ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οι Καρέλης – Πράνιτς και ο τελευταίος συνδετικός κρίκος (vid)

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον... μπελά του τα τελευταία χρόνια ως γηπεδούχος κόντρα στην Ξάνθη. Οι πρωταγωνιστές της τελευταίας νίκης και το κακό σερί των επομένων ετών.

Οι Καρέλης - Πράνιτς και ο τελευταίος συνδετικός κρίκος (vid)

Η Ξάνθη αποτελεί… κακό μπελά για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχους τους “πράσινους”. Οι Ακρίτες έχουν καταφέρει να φύγουν αήττητοι από την έδρα του τριφυλλιού στα τελευταία τέσσερα ματς, μετρώντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα βρει σήμερα, απέναντί της, τον κακό της “δαίμονα”, ο οποίος μάλιστα έχει ξεκινήσει εξαιρετικά το πρωτάθλημα, έχοντας πιάσει τη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς και απολογισμό 4 νικών και μίας ήττας.

Για τους “πράσινους” οδηγός θα πρέπει να είναι το ματς της 25ης Απριλίου του 2015, το οποίο ήταν και το τελευταίο που πήραν ως γηπεδούχοι κόντρα στην Ξάνθη. Τότε, στη Λεωφόρο, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 2-0, με τον Νίκο Καρέλη να ανοίγει το σκορ στο 67ο λεπτό και τον Πράνιτς να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα από τα έντεκα βήματα στις καθυστερήσεις. Από την ενδεκάδα που παρέταξε ο Αναστασίου σε εκείνο το παιχνίδι δεν έχει μείνει κανείς, με τον Χρήστο Δώνη να αποτελεί τον μοναδικό συνδετικό κρίκο εκείνης της ομάδας με την φετινή. Ο Δώνης είχε περάσει ως αλλαγή στο 77ο λεπτό αντί του Μλάντεν Πέτριτς.

Η ενδεκάδα της τελευταίας νίκης επί της Ξάνθης: Στιλ, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ζέκα, Λαγός, Μπούι (45′ Πράνιτς), Κλωναρίδης, Ατζαγκούν (68′ Νίνης), Καρέλης, Πέτριτς (77′ Δώνης)

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με Φώτη Ιωαννίδη (pic)
Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με Φώτη Ιωαννίδη (pic) 2.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έκτοτε, οι Ακρίτες μετρούν μόνο θετικά αποτελέσματα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Την αμέσως επόμενη σεζόν πήραν “διπλό” στη Λεωφόρο με το γκολ του Καρίμ Σολτάνι (1-0), ενώ ακολούθησε ακόμη μια νίκη, με τον Ντε Λούκας να ανοίγει το σκορ και τον Βασιλακάκη να απαντά στην προσωρινή ισοφάριση του Λέτο (2-1). Στις 7 Μαΐου του 2018, οι Κασάδο και Τζουρίτσκοβιτς είχαν “απαντήσει στο γκολ του Λουτσιάνο (2-1), ενώ πέρσι, ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά ο Ματίας Κάστρο “πάγωσε” το ΟΑΚΑ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (2-2). Ο Ματίας Κάστρο είχε ανοίξει το σκορ για τους Ακρίτες, ενώ οι πράσινοι είχαν πάρει το προβάδισμα με τους Μπουζούκη και Κολοβέτσιο, προτού ο Κάστρο σκοράρει ξανά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...