ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Η απελευθέρωση του Ζαχίντ απελευθέρωσε όλη την ομάδα

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, πήρε μια νίκη – βάλσαμο με τον Ζαχίντ να βγάζει μάτια, αλλά καλείται να συνεχίσει τη δουλειά και να κάνει σερί. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Η απελευθέρωση του Ζαχίντ απελευθέρωσε όλη την ομάδα

Αυτός ο Ζαχίντ ήταν ο παίκτης που βλέπαμε το καλοκαίρι στα φιλικά και αυτός που ο Δώνης περίμενε να… λυθεί και να κάνει τη διαφορά. Και αυτός ο Ζαχίντ, όπως φάνηκε στο ματς στη Νέα Σμύρνη, μπορεί να παρασύρει όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού και να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς σε νίκες σαν αυτή με τον Πανιώνιο.

Ο Δώνης μίλησε για αφέλεια της ομάδας του, όμως αυτή η αφέλεια έχει να κάνει με το τελείωμα των φάσεων και τις πολλές ευκαιρίες που ναι μεν δημιούργησε, πλην όμως έχασε ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα το ματς να παραμένει ανοιχτό έως το φινάλε. Ωστόσο, οι πράσινοι έκαναν σίγουρα την καλύτερη και πιο μεστή εμφάνισή τους έως τώρα, μην επιτρέποντας στον Πανιώνιο να μπει με αξιώσεις στην περιοχή τους. Ήταν το δεύτερο σερί παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να τον απειλήσει. Το ίδιο συνέβη και με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Δώνη είχε κοντά τις γραμμές της, με αποτέλεσμα το πρέσινγκ να λειτουργεί καλά και να μην επιτρέπει στον Πανιώνιο να φτιάξει παιχνίδι. Δύο τελικές είχαν όλες κι όλες οι γηπεδούχοι, έναντι δώδεκα του Παναθηναϊκού εκ των οποίων οι έξι ήταν από τον κορυφαίο Ζαχίντ.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η συνεργασία του Ζαχίντ με τον Μπουζούκη. Ο νεαρός Έλληνας ήταν κι αυτός ορεξάτος, έτρεξε, έκλεψε μπάλες, πήγαινε με δύναμη στις φάσεις, έπαιξε με πολύ μυαλό και έβγαλε την ποιότητά του. Με τον Ζαχίντ στο πλάι του μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα οι δυο τους κι αν βρει ο Παναθηναϊκός ακόμα έναν στα αριστερά που να κάνει σωστά τη δουλειά, θα γίνει ακόμα καλύτερος και πιο επικίνδυνος.

Ο Μολό έδειξε και πάλι βαρύς, αν και είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από τα άλλα ματς, ο Κολοβός δείχνει να θέλει χρόνο και όσο μπήκε δεν βοήθησε, δείχνοντας και πάλι ότι στην κορυφή της επίθεσης ίσως και να μην μπορεί.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει μια νίκη σε ματς «τελικό» και επιβεβαιώνει για δεύτερη σερί Κυριακή πως πια έχει αρχίσει να παίρνει ανοδική πορεία. Σφιχτός και μαζεμένος με τον Ολυμπιακό, περισσότερο απελευθερωμένος και με επιθετικό προσανατολισμό κόντρα στον Πανιώνιο, που έπρεπε να κυριαρχήσει και να μη δώσει δικαίωμα αμφισβήτησης. Τα κατάφερε, πήρε το τρίποντο που είχε ανάγκη και καλείται να συνεχίσει τη δουλειά.

ΥΓ: Ο Ευαγγέλου δεν έδειξε κόκκινη στον Μανιάτη που έριξε σφαλιάρα εκτός φάσης. Προφανώς αν έριχνε μπουνιά θα του έδειχνε. Αλλά χτύπημα το ένα, χτύπημα και το άλλο. Προφανώς ο Ευαγγέλου δεν ξέρει τους κανονισμούς. Άρα δεν κάνει για διαιτητής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...