ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Euroleague 2019/20: Τι και ποιους θα βρει στον δρόμο του ο Παναθηναϊκός

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα ρόστερ των 17 ομάδων που θα συμμετάσχουν στη Euroleague για τη σεζόν 2019/20.

Euroleague 2019/20: Τι και ποιους θα βρει στον δρόμο του ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ώρα 20:00, τοποθεσία: Μόσχα. Η αναμέτρηση Χίμκι – Μακάμπι ανοίγει την αυλαία της νέας σεζόν στη Euroleague, η οποία θα διαφέρει από την προηγούμενη. Φέτος, ο Παναθηναϊκός θα βρει δύο παραπάνω αντιπάλους στον διάβα του, καθώς οι ομάδες αυξήθηκαν από 16 σε 18, ανεβάζοντας τον ανταγωνισμό αλλά και τη συχνότητα των παιχνιδιών.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τις απαραίτητες προσθήκες, ενισχύοντας το ρόστερ του με μεταγραφές ξένων παικτών, καθώς από το περσινό ρόστερ έμεινε μόνο ο Ντεσόν Τόμας (ως μη Έλληνας), με τους Φριντέτ, Τζόνσον, Ουάιλι, Μπεντίλ, Μπράουν και Ράις να φορούν πλέον τα πράσινα. Με τους… υπόλοιπους 17 όμως τι συμβαίνει; To Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα ρόστερ των ομάδων που θα αγωνιστούν στη φετινή Euroleague και τις οποίες θα βρει απέναντί του ο Παναθηναϊκός.

Άλμπα Βερολίνου

Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη νέα Euroleague και έρχεται για να αποδείξει ότι τα «φώτα» δεν πρέπει να «πέφτουν» μόνο πάνω στη Μπάγερν. Οι πρωτευουσιάνοι κράτησαν στον πάγκο τους τον Αϊτο Ρενέσες, αλλά και τον Πέιτον Σίβα, ενώ καλωσόρισαν μεταξύ άλλων και τον έμπειρο Μάρκους Έρικσον.

Οι μεταγραφές: Τάιλερ Κάβανο (Γιούτα Τζαζ), Μακάι Μέισον (Μπέιλορ), Μάρκους Έρικσον (Γκραν Κανάρια)

Το ρόστερ

Αναντολού Εφές

Πέρσι έφτασε μέχρι την «πηγή», αλλά βρήκε απέναντί της την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του Final-4. Η Εφές θέλησε να «χτίσει» πάνω σε αυτήν την επιτυχία, διατηρώντας σχεδόν όλο τον περσινό της «κορμό» (βλέπε Μίσιτς, Λάρκιν, Ντάνστον και λοιπούς), προσθέτοντας στο παζλ κομμάτια όπως ο Σίνγκλετον και ο Άλεκ Πίτερς.

Οι μεταγραφές: Άλεκ Πίτερς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τολγκά Γετσίμ (Μπαντίρμα), Κρις Σίνγκλετον (Μπαρτσελόνα)

Το ρόστερ

Αρμάνι Μιλάνο

Μετά το περσινό «φιάσκο» (αποτυχία πρόκρισης στα πλέι οφ), δόθηκε το σύνθημα για rebuild, με τον Ετόρε Μεσίνα να παίρνει τα «κλειδιά» και προσθήκες όπως ο Σέρχι Ροντρίγκες και ο Σέλβιν Μακ να παίρνουν το αεροπλάνο για το Μιλάνο, με τον Λουίς Σκόλα να είναι το… κερασάκι στην τούρτα. Και φέτος, το σύνθημα για την Αρμάνι είναι να… πάει μακριά τη βαλίτσα. Μένει να φανεί αν θα το καταφέρει.

Οι μεταγραφές: Άαρον Ουάιτ (Ζαλγκίρις), Σέλβιν Μακ (Χόρνετς), Μάικλ Ρολ (Μακάμπι), Ρικάρντο Μορασίνι (Μπρίντιζι), Πολ Μπιλίγκα (Βενέτσια), Σέρχι Ροντρίγκεθ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Λουίς Σκόλα, Ετόρε Μεσίνα (Σπερς)

Το ρόστερ

Ερυθρός Αστέρας

Η «Ζβέζντα» επέστρεψε στη Euroleague και στοχεύει να βάλει δύσκολα στις ομάδες πρώτης ταχύτητας. Κάτι που το μαρτυρούν και οι κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τον Ντέρικ Μπράουν, τον Λορένζο Μπράουν, τον Κούζμιτς και τον επί επτά χρόνια «πράσινο», Τζέιμς Γκιστ να μετακομίζουν στο Βελιγράδι.

Οι μεταγραφές: Ντέρικ Μπράουν (Εφές), Λορένζο Μπράουν (Τορόντο Ράπτορς), Όγκνιεν Κούζμιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Τσαρλς Τζένκινς (Χίμκι), Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός), Μάρκο Παβίσεβιτς.

Το ρόστερ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπαίνει στη νέα σεζόν με τον «αέρα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, γνωρίζοντας μεν ότι είναι δύσκολο να επαναλάβει το κατόρθωμά της. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την κορυφή. Οι φετινές προσθήκες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Στο ρόστερ της «αρκούδας» βρίσκεται ο Κώστας Κουφός αλλά και ο Μάικ Τζέιμς.

Οι μεταγραφές: Νταρούν Χίλιαρντ (Μπασκόνια), Ρον Μπέικερ (Ουίζαρντς), Μάικ Τζέιμς (Αρμάνι Μιλάνο), Γιοχάνες Βόιτμαν (Μπασκόνια), Γιάνις Στρέλνιεκς (Ολυμπιακός), Κώστας Κουφός (Σακραμέντο Κινγκς)

Το ρόστερ

Μπαρτσελόνα

Αν υπήρχε κούπα για τους πρωταθλητές των μεταγραφών, τότε η Μπαρτσελόνα θα τη σήκωνε… πανεύκολα. Οι Καταλανοί είχαν ένα… οργιαστικό καλοκαίρι σε μεταγραφικό επίπεδο, ανεβάζοντας το μπάτζετ στα ουράνια. Το ρόστερ της μπορεί να ζαλίζει, αλλά το τι θα γίνει στο παρκέ, είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα του κόουτς Πέσιτς.

Οι μεταγραφές: Μάλκολμ Ντιλέινι (Ντονγκουάν), Μπράντον Ντέιβις (Ζαλγκίρις), Άλεξ Αμπρίνες (Οκλαχόμα Θάντερ), Κόρι Χίγκινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νίκολα Μίροτιτς (Μπακς)

Το ρόστερ

Μπάγερν Μονάχου

Πλέον, δεν θα είναι η μόνη γερμανική ομάδα στον θεσμό, όμως έχει αποκτήσει το know-how και θέλει να ανέβει επίπεδο. Κάτι που φανερώθηκε από το «μπαμ» με την απόκτηση του Γκρεγκ Μονρό. Συνολικά, έγιναν επτά μεταγραφές για τους Βαυαρούς, οι οποίοι φιλοδοξούν να κάνουν τους «μεγάλους» να περάσουν δύσκολα στο Μόναχο.

Οι μεταγραφές: Τζον Εστίς (Όστιν Σπέρς), Γκρεγκ Μονρό (76ers), Ματίας Λεσόρ (Μάλαγα), ΝτεΜάρκους Νέλσον (Βιλερμάν), Ντιέγκο Φλακαντόρι (Τρέντο), Τι Τζέι Μπρέι (Βέχτα), Πολ Ζίπσερ (Μπούργος)

Το ρόστερ

Φενέρμπαχτσε

Η κορυφή είναι… μονόδρομος για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία πέρσι έπεσε… θύμα της Εφές στο Final-4 και δεν κατάφερε να διεκδικήσει την κούπα. Ο Σλούκας παρέμεινε κάτοικος Πόλης, όπως και οι Ντατόμε, Βέσελι, Μαχμούτογλου και Ντίξον. Στο ρόστερ προστέθηκαν οι Ντέρικ Ουίλιαμς, Λέον Βέστερμαν και ο εξαιρετικός Νάντο Ντε Κολό.

Οι μεταγραφές: Ντέρικ Ουίλιαμς (Μπάγερν), Λέο Βέστερμαν (Ζαλγκίρις), Μπερκάι Καντάν (Μπουγιουκτσέμεζε), Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βλάντιμιρ Στίματς (Τουρκ Τέλεκομ)

Το ρόστερ

Χίμκι

Ολικό… ρεκτιφιέ για τη Χίμκι, η οποία εξακολουθεί να μεν ως σημείο αναφοράς τον Αλεξέι Σβεντ, αλλά θα παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ τη νέα σεζόν, ελπίζοντας πως τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα από πέρσι. Ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Γερέμπκο, Μπέρτανς και Μοζγκόβ.

Οι μεταγραφές: Τιμοφέι Μοζγκόφ (Μάτζικ), Ντέβιν Μπούκερ (Μπάγερν Μονάχου), Τζέρεμι Έβανς (Νταρουσάφακα), Κρις Κράμερ (Λιέτουβος Ρίτας), Εβγκένι Βαλίεφ (Ζενίτ), Γιόνας Γερέμπκο (Ουόριορς), Γιάνις Τίμα (Ολυμπιακός), Ντάιρις Μπέρτανς (Πέλικανς), Στέφαν Γιόβιτς (Μπάγερν), Αντρέι Ντεσιάτνικοφ (Ζενίτ), Σεργκέι Καράσεφ (Ζενίτ).

Το ρόστερ

Μπασκόνια

Στα πλαίσια αλλαγών βρίσκονται και οι Βάσκοι, οι οποίοι έχασαν (ως είθισται) πολύτιμες μονάδες το καλοκαίρι και τις αντικατέστησαν με παίκτες που ίσως μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Μάικλ Έρικ, ο Νικ Στάουσκας είναι μερικές από τις κινήσεις που ξεχωρίζουν.

Οι μεταγραφές: Πιέρια Χένρι (Ούνικς Καζάν), Νικ Στάουσκας (Καβαλίερς), Μάικλ Έρικ (Νταρουσάφακα), Ακίλε Πολονάρα (Σάσαρι), Γιουσουφά Φολ (Στρασβούργο)

Το ρόστερ

Βιλερμπάν

Άρωμα Γαλλίας στη Euroleague, με τον πρόεδρο Τόνι Πάρκερ να προσδίδει την απαραίτητη λάμψη. Η Βιλερμπάν θα πάει για το καλύτερο δυνατό, έχοντας ορισμένους παίκτες με εμπειρία από τη Euroleague, όπως ο Έντουιν Τζάκσον και ο Αντουάν Ντιό, ενώ στο ρόστερ βρίσκεται και ο πρώην πράσινος, Άντριαν Πέιν.

Οι μεταγραφές: Τζόρνταν Τέιλορ (Λιμόζ), Τόνιε Γεκιρί (Γκαζιάντεπ), Ισμαέλ Μπακό (Αντβέρπ), Ριχάρντς Λομάρς (Βέντσπιλς), Αντουάν Ντιό (ανανέωση), Έντουιν Τζάκσον (Μπουντούτσνοστ), Μάθιου Στράζελ (Λυόν).

Το ρόστερ

Μακάμπι

Στο δεύτερο «Παύλος Γιαννακόπουλος» είδαμε ότι η «ομάδα του λαού» είναι φανερά ενισχυμένη, σε σχέση με πέρσι. Οι Ισραηλινοί θέλουν να επιστρέψουν στο υψηλό επίπεδο, έπειτα από αρκετά χρόνια απογοητεύσεων και σκαμπανεβασμάτων, ακολουθώντας μια σταθερή διαδικασία. Μονάδες όπως ο Κουίνσι Έισι, ο Οθέλο Χάντερ, ο Όμρι Κάσπι και ο «δικός μας», Τάιλερ Ντόρσι, πήγαν στο Τελ Αβίβ με στόχο να πετύχουν πράγματα.

Οι μεταγραφές: Κουίνσι Έισι (Σανς), Οθέλο Χάντερ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τάιλερ Ντόρσεϊ (Γκρίζλις), Νέιτ Ουόλτερς (Ζαλγκίρις), Ελίγια Μπράιαντ (Χάποελ Ελιάτ), Όμρι Κάσπι (Γκρίζλις), Σάντι Κοέν (Γκριν Μπέι).

Το ρόστερ

Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν για μία ακόμη σεζόν τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ προχώρησαν σε αρκετές κινήσεις για να γεμίσουν το ρόστερ, με δύο μεταγραφές Ελλήνων και έξι ξένουν να συμπληρώνουν το καρέ.

Οι μεταγραφές: Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Ολίμπια Μιλάνο), Μπράντον Πολ (Ζεγιάνγκ), Όγκουστιν Ρούμπιτ (Μπάμπεργκ), Κέβιν Πάντερ ( Μπολόνια), Ουέιντ Μπόλντουιν (Ράπτορς 905), Ίθαν Χαπ (Ουισκόνσιν), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Λαύριο)

Το ρόστερ

Ρεάλ Μαδρίτης

Στη Μαδρίτη έδωσαν βάρος στις ανανεώσεις, κρατώντας στο δυναμικό της ομάδας μονάδες όπως ο Ταβάρες, ο Καμπάτσο, ο Ρέγες, ο Τέιλορ και ο Κοζέρ. Το ρόστερ της Ρεάλ είναι ήδη «υπερηχητικό», οπότε δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός πως έγιναν μόλις δύο προσθήκες, συν του Κάρλος Αλοσέν που πήγε δανεικός στη Σαραγόσα. Ο Πάμπλο Λάσο υπέγραψε νέο συμβόλαιο και θέλει να το γιορτάσει με μια ακόμη εξαιρετική πορεία.

Οι μεταγραφές: Νίκολας Λαπροβίτολα (Χοβεντούτ), Τζόρνταν Μίκι (Χίμκι), Κάρλος Αλοσέν

Το ρόστερ

Βαλένθια

Ο έμπειρος Σαν Εμετέριο ανανέωσε το συμβόλαιό του, ενώ στην ομάδα προστέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Μότουμ, Κίνο Κολόμ και Τζόρνταν Λόιντ. Δεν θέλει να είναι από τις ομάδες που θα αποτελέσουν τον “σάκο του μποξ” για τους μεγάλους. Και θα το παλέψει για να μη συμβεί…

Οι μεταγραφές: Τζόρνταν Λόιντ (Ράπτορς), Μορίς Εντούρ (Ούνικς), Μπροκ Μότουμ (Εφές), Κίνο Κολόμ (Μπαχτσεσεχίρ), Βάνια Μαρίνκοβιτς (Παρτιζάν), Σέρτζι Γκαρσία (Μανρέσα)

Το ρόστερ

Ζαλγκίρις

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, το ρόστερ των Λιθουανών υπέστη… πλιάτσικο, με τους μεγάλους της Ευρώπης να παίρνουν από τα χέρια του Σάρας τους πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν. Όμως, ο Σάρας γνωρίζει ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα αποφύγεις, όποτε φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα του με μια νέα φουρνιά παικτών, στοχεύοντας να διατηρήσει τη Ζαλγκίρις σε καλό επίπεδο.

Οι μεταγραφές: Τζοκ Λαντέιλ (Παρτιζάν), Καρόλις Λουκοσιούνας (Σιαουλιάι), Νάιτζελ Χέιζ (Γαλατασαράι), Λούκας Λεκαβίτσιους (Παναθηναϊκός), Ζακ Λεντέι, Άλεξ Πέρεζ (Μπαντίρμα), Μαρτίνας Γκέμπεν (Γιουβέντους)

Το ρόστερ

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης

Last but not least… η Ζενίτ. Πήρε τη wild card από τον Τζόρντι Μπερτομέου και έγινε η τρίτη ομάδα από τη Ρωσία η οποία θα συμμετάσχει στη νέα διοργάνωση. Το καλοκαίρι έκανε κινήσεις ικανές για μια αξιοπρεπή πορεία (τα πάντα φυσικά θα φανούν στο παρκέ), με αποκορύφωμα την προσθήκη του Γκουστάβο Αγιόν.

Οι μεταγραφές: Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης), Άντριου Αλμπισί (Ανδόρρα), Άλεξ Ρένφρο (Παρτιζάν), Κόλτον Άιβερσον (Τενερίφη), Αντόν Πονκρασόφ (Ούνικς), Γουίλ Τόμας ( Βαλένθια), Ματέους Πονίτκα (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Τιμ Αμπρομάιτις (Τενερίφη), Όστιν Χόλινς (Βέχτα), Αντρέι Ζούμπκοφ (Χίμκι), Ντιμίτρι Κβοστόφ (Κουμπάν).

Το ρόστερ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.