ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζόνσον: “Ομάδα – ποίημα σε λίγο καιρό ο Παναθηναϊκός”

Ο Ουέσλι Τζόνσον μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή "Pick 'n' roll". Οι πρώτες του εμπειρίες από την Ελλάδα, το τι τον έκανε να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού, το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τους συμπαίκτες του αλλά και τη ζωή εδώ.

Τζόνσον:

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουέσλι Τζόνσον στην εκπομπή “Pick n Roll” και στον Βασίλη Σκουντή:

Για το αν έχει μάθει ελληνικά: “Όχι ακόμα, αλλά, όσο περνά η σεζόν, θα μάθω μερικές λέξεις”.

Για το πως θα παρουσίαζε τον εαυτό του: “Είμαι πολύ παρατηρητικός, ήσυχος, μου αρέσει να βλέπω πριν μιλήσω. Δεν ανοίγομαι εύκολα. Δε θα έλεγα ότι είμαι πολύ σοφός, αλλά έχω καλούς γονείς”.

Για την ατάκα του Αργύρη Πεδουλάκη περί draft… Αγίου Όρους: “Έχω πολλούς λόγους να χαμογελάω. Έχω μία όμορφη οικογένεια. Μπορεί οι συμπαίκτες μου να περνάνε δύσκολα, αλλά θέλω να είμαι ήρεμος για εκείνους και να τα ξεπερνάμε όλα”.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 15.560 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ότι άφησε το ΝΒΑ για την Ευρώπη: “Ένιωσα πως ήταν η ώρα. Μίλησα με την οικογένειά μου και τον μάνατζερ μου. Αυτή η επιλογή ήταν η καλύτερη για εμένα, να παίξω για ένα ιστορικό κλαμπ και δεν έπρεπε να χάσω την ευκαιρία”.

Για το τι του έκανε την πρώτη εντύπωση όταν έμαθε για τον Παναθηναϊκό: “Οι οπαδοί! Ήταν το βασικό κίνητρο. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική. Είδα πόσοι παίκτες είχαν παίξει στον Παναθηναϊκό και πόσους τίτλους είχαν κατακτήσει”.

Για το εάν ήξερε κάτι άλλο για την Ελλάδα πλην του Αντετοκούνμπο: “Ειλικρινά ήξερα μόνο για τον Γιάννη. Αλλά μίλησα και με τον Μπάιρον Σκοτ, που ήταν προπονητής μου στους Λέικερς και μου είπε κάποια πράγματα”.

Για το τι συνάντησε στην Ελλάδα: “Περπατούσαμε συνεχώς με την οικογένειά μου, βρήκαμε μία παιδική χαρά και περάσαμε ωραία. Δε βρήκα τίποτα περίεργο. Δίνω εύσημα στην γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά μου για’ αυτό”.

Για τον εαυτό του στο παρκέ: “Είμαι μία ήσυχη καταιγίδα! Είμαι συγκρατημένος, ήσυχος, αλλά αν με προκαλέσεις δε θες να είσαι τριγύρω (γέλια)!”.

Για το ευρωπαϊκό μπάσκετ: “Είδα το Παγκόσμιο Κύπελλο και πώς οι ευρωπαϊκές ομάδες αντιμετώπισαν τις ΗΠΑ. Έπαιζαν περισσότερο ομαδικά. Κανείς δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Αυτό το στυλ μού αρέσει. Όλοι είναι ίσοι για εμένα στο παρκέ. Είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν. Θα είναι ωραία!”

Για ένα από τα στοιχεία του το οποίο θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό: “Θυσιάζω τον εαυτό μου για το καλό της ομάδας. Με ένα ριμπάουντ, με μία ασίστ ή με το να ανοίξω το γήπεδο. Είμαι glue guy. Θέλω να νικάω κι ό,τι μού ζητήσει ο κόουτς θα το κάνω”.

Για το ότι παίζει καλά χωρίς τη μπάλα: “Ναι, μου το έχουν πει. Αλλά ο κόσμος ‘χάνεται’ μερικές φορές και νομίζει ότι πρέπει να έχεις την μπάλα για να είσαι επιτυχημένος. Αν κάνεις τα πάντα στο παρκέ χωρίς την μπάλα, ο κόσμος που ξέρει μπάσκετ θα το καταλάβει”.

Για την εμφάνισή του στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” και το ματς με την ΑΕΚ: “Δεν ήμουν ο εαυτός μου στο τουρνουά. Ήταν η πρώτη μου φορά κι υπήρχε πολλή αδρεναλίνη μέσα μου. Συνηθίζω ακόμα τα πράγματα. Ξέρω να παίζω μπάσκετ κι, όταν πρέπει, θα είμαι έτοιμος”.

Για το τι τον έβγαλε από τη ρουτίνα του στην Ελλάδα: “Διαφορετικά ήταν τα πάντα. Ακόμη και το συγκεκριμένο φαγητό που έτρωγα. Τώρα όλα κυλούν αργά για μένα, αλλά θα συνηθίσω. Το να πηγαίνω για δείπνο στις 11 έμοιαζε εξωπραγματικό (γέλια)!”.

Για την οικογένειά του: “Είμαι ταπεινός. Έτσι μεγάλωσα. Ο πατέρας μου δούλευε σε σιδηροδρομική εταιρεία κι η μητέρα μου σε εργοστάσιο με πατατάκια, τα συσκεύαζε. Δεν έχω κάνει τίποτα τρελό στη ζωή μου”.

Για το αν σκέφτηκε να κάνει άλλο άθλημα: “Έπρεπε να παίξω φούτμπολ, γιατί είναι… θρησκεία στο μέρος όπου μεγάλωσα, αλλά έπαιξα μπέιζμπολ. Μεγαλώνοντας, πήρα ύψος και δεν ήμουν πολύ δυνατός για μπέιζμπολ”.

Για το αν νιώθει καλύτερα στη θέση “3”: “Είμαι σμολ φόργουορντ, αλλά δεν μετρούν πλέον οι θέσεις. Όλοι οι παίκτες πλέον είναι τόσο ταλαντούχοι που ακόμη κι ο σέντερ μπορεί να κατεβάσει την μπάλα”.

Για το πως τον υποδέχθηκε η ομάδα: “Όλοι έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους. Όλοι είναι πολύ ομιλητικοί και μου λένε τι πρέπει να γίνει μέσα στη σεζόν και τι περιμένουν από εμένα να κάνω”.

Για το εάν είχε ακουστά τους Καλάθη και Φριντέτ: “Ήξερα τον Φριντέτ και την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Ήξερα και την ικανότητα του Καλάθη στην πάσα και το πόσο καλά βλέπει το παρκέ. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα έπαιζα μαζί τους”.

Για το ίνδαλμά του, τον Σκότι Πίπεν: “Είναι παίκτης all-around. Ήταν το πρότυπό μου. Είχα 2-3 συνομιλίες μαζί του και προσπάθησα να τον ρωτήσω πολλά και μου είπε πως αν αποδεχθείς το ρόλο σου τότε όλα θα πάνε καλά”.

Για  συμβουλές που δίνει σε νέα παιδιά: “Ρωτάω πάντα όλα τα παιδιά στα αποδυτήρια για τις εμπειρίες τους. Τους εξηγώ ότι στο παρκέ πρέπει να δέχονται τη κριτική. Τους λέω πως αν ο κόουτς τους φωνάξει το κάνει για κάποιο λόγο. Πώς να ξεκουράζονται, να τρώνε, να φροντίζουν τον εαυτό τους και το σώμα τους και πως δεν υπάρχει λανθασμένη ερώτηση”.

Για το ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε πως η ομάδα χρειάζεται 3 μήνες για να δέσει: “Είναι φυσιολογικό αυτό το διάστημα. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και ο κόουτς δίνει έμφαση στην τακτική και πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στα συστήματα που μας δείχνει”.

Για το τι θα έλεγε σε ένα φίλο του για τον Παναθηναϊκό: “Δε θα χρειαζόταν να πω τίποτα. Ήδη ο προπονητής τα έχει πει όλα και τι πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο Παναθηναϊκός θα είναι… ποίημα σε λίγο καιρό!”.

Για το τι θα έλεγε στα παιδιά του για την καριέρα του: “Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος με τίποτα, αλλά θα τους πω ότι είμαι περήφανος για αυτά που πέτυχα. Θυσίασα πολλά, έχασα πολλά, αλλά ξεπέρασα εμπόδια και είμαι εδώ που είμαι”.

Για το τι του στέρησε μία μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ: “Δε θέλω να κατηγορήσω άλλους. Πάντα εγώ έφταιγα, αλλά όλες οι ομάδες μού ζητούσαν πάντα κάτι διαφορετικό. Προσπάθησα να ταιριάξω στο ρόλο που ήθελαν, αλλά δεν ήμουν εγώ. Στο τέλος του ΝΒΑ βρήκα το ρόλο μου, ήμουν ‘3 and D’ παίκτης, αλλά για να γίνω σούπερ σταρ, δεδομένου ότι ήμουν #4 στο Draft, έπρεπε να είχαν μοιραστεί διαφορετικά τα… χαρτιά”.

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει: “Θα έλεγα ο Κέβιν Ντουράντ. Είναι πολύ ψηλός, με σπουδαία προσόντα. Είναι σέντερ με την ικανότητα ενός γκαρντ!”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.