ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο «κανονικός» Ζαχίντ, ο ηγέτης Σένκεφελντ και ο… άλλος Δώνης

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και όλα όσα είδαμε στη Νέα Σμύρνη από παίκτες, αλλά και προπονητή.

Ο «κανονικός» Ζαχίντ, ο ηγέτης Σένκεφελντ και ο… άλλος Δώνης

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και όλα όσα είδαμε στη Νέα Σμύρνη από παίκτες, αλλά και προπονητή.

*Για τη σημαντικότητα της νίκης του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη, έχουν ειπωθεί και έχουν αναλυθεί τα πάντα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα για το «τριφύλλι» ήρθε και αυτό από μόνο του είναι το πιο σπουδαίο από τη χθεσινή μέρα. Είχαμε τονίσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι το μοναδικό ζητούμενο για την ομάδα ήταν το «τρίποντο», έστω και με… μισό μηδέν. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

*Κατανοητοί και απολύτως λογικοί οι προβληματισμοί του Γιώργου Δώνη. Μπορεί η νίκη να ήρθε (έστω κι αν χρειάστηκαν 5 εβδομάδες για να συμβεί κάτι τέτοιο!), αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά είναι σε κακή κατάσταση κι αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη. Αν χθες ο Ζαχίντ δεν είχε κέφια και αν οι «πράσινοι» έπαιζαν σε μια έδρα με έναν πιο δυνατό αντίπαλο, το πιθανότερο είναι ότι σήμερα θα συζητούσαμε ξανά για κακό αποτέλεσμα. Υπάρχουν θέματα, λοιπόν, τα οποία και πρέπει να λυθούν. Ένα απ’ αυτά είναι και η επιπολαιότητα που έδειξαν οι παίκτες του Δώνη στα τελειώματα χθες…

*Ο Γκίας Ζαχίντ είναι αυτός που είδαμε χθες. Ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, που βλέπει γήπεδο (χαρακτηριστική η φάση του γκολ), που δεν του παίρνεις την μπάλα εύκολα από τα πόδια και που αν βρει χώρο μπορεί να γίνει επικίνδυνος είτε με ατομική ενέργεια, είτε μοιράζοντας την μπάλα σωστά στους συμπαίκτες του. Ας έχουμε υπομονή και μπορεί να δούμε σπουδαία πράγματα από τον Νορβηγό άσο. Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι η θέση που του ταιριάζει καλύτερα απ’ όλες είναι αυτή στην οποία βρέθηκε χθες. Πίσω από τον επιθετικό, έχοντας ελευθερία κινήσεων.

*Ο Μπάρτ Σένκεφελντ για δεύτερο σερί παιχνίδι ήταν απολαυστικός. Ηγέτης στην άμυνα, με καίριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, με σιγουριά στις κινήσεις του, με καλή τεχνική κατάρτιση, με ηρεμία και με την ικανότητα να ανεβάζει την ομάδα κουβαλώντας την μπάλα (το έκανε 2-3 φορές). Το γεγονός ότι η άμυνα της ομάδας είναι βελτιωμένη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Ολλανδό στόπερ, ο οποίος παίρνει φανέλα βασικού στο σπίτι του.

*Ο Γιώργος Δώνης φαίνεται να έχει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Πλέον, είναι πιο αυστηρός με τους ποδοσφαιριστές του, πιο «αυταρχικός». Αυτό φαίνεται τόσο από τις κινήσεις του στο γήπεδο, όσο και από τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ελληνας προπονητής δεν είναι χθεσινός και φυσικά γνωρίζει πολύ καλά το πώς σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές (υπήρξε για πολλά χρόνια και σε τοπ επίπεδο). Ξέρει, επίσης, πάρα πολύ καλά τον Παναθηναϊκό και τη νοοτροπία που πρέπει να υπάρχει στην ομάδα. Το «τραίνο» έχει παρατηρήσει ότι δεν είναι όλα τα κακώς κείμενα θέμα δουλειάς. Είναι και θέμα νοοτροπίας ορισμένων. Ετσι, λοιπόν, έχει αποφασίσει να σφίξει τα λουριά και να γίνει πιο σκληρός. Και καλά κάνει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE