ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 87-82: “Καθάρισε” με δίδυμο – φωτιά

Ο Παναθηναϊκός είχε "σκαμπανεβάσματα" στην απόδοσή του, αλλά με τους Ντεσόν Τόμας και Νικ Καλάθη σε εξαιρετική κατάσταση πήρε τη νίκη επί των Σέρβων, μπαίνοντας με το δεξί στη Euroleague.

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 87-82:

Έκανε το καθήκον του ο Παναθηναϊκός, που παρουσίασε πολύ καλή εικόνα κατά διαστήματα, αλλά παράλληλα και προβλήματα στην αμυντική συμπεριφορά σε κάποια άλλα. Οι πράσινοι μπήκαν με το δεξί στη νέα Euroleague επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 87-82, σε ένα ματς το οποίο θα μπορούσε να είχε οριστικοποιηθεί νωρίτερα. Στους 21 πόντους ο Καλάθης, 18 ο Τόμας ο οποίος μάζεψε και 11 ριμπάουντ.

Το ματς

O Γκιστ βραβεύτηκε από τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια θέλησε να αποδείξει πολλά εναντίον των “πρασίνων”. Ο Αμερικανός φόργουορντ ξεκίνησε ζεστός και πήρε κατά κράτος τη μάχη από τον Ουάιλι κάτω από τη ρακέτα, μαζεύοντας παράλληλα και αρκετά επιθετικά ριμπάουντ. Με τον Γκιστ οδηγό και την αστοχία των “πρασίνων” σαν σύμμαχο (1/7 τρίποντα στο 10′), ο Ερυθρός Αστέρας πήρε δύο φορές διαφορά έξι πόντων (2-8 και 7-13), με τους πράσινους να το μαζεύουν στη συνέχεια.  Αυτός που μάζεψε τη διαφορά και στη συνέχεια έδωσε την κινητήριο δύναμη στον Παναθηναϊκό, ήταν ο ηγέτης του, ο Νικ Καλάθης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στο ημίχρονο είχε 13 πόντους, δίχως όμως να είναι ο γνωστός από πλευράς δημιουργίας.

Μαζί με τον Νικ, έδειξε πολύ θετικά στοιχεία και ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος έδωσε έξι πολύτιμους πόντους στο ημίχρονο και καλές αντιδράσεις σε μια άμυνα που μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου αντιμετώπιζε προβλήματα, καθώς ο Αστέρας είχε μεταθέσει τη στόχευση από τη ρακέτα στην περιφέρεια. Ο τρίτος που έδειξε να ξεχωρίζει, ήταν ο Ουέσλι Τζόνσον. Ο… οικονομικός φόργουορντ είχε συμμετοχές σε όλες τις φάσεις, ιδίως στην άμυνα και μαζί με την συγκέντρωση που επήλθε στην άμυνα, τα πράγματα διευκολύνθηκαν. Τουλάχιστον στον βαθμό για να διατηρηθεί ένα προβάδισμα δύο πόντων, κόντρα στον Αστέρα που δεν είχε τίποτα να χάσει, με τον Παναθηναϊκό να έχει μεγάλη αστοχία από την περιφέρεια (1/8 τρίποντα στο ημίχρονο), σκαμπανεβάσματα στην άμυνα, αλλά τον ηγέτη του… συνδεδεμένο.

Κι εφόσον ο Καλάθης ήταν εντός κλίματος, όλα τα υπόλοιπα δεν χρειάζονταν και πολύ κόπο ώστε να μπούνε στ’ αυλάκι, παρά με μία μικρή άνοδο. Έτσι έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο. Με πολύ καλύτερη αμυντική αντιμετώπιση στην άμυνα (μεγάλη βοήθεια από Παπαγιάννη) και σερί από ασίστ του Καλάθη προς τον Ντεσόν Τόμας, ο Παναθηναϊκός έκανε το ξέσπασμά του, κλείνοντας στο +13. Μια διαφορά η οποία θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, εάν υπήρχε λίγη περισσότερη προσοχή στις προσωπικές άμυνες, αλλά, τέτοια εποχή, τα σκαμπανεβάσματα είναι λογικά. Η μισή δουλειά, μέσω των Καλάθη, Τόμας και Παπαγιάννη είχε γίνει και έμεναν δέκα λεπτά παιχνιδιού για να κλειδώσει η νίκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως, ο ρυθμός έπεσε, κάτι που ευνόησε τους φιλοξενούμενους. Με τον Μπαρόν μπροστάρη, βρήκαν τα σουτ τα οποία έκοψαν τη διαφορά στη μέση στο τελευταίο τετράλεπτο (76-70, 36′), βάζοντας δύσκολα και περιττό άγχος στον Παναθηναϊκό που παρουσίασε… συμπτώματα πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο και πάλι στα κρίσιμα, το δίδυμο Τόμας – Καλάθη φώναξε “παρών”, κάτι το οποίο δεν έφτανε. Ο Περπέρογλου και ο Γκιστ έφτασαν το ματς στα δύο καλάθια (83-79) και ανάγκασαν τον Πεδουλάκη στο να πάρει τάιμ άουτ. Η ψυχραιμία του Ταϊρίς Ράις μέτρησε στα κρίσιμα και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 37-35, 66-53, 87-82

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ