ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-1: Μαέστρος Ζαχίντ και πρώτη νίκη

Το πολύ ωραίο γκολ του Ζαχίντ στο 20ο λεπτό έφερε την πρώτη νίκη για τους πράσινους στο φετινό πρωτάθλημα. Έχασαν ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ οι πράσινοι, με τους Ινσούα και Μπουζούκη να βλέπουν τις προσπάθειές τους να καταλήγουν στο δοκάρι.

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-1: Μαέστρος Ζαχίντ και πρώτη νίκη

Όπως αναμενόταν, ο Γιώργος Δώνης έριξε στη μάχη τον νεαρό Περέα, ο οποίος πήρε τη θέση του τραυματία Κίκο Μακέντα. Ο Κολομβιανός είχε πίσω του ως στήριγμα τον Ζαχίντ, ο οποίος πήρε ακόμη μία ευκαιρία από τον Δώνη. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, με τους Σένκεφελντ και Πούγγουρα να συνθέτουν δίδυμο στην άμυνα και τους Ινσούα (αριστερά) και Γιόχανσον (δεξιά) να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας. Οι Κουρμπέλης και Δώνης τοποθετήθηκαν στον άξονα, με τον Μολό και τον Μπουζούκη στα “φτερά”.

Ο Ζαχίντ έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι θα προσπαθήσει να πάρει πρωτοβουλίες για να διασπάσει την άμυνα του Πανιωνίου, με την εξαιρετική του προσπάθεια στο 4ο λεπτό να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ των γηπεδούχων. Μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει με ευκολία τα ηνία του ματς, δίχως όμως να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των “κυανέρυθρων”. Αυτός που έδωσε τη λύση, ήταν ο Γκαγιάς Ζαχίντ. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός με εξαιρετική ντρίμπλα και εξίσου ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό (0-1, 20′), σημειώνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας πέρα από το σημείο του πέναλτι για φέτος.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για το πρώτο του “τρίποντο” στο φετινό πρωτάθλημα και προσπάθησε να φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά θα “καθάριζε” την υπόθεση στη Νέα Σμύρνη. Και έφτασε αρκετά κοντά λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από ωραία ανάπτυξη της ομάδας με τον Μολό από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ινσούα, ο Αργεντινός σούταρε και είδε τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι του Κότνικ.

Η μισή δουλειά είχε γίνει στη Νέα Σμύρνη, άλλα όλοι ήξεραν ότι τα πάντα θα κριθούν εάν μπει ένα δεύτερο γκολ. Κι αυτό έψαξαν οι πράσινοι από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Στο 47ο λεπτό, ο Περέα έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Κότνικ να σώζει την προσπάθεια του νεαρού, ενώ στο 51ο λεπτό, ο Ζαχίντ ολομόναχος τέσταρε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι τον γκολκίπερ του Πανιωνίου, με τον Κότνικ να σώζει ξανά την εστία του. Στο 63′, ήρθε νέα απειλή με τον Ζαχίντ, με το σουτ του να καταλήγει εκτός εστίας, με τον Γιώργο Δώνη να κάνει στη συνέχεια τις πρώτες του διορθωτικές κινήσεις. Ο κόουτς του τριφυλλιού πέρασε τον Δημήτρη Κολοβό στην θέση του Περέα στο 66ο λεπτό.

Ωστόσο, το δεύτερο γκολ δεν ήρθε. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι δυνατές μονομαχίες βγήκαν στο προσκήνιο. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Πανιωνίου για απειλή στην εστία του Διούδη, η άμυνα του τριφυλλιού ήταν σταθερότατη, με τον Σένκεφελντ να πραγματοποιεί ακόμη μια καλή εμφάνιση, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μολό (71′ Μπεκ), Μπουζούκης (88′ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ, Περέα (66′ Κολοβός)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ