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.  Αν ο Παναθηναϊκός φτιάξει δικό του γήπεδο θα μπορέσει να προσελκύσει και επενδυτές. Πρέπει να βγουν μπροστά οι επιφανείς Παναθηναϊκοί και να βοηθήσουν αλλιώς δεν θα βρεθεί λύση. Αν το γήπεδο ξεκινήσει από φέτος αυτοί που θέλουν να επενδύσουν θα επενδύσουν από τώρα και έτσι ο Παναθηναϊκός θα γίνει ξανά μεγάλος».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.