ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

O Γκιστ με… ράστα και κορδέλα εναντίον του Παναθηναϊκού (pics)

Έχουν αλλάξει πολλά από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός τέθηκε αντιμέτωπος με τον Τζέιμς Γκιστ.

O Γκιστ με... ράστα και κορδέλα εναντίον του Παναθηναϊκού (pics)

Την Πέμπτη (3/10), οι πράσινοι κάνουν πρεμιέρα στη φετινή Euroleague κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Ένα ματς το οποίο έχει τη σημασία του, καθώς πέρα από την πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση της ομάδας για τη σεζόν 2019-20, οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα δουν για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια τον Τζέιμς Γκιστ με άλλη φανέλα πέρα από την πράσινη.  Έπειτα από επτά χρόνια, αρκετές θεαματικές στιγμές, 11 κούπες (5 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδος), ο Γκιστόπουλος επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά ως αντίπαλος και αναμένεται να τύχει θερμής υποδοχής από τον κόσμο αλλά και τους παλιούς του συμπαίκτες.

Για να βρούμε την τελευταία φορά στην οποία ο Γκιστ βρήκε απέναντί του τον Παναθηναϊκό, πρέπει να “μεταφερθούμε” επτά χρόνια και οκτώ μήνες πίσω, στην 9η Φεβρουαρίου του 2012. Τότε, ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς, του Διαμαντίδη, του Τσαρτσαρή, του Σάρας, του Καλάθη, του Μπατίστ και των υπολοίπων, είχε αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο του Top 16 της Euroleague. Οι πράσινοι επικράτησαν με 72-62, κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Σε εκείνο το ματς, o Γκιστ είχε μείνει στα “ρηχά”. Ο 25χρονος -τότε- φόργουορντ, με τη ράστα και την κορδέλα, πάτησε στο παρκέ για 8:45 δίχως να σκοράρει (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), μαζεύοντας 4 ριμπάουντ. Δέκα μήνες αργότερα, ο Παναθηναϊκός έφερε στην Αθήνα τον Αμερικανό, σε μία πρωτότυπη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κίνηση, στέλνοντας στη Μάλαγα τον Άντι Πάνκο για να ντύσει στα πράσινα τον απόφοιτο του Μέριλαντ, που από Γκιστ έγινε… Γκιστόπουλος, μένοντας για επτά χρόνια στην Ελλάδα.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.878 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...